Watermonsters nemen

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de gevaren die legionella op kan leveren. U wilt natuurlijk absoluut voorkomen dat een besmetting op uw terrein voor kan komen, het nemen van watermonsters om de veiligheid van het water te controleren, is daarom ook zeer verstandig. Het voorkomen van het ontstaan van deze bacterie, is natuurlijk de belangrijkste stap. Hiervoor is het van belang dat alle waterleidingen regelmatig doorgespoeld worden, aangezien de bacteriƫn in stilstaand water ontstaan. Zolang een douche bijvoorbeeld meerdere keren per week gebruikt wordt, kunnen er eigenlijk geen problemen ontstaan. Toch blijft het nemen van watermonsters belangrijk, u wilt het immers echt zeker kunnen weten. Vaak menen mensen onterecht dat het gevaar ontstaat als het water in de mond komt, maar dat is niet het geval. Het is juist de waterdamp die het probleem veroorzaakt, op het moment dat deze ingeademd wordt en besmet is. Het gevaar ontstaat dus in de doucheruimtes, wat juist de ruimtes zijn waar het water het minst vaak gebruikt wordt. Daarom is het dus zo belangrijk om watermonsters te nemen op locaties waar grotere ruimtes zijn waar waterdampen vrijkomen, zoals doucheruimtes bij sportscholen of zwembaden.

Hoe worden watermonsters genomen?

Hoe gaat u nu aan de slag met het veilig houden van uw watervoorzieningen? Kunt u zelf watermonsters gaan nemen of iets doen aan de veiligheid? Het verstandigst is het om dergelijke zaken over te laten aan een professioneel bedrijf. Zo kunt u er zeker van zijn dat de monsters op een goede manier genomen worden. U wilt immers wel echt helemaal zeker weten dat alles in orde is en niets aan het toeval overlaten. Kiest u voor een professioneel bedrijf, dan zullen zij bij u de watermonsters komen nemen en deze vervolgens in een gespecialiseerd laboratorium laten onderzoeken. Aangezien er bijna vijftig verschillende varianten van de legionellabacterie bestaan, is het echt zaak dat dit door specialisten gedaan wordt, zodat er niets over het hoofd gezien wordt. U ontvangt dan, zodra het onderzoek afgerond is, uitslag over de kwaliteit van het water, zodat u weet of het veilig gebruikt kan worden of niet. Is dat laatste het geval, dan zullen er maatregelen genomen moeten worden zodat het water later weer veilig gebruikt kan worden. Het nemen van watermonsters is dus slechts een kleine stap in het zorg dragen voor een veilige watervoorziening.

Holland Building Maintenance voor veilige watervoorziening

Wilt u er zeker van zijn dat de watervoorziening in uw gebouw helemaal veilig is? Zoekt u een bedrijf dat voor u watermonsters kan nemen en de nodige maatregelen kan nemen bij een besmetting? Dan is Holland Building Maintenance een uitstekende keus. Zij kunnen echt alles verzorgen op dit gebied, van het nemen van watermonsters tot het reinigen en voorkomen van problemen. U kunt bij hen kiezen voor een totaalpakket, maar u kunt ook voor losse diensten bij hen terecht. Zij kunnen de volgende zaken bijvoorbeeld voor u verzorgen:

  • beheer en onderhoud van de watervoorziening
  • brononderzoek
  • keerklepcontrole
  • desinfectie van waterleidingen
  • reinigen van boilers

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele mogelijkheden die zij u kunnen bieden. Als het er op aan komt om ervoor te zorgen dat iedereen bijvoorbeeld veilig in uw gebouw een douche kan nemen, dan zijn zij dus echt het bedrijf om in te schakelen. U kunt bij hen bovendien alles lezen over legionella, het ontstaan ervan en de gevaren die het op kan leveren. Breng dus vandaag nog een bezoek aan hun website en bekijk de mogelijkheden die Holland Building Maintenance bijvoorbeeld biedt op het gebied van het nemen en analyseren van watermonsters.

Reageren is niet mogelijk