Stoppen met roken via een realistische methode

Smokefree - Stoppen met rokenStoppen met roken was nog nooit zo gemakkelijk! Als je deze zin leest, dan weet je zeker dat je met een frauduleuze methode te maken hebt, want er is niets makkelijks aan stoppen met roken. Het probleem zit hem natuurlijk in het lichaam. Als je rookt, en langdurig rookt, dan past het lichaam zich aan. Je rookgedrag brengt dus een verandering teweeg in het organisme. De nicotine zorgt voor een onnatuurlijke opvulling in het lichaam. Het lichaam begint zich vervolgens langzaam maar zeker aan te passen aan deze nieuwe input. Vervolgens gebeurt er iets raars wat de verslaving veroorzaakt. Mensen die niet roken hebben nooit een nicotine overschot. Het lichaam verlangt daarom ook geen nicotine. Mensen die wel roken creëren zelf een soort overschot. Als ze vervolgens niet roken wordt het lichaam onrustig en ontstaat er een gevoel van stress. Roken verlicht dit gevoel van stress want het tekort wordt weer aangevuld. Het ironische in dit geval is natuurlijk dat je door te roken eerst een tekort veroorzaakt waardoor je stress ervaart en vervolgens wil je roken om diezelfde stress te reduceren. Als je mensen dus hoort zeggen, ‘ja, maar roken vermindert mijn stress’ dan hebben ze het dus over de stress die ze zelf hebben veroorzaakt. Zo ontstaat er dus een verwarring over de oorzaak en het gevolg. Roken lijkt een methode te zijn om stress te verminderen. Het is vergelijkbaar met koffie drinken. Als we geen koffie drinken voelen we ons moe en minder scherp, maar we voelen ons moe en minder scherp, omdat we ons lichaam hebben laten wennen aan een constante toevoer aan cafeïne. In principe zijn nicotine en cafeïne stoffen waar we ons zelf verslaafd aan maken, en de redenen die we vervolgens opvoeren om de stoffen te blijven gebruiken zijn redenen die we zelf in het leven hebben geroepen door de stoffen te gebruiken. Stoppen met roken begint dus al met een inzicht in je eigen psyché. Als je weet hoe je jezelf van alles wijs maakt om het roken te rechtvaardigen dan ben je al een heel eind op weg om het stoppen met roken gemakkelijker te maken. Er zijn mensen die van de ene op de andere dag kunnen stoppen. Het moge duidelijk zijn dat dit zeer zeldzame uitzonderingen zijn. Stoppen met roken kost een wilskracht die in staat is om de verlangens van het lichaam te overrulen. En mensen hebben nu eenmaal niet zoveel wilskracht. Daar komt nog bij dat wilskracht afneemt zodra je er meer gebruik van maakt. Dus als je de hele dag bezig bent om de verleiding te weerstaan dan neem je wilskracht af waardoor je, naarmate de dag vordert, steeds meer in de verleiding zult komen tot je de verleiding uiteindelijk niet meer kunt weerstaan. Je hebt dus hulp nodig als je wil stoppen met roken en die hulp hoeft niet ver weg te zijn.

Stoppen met roken via smokefree.nl

Stoppen met roken is niet iets wat gemakkelijk is. Net zoals het lastig is om in je eentje zoals Sisyphus een rotsblok de heuvel op de duwen, zo is het ook een hele klus om in je eentje te stoppen met roken. Maar als je hulp krijgt wordt een rotsblok opeens een stuk lichter. En als het rotsblok staat voor stoppen met roken, dan is het ook niet lastig om je te realiseren dat het stoppen met roken een stuk gemakkelijk is als je de juiste hulp krijgt. Hulp bestaat in vele vormen, van nicotine pleisters tot personal coaching. Een goede manier om van verschillende hulpmethodes gebruik te maken als je wilt stoppen met roken is via de website van smokefree.nl. Zo kun je via deze website gebruik maken van:

  • Coaching
  • Lasertherapie
  • Nicotine vervangers
  • Medicijnen

Nicotine vervangers zijn ideaal voor de beginperiode van het stoppen met roken om de fysieke drang naar een sigaret te weerstaan. Als je gaat stoppen met roken zal je namelijk ontwenningsverschijnselen ervaren zoals een zeer grote toename in stress, omdat het lichaam niet krijgt wat het normaal gesproken krijgt. Om die symptomen van het stoppen met roken te onderdrukken kun je bijvoorbeeld nicotine pleisters en nicotine kauwgom gebruiken. Dit zijn middelen die de lichamelijke drang tegemoet komen. Als je al wat langer bent gestopt is het van belang dat je niet weer begint. Op dit punt begint de psychologische drang meer op de voorgrond te treden. Deze drang kun je het beste pareren met de juiste coaching. Via de website van smokefree.nl kun je gebruik maken van een coach die je telefonisch kunt bereiken. Dus als de drang naar een sigaret te groot wordt, dan kun je de coach direct telefonisch bereiken. Deze kan je dan op de juiste manier voorzien van de woorden die je op dat moment nodig hebt, om je psyché weer in het gareel te krijgen.

Nieuwe methodes om te stoppen met roken

Je kunt tegenwoordig ook gebruik maken van lasertherapie. Dit is een soort moderne versie van acupunctuur. Via een laser worden tot maar liefst 60 punten in je lichaam verwarmd en dit zorgt voor een gevoel van rust en kalmte. In feite kun je via deze methode het stress gevoel reduceren zonder te roken en dat is natuurlijk een ideale manier om verlangen om te roken tegen te gaan. Op de website vind je de verschillende verzekeraars die deze behandeling vergoeden. Goed om te weten dus als je nog wilt overstappen.

Reageren is niet mogelijk