Waar vind je relatietherapie in Rotterdam?

Bij zelfbewustzijn.nl kun je terecht voor sessies relatietherapie in Rotterdam. En als we ze mogen geloven is het thema relatieproblemen iets van alle tijden. De reden hiervoor is dat ook een bepaalde mate van (gebrek aan) bewustzijn iets is van alle tijden. Ondanks dat mensen naar de relatietherapie in Rotterdam komen met allerlei problemen in hun relatie, is bewustwording vaak het antwoord en de oplossing. Wie bewuster in het leven staat weet namelijk beter wat hij of zij nodig heeft. Zodra je beter kunt aanvoelen en aangeven wat je nodig hebt, bestaat er meer duidelijkheid in je relatie. De ander kan er dan rekening mee houden en jou proberen te geven wat je nodig hebt, zonder zichzelf tekort te doen. Want het moet van twee kanten komen natuurlijk. Bij de relatietherapie in Rotterdam leer je hoe je deze balans vindt. Hoe je als twee individuen een relatie kunt hebben waarin je zowel samen bent als ieder je eigen persoontje bent. Je leert als het ware jezelf opnieuw kennen, waarmee je binnen de relatie een nieuwe start maakt. Bewustwording is hierin key omdat pas als je even stilstaat en bewust bij aller vragen stilstaat je jezelf kunt herontdekken. Vragen die voorbij komen zijn onder andere:

  • Wat zoek je in een relatie?
  • Welke behoeftes heb je zelf?
  • Ben je een introvert of extravert?
  • Welke irritaties roept de andere persoon in je op, en waarom raakt dit je zo?
  • Welke dingen hebben jullie met elkaar gemeen?

Al deze vragen kunnen duidelijkheid verschaffen over hoe het komt dat jullie relatie op dit punt is beland, en hoe je daar samen uit kunt komen. 

Werken aan een relatie is werken aan jezelf

Bij de relatietherapie in Rotterdam van zelfbewustzijn.nl gaan ze ervan uit dat je als je aan je relatie wilt werken je ook aan jezelf moet werken. Vaak denken mensen dat ze zichzelf en hun behoeftes goed kennen, maar is dat wel echt zo? Of ben je simpelweg geconditioneerd om bepaalde overtuigen te hebben. De maatschappij legt veel druk op ons om een bepaald plaatje te creƫren, maar voel je je zelf wel prettig bij dat plaatje? Of wil je misschien liever meer vrijheid en eigenheid? Als dat onbewust het geval is kan dat best wel problemen binnen een relatie opleveren, maar als je je er bewust van wordt en het uit kan het een relatie ook veel goeds geven. Jezelf kennen is dus een goede basis voor een goede relatie, aldus de relatietherapie in Rotterdam.

Op zoek naar relatietherapie in Rotterdam?

Als je op zoek bent naar relatietherapie in Rotterdam met een wat andere insteek dan bij reguliere psychologen, dan zijn de gesprekken bij zelfbewustzijn.nl echt iets voor jou en je partner. Hier gaan ze er namelijk van uit dat zelfbewustzijn de sleutel is tot zowel persoonlijke als relationele groei. Je leert dus niet alleen hoe je je relatie helpt, maar ook hoe je dichter bij jezelf komt te staan, waardoor je je veel bewuster wordt van je behoeftes en wensen. Misschien besef je daardoor wel wat er in jullie relatie mis ging en hoe je dat samen kunt oplossen. 

Reageren is niet mogelijk