Waarom zou je een WordPress Woocommerce shop bouwen?

Wil je graag een eigen webshop bouwen maar weet je niet goed hoe? Dan kun je het beste voor een self-hosted WordPress Wocommerce shop gaan, met hosting van Data CT. Dit houdt in dat je je ogen domeinnaam krijgt, en daar zelf WordPress op installeert. Vervolgens kun je er een thema uploaden dat je helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. Een WordPress woocommerce shop bouwen is echt heel erg makkelijk. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een flinke portie geduld, een goed thema om mee te beginnen, en de hosting van Data CT. Hosting houdt in dat je ruimte huurt op het internet waar je jouw website mag opslaan. Het is heel belangrijk dat je daarvoor een professionele partij kiest, want je wilt natuurlijk wel dat je website veilig is. Je kunt daarom beter wat meer uitgeven aan je hosting, want dan weet je dat je goed zit. Bij bovenstaande aanbieder doen ze er in ieder geval alles aan om jouw website veilig te maken. In hun pakketten zitten onder andere de volgende zaken bij inbegrepen:

  • Elk uur een automatische backup van je website
  • Anti-malware & virus patches
  • Een gratis SSL-certificaat
  • Gratis E-mailsupport
  • Extra beveiliging tegen hacks

Al deze zaken zijn heel erg belangrijk voor als je een eigen website hebt, en nog veel belangrijker als het om een webshop gaat. Of je deze nu met WordPress Woocommerce wilt bouwen of met een ander systeem maakt niet uit, hij moet absoluut veilig zijn en dus kies je het best voor hosting van deze aanbieder.

Hoe bouw je een WordPress WooCommerce webshop?

Het is eigenlijn heel erg makkelijk om zelf, zonder enige kennis van websites, een WordPress WooCommerce webshop te bouwen. Je begint eerst met je hosting. Als je deze hebt aangevraagd dan kun je op je website WordPress installeren, waarna je als je daar inlogt het thema dat je hebt aangekocht installeert. Let er op dat je een thema kiest dat compatibel is met WooCommerce, anders kun je natuurlijk geen shop bouwen. Als het thema geactiveerd is kun je ermee aan de slag. Als je genoegen neemt met een standaard look dan kun je meestal een standaard WordPress WooCommerce look activeren. Deze kun je eventueel nog aanpassen, bijvoorbeeld qua kleuren, lettertypen en je kunt er natuurlijk je eigen logo en beelden aan toevoegen. Dat je voor weel webshophouders al persoonlijk genoeg. Het enige wat je dan nog rest is het toevoegen van al je producten, prijzen, etc, en je webshop kan live!

Zelf een shop bouwen versus uitbesteden

Veel ondernemers twijfelen of het de moeite waard is om zelf een WordPress WooCommerce webshop te bouwen. Het scheelt immers heel veel geld ten opzichte van het het inhuren van een professional. Het is goed om te weten dat je er niet echt technische kennis voor nodig hebt, maar er wel echt wat geduld voor moet hebben om alles uit te zoeken. Elk thema werkt weer net even anders, en als je specifieke wensen hebt voor jouw WordPress WooCommerce webshop dan is het flink uitzoeken hoe je dat voor elkaar krijgt. 

Reageren is niet mogelijk