VCA Basis cursus

Als afgevaardigde van mijn bedrijf mocht ik een VCA cursus gaan volgen om ervoor te zorgen dat ons bedrijf nog milieuvriendelijker, gezonder en veiliger mag worden. Aangezien ik daar persoonlijk al erg in geïnteresseerd was, leek het me erg leuk om zo’n VCA Basis cursus te gaan doen. Mijn baas had me de taak toebedeeld om bovendien te gaan kijken waar ik zo’n VCA Basis cursus zou gaan kunnen doen. Toen kwam ik al vrij snel terecht op de website vca-cursus.com terecht en kon ik kiezen uit de verschillende opties van de VCA Basisveiligheid:

  • VCA Basis klassikaal
  • VCA Basis online
  • VCA Vol klassikaal
  • VCA Vol online
  • VCA Incompany

Aangezien ik toch de enige zou zijn vanuit mijn bedrijf die zo’n cursus ging volgen, leek het me wel leuk om dan te kiezen voor een klassikale setting, waarbij er meerdere mensen aanwezig zouden zijn. Op die manier zou ik ook nog even een praatje tussendoor kunnen maken en nog een beetje over onze bedrijven te kletsen en motieven om de cursus te gaan volgen. Uiteindelijk vond ik dus op de website dat zo’n VCA Basis klassikaal een eendaagse cursus inclusief examen zou gaan worden. Daarvoor heb ik me toen ingeschreven en het was een ontzettend leuke en leerzame dag. Echt de moeite waard om te doen, vond ik het direct toen ik binnen kwam lopen al. De sfeer was erg ontspannen en de mensen met wie ik aan de praat raakte, bleken allemaal erg vriendelijk. Inclusief het personeel trouwens, die behandelden ons ook echt als gelijken en je merkte dat ze graag de stof op ons over wilden brengen.

Waarom VCA Basis?

Zoals ik al eerder zei, leer je ontzettend veel in zo’n dag. Soms duizelde het me even, maar dat lag hem eerder aan mijn minieme concentratieboog dan aan de methode, want die was juist ontzettend leuk. Aan de hand van filmfragmenten word je namelijk over VCA geleerd. Deze VCA Basis is dan ook helemaal gebaseerd op die fragmenten en later vragen daarover, waardoor het een erg leuke en interactieve manier van leren wordt. Ik had vroeger altijd zo’n hekel aan van die uren durende colleges waarbij dan iemand met een monotone stem uren achter elkaar door kon gaan, maar door de afwisseling bij deze VCA Basis cursus werd mijn aandacht er de hele tijd bijgehouden. Dat gold trouwens ook voor mijn medecursisten, want als ik even om me heen keek, dan zag ik dat iedereen heel netjes aan het opletten was de hele tijd. Dat zorgde er dan ook weer extra voor dat ik zelf ook bleef opletten de hele tijd. Uiteindelijk zeggen ze al op hun website dat het gemiddelde slagingspercentage voor de VCA Basis op 93% ligt. Nou ook in dit geval klopte dat hoor, want uiteindelijk ben ik dan ook keurig netjes geslaagd die dag en eigenlijk het overgrote deel van de klas samen met mij. De hele dag was keurig verzorgd, niet alleen qua stof en kennis, maar ook juist met allerlei leuke momenten tussen door waarbij je interactief bezig bent met datgene wat je net hebt geleerd. 

Voordelen:

Extra leuk aan deze cursus is trouwens dat je op wel 25 locaties door heel Nederland de cursus kan gaan volgen. Dat maakt het voor ieder bedrijf eigenlijk wel aantrekkelijk. Bovendien kan je er dus ook voor kiezen om thuis aan de slag te gaan via het online pakket of je kan zelfs nog een stapje hoger kiezen en de vervolgcursussen aan te pakken. Verder is de website via vca-cursus.com heel makkelijk te bereiken. Het is een echte aanrader dus!

Reageren is niet mogelijk