Zomerbanden voor jouw auto

Wissel jij onder jouw wagen de zomerbanden en de winterbanden af? Of kies jij ervoor om het hele jaar op all season banden te rijden? Beide is mogelijk en beide opties hebben voordelen. Wat is nu het voordeel van het hele jaar op all season rijden? Het grote voordeel daarvan is dat je op iedere weersituatie bent voorbereid en dat je niet twee keer per jaar een bandenwisseling hoeft te laten doen. Dit klinkt misschien heel aantrekkelijk, maar in de zomer op zomerbanden en in de winter op winterbanden rijden heeft ook erg aantrekkelijke voordelen. Een belangrijk pluspunt is dat het bandtype echt goed toegespitst kan worden op of het zomerweer of het winterweer. Bij all season zal er altijd een compromis gesloten moeten worden, maar bij deze specifieke exemplaren hoeft dat niet. Daarnaast is het een voordeel dat ze minder snel slijten, doordat ze veel beter op de betreffende weersomstandigheden toegespitst zijn. Zo doe je dus veel langer met iedere band. Daar komt bij dat door deze betere wegligging ook het brandstofverbruik lager is dan bij de varianten voor alle seizoenen. Je kunt uiteindelijk, na de aanschaf van twee bandensets, dus zeker geld besparen door het wisselen van winter- naar zomerbanden en andersom!

Zomerbanden hebben eigen kenmerken

Op wat voor manier verschillen winter- en zomerbanden nu van elkaar? Een zomerband heeft minder lamellen. Bij de winterexemplaren zijn deze nodig om voor meer grip op de weg te zorgen, vooral tijdens gladde omstandigheden, maar in de zomer heb je deze eigenschap natuurlijk niet nodig. Met hogere temperaturen is het echter zo dat lamellen zorgen voor minder stijfheid en daardoor voor achteruitgang van de remprestaties. Ook de grip is hierdoor minder en daarom is het dus van belang om bij hogere temperaturen voor zomerbanden te kiezen. Een ander voordeel is dat ze geluidsarmer zijn, wat voor je eigen rijplezier prettig is, maar ook voor omwonenden van wegen. Tot slot hebben ze een ander profiel, wat zorgt voor een kortere remafstand en een hoger gevoel van controle voor de bestuurder. Er zijn dus zeker punten waarop de zomerband anders is:

  • minder lamellen
  • ander profiel
  • minder rolweerstand

Om al deze redenen is het dus absoluut aan te raden om gewoon voor zomerbanden in de zomermaanden te kiezen. Dat heeft echt diverse voordelen voor jou als bestuurder, voor de veiligheid op de weg en voor de geluidsoverlast van omwonenenden.

JD Banden & Velgen

Waar kun je nu het beste naar toe gaan als jij nieuwe zomerbanden wilt kopen? Je kunt natuurlijk naar je garage gaan, maar vaak is de keus daar beperkt. Ook kun je kiezen voor een grote zaak die zich echt volkomen op autobanden heeft toegelegd, maar vaak bieden zij vooral minderwaardige merken aan, omdat zij gebrand zijn op het leveren tegen de laagste prijzen. Een heel lage prijs gaat natuurlijk nooit gepaard met een goede kwaliteit, dat is iets wat eigenlijk altijd en voor alle producten geldt. Zoek jij een goede kwaliteit zomerbanden tegen een betaalbare prijs? Dan is het aan te raden om hiervoor naar JD Banden & Velgen te gaan. Zij bieden alleen maar merken aan die door hun kwaliteitsprestaties volkomen veilig zijn. Naast een goede keus op het gebied van diverse soorten autobanden, kun je bij hen ook terecht voor originele velgen. Replica’s verkopen zij niet, omdat deze minder goed toegesneden zijn op jouw wiel en daardoor minder stabiel en dus minder veilig zijn. Of je nu winter-, all season of zomerbanden zoekt of dat je graag een nieuwe set velgen wilt kopen, bij JD Banden & Velgen voorzien zij jou graag van goede producten!

Reageren is niet mogelijk