Waar koop je een anti legionella douchekop?

De super kleine bacterie legionella kan zich ongemerkt in de waterleidingen van uw (oude) woning bevinden. Niet iedereen krijgt er last van, maar sommigen zijn er gevoelig voor en krijgen flinke luchtwegklachten. Een anti legionella douchekop aanschaffen via legionelladouchekoppen.nl is een goede manier om ervan verzekerd te zijn dat u veilig kunt douchen. Dit is vooral belangrijk voor mensen die wonen in een relatief oude woning, met een verouderde leidingen. Bij nieuwbouw woningen is het namelijk vrijwel onmogelijk dat legionella zich in het water bevindt wegend de strenge eisen aan de waterleidingen van tegenwoordig. Een anti legionella douchekop is helemaal niet duur, en kan u een hoop narigheid besparen. Het is dus een investering in uw eigen gezondheid en u merkt er bovendien tijdens het douchen helemaal niets van. Hoe het werkt is heel simpel: In de douchekop zit een filter, die bacteriën opvangt. Hij zorgt ervoor dat de legionella bacterie niet in de waternevel eindigt, terwijl het water er toch met dezelfde kracht uitkomt. Met één anti legionella douchekop kun je heel erg lang doen, namelijk tot maar liefst 5000 liter. Hoe lang dat precies is hangt natuurlijk af van met hoeveel personen u samenwoont en hoe lang u en deze personen precies douchen. Sowieso is het belangrijk om zo zuinig mogelijk om te gaan met uw waterverbruik, maar als u dat doet met deze douchekop kunt u hem bovendien veel langer gebruiken. 

Waterbesparende anti legionella douchekop

Overigens is de anti legionella douchekop uit deze webshop water- en energiebesparend. Dit komt door de ingebouwde Waar koop je een anti legionella douchekop?keerklep. De prijs die u ervoor betaalt lijkt dus hoger te zijn dan bij een normale douchekop, maar als u na de installatie ervan nog steeds even lang doucht gaat u het dus wel merken aan uw waterverbruik, en dat is natuurlijk mooi meegenomen! Andere kenmerken van deze anti legionella douchekop zijn onder andere:

  • Hij beschermt direct na het plaatsen
  • Hij is op diverse vlakken gecertificeerd 
  • Hij is beveiligd tegen de terugstroming door ingebouwde keerklep
  • Hij reinigt het water van bacteriën (> Log 7 reductie)

Als u in een relatief oude woning woont en op het gebied van legionella liever het zekere voor het onzekere neemt, dan kunt het beste zo’n slimme douchekop aanschaffen in de webshop van legionelladouchekoppen.nl. U heeft er de keuze uit diverse opties, er is er dus altijd een die past in uw badkamer, of u nu op zoek bent naar een luxe douche ervaring of genoegen neemt met een standaard, waterbesparende douchekop.

De gevaren van een legionella besmetting

Waarom is zo’n anti legionella douchekop eigenlijk zo belangrijk? Nogmaals, in nieuwbouwhuizen hoef je je er eigenlijk geen zorgen over te maken, maar in relatief oude woningen wel: Een legionella besmetting. Veel mensen kunnen er erg ziek van worden. Ze krijgen longgerelateerde klachten, en in het ergste geval zelfs een chronische longaandoening met dodelijke afloop. Hoewel de meeste mensen slechts griepklachten ervaren (soms zelf chronisch, als ze niet weten dat er zich legionella in hun leidingen bevindt) is het beter om het risico volledig te elimineren. Dus voor iedereen die in een relatief oude woning woont en het zekere voor het onzekere wil nemen is daar de anti legionella douchekop. Met deze weet je zeker dat je in ieder geval helemaal veilig kunt douchen. 

Reageren is niet mogelijk