Waarom is luchtzuivering nodig?

Het klinkt misschien een beetje abstract, luchtzuivering… Want waarom zou de lucht in huis niet schoon zijn? En waarom is het in sommige gevallen toch nodig om de lucht te zuiveren? Op de website van Pro Air Tech (leverancier van professionele luchtzuiveraars) vindt je een uitgebreide uitleg. Het is namelijk zo dat er altijd veel stoffen en deeltjes in de lucht bevinden die je niet kunt zien, waar sommige mensen klachten door ervaren. Je kunt hierbij denken aan onder andere de volgende stoffen:

  • Huisstofmijt
  • Allergenen
  • Bacteriën
  • Schimmels
  • Virussen

Als je een allergie hebt voor huisstofmijt kan luchtzuivering in huis je heel veel klachten besparen. Zelfs als je namelijk geen vloerbedekking of kleed in huis hebt is er altijd wel huisstofmijt aanwezig in de lucht die je inademt. Als je daar echt last van hebt en je allergie belemmert je in het dagelijks leven, dan zou je eens kunnen kijken of een luchtzuiveraar van Pro Air Tech iets voor je kan betekenen. In hun webshop bestel je al een eenvoudig model voor slechts €199,-. Deze kun je uitgebreid thuis uittesten en voor kleine ruimtes werkt hij al meer dan voldoende. Als je klachten door de luchtzuivering in huis echt verbeteren dan kun je overwegen om een duurder exemplaar aan te schaffen om in je woonkamer te plaatsen. De kleinere, goedkope versie verhuis je dan naar de slaapkamer omdat dat doorgaans een wat kleinere ruimte is. 

Gemakkelijk rooklucht verwijderen

Luchtzuivering is in de eerste plaats erg handig voor mensen die schone lucht willen inademen, vrij van allergenen zoals huisstofmijt. Maar het is ook een uitkomst voor mensen die graag af en toe binnenshuis een sigaretje opsteken. Een luchtzuiveraar van Pro Air Tech verwijdert namelijk niet alleen al het fijnstof en allergenen uit de lucht, maar ook rookdeeltjes, bijvoorbeeld die van sigaretten. Als je dus niet graag naar buiten gaat om je dagelijkse sigaretje te roken, stel dan een compromis met je partner: Jij mag af en toe binnen roken, maar regelt zelf die luchtzuiveraar. Je zult merken dat de rook heel snel verwijderd is en je meubels amper nog gaan stinken naar sigaretten. Luchtzuivering is echt een oplossing voor mensen die graag roken maar daar liever hun medebewoners niet mee lastig willen vallen, zoals het hoort natuurlijk.

Een schoon binnenklimaat met luchtzuivering

Je kunt natuurlijk zo’n handige luchtzuiveraar van Pro Air Tech aanschaffen voor in huis, maar heb je er wel eens aan gedacht om deze in je bedrijfspand te plaatsen? Voor je werknemers wil je natuurlijk het allerbeste, en dus dat ze dag in dag uit schone lucht inademen op kantoor. Dit zorgt ervoor dat ze minder snel ziek worden doordat hun weerstand verhoogt. Luchtzuivering kan dus daadwerkelijk iets opleveren voor je bedrijf. Bovendien lees je op de website van Pro Air Tech dat de lucht op kantoren vaak veel minder schoon is dan je denkt. Het betreft namelijk vaak relatief grote ruimtes die heel moeilijk te ventileren zijn. Luchtzuivering biedt dan een uitkomst. Je zult merken dat diverse klachten verdwijnen, zoals benauwdheid, brandende ogen en overmatig hoesten. Schone lucht is een voorwaarde voor een gezond woon- en werkklimaat. Wanneer haal jij zo’n luchtzuiveraar van Pro Air Tech in huis? 

https://proairtech.nl/

Reageren is niet mogelijk