Sta in je recht met een advocaat arbeidsrecht

Als je ergens aangenomen wordt, dan heb je als werknemer natuurlijk verschillende plichten, maar ook rechten. Als je onverhoopt ontslagen wordt of als je ontslag neemt, ook dan heb je te maken met rechten en plichten. Welke dat zijn, dat is niet voor iedereen altijd even duidelijk. Dit is ook niet verwonderlijk, want het wetboek is nogal dik als het op arbeidsrecht aankomt. Daarnaast is het jargon ook niet bedoeld voor de gewone man, dus het kan knap lastig zijn om te ontdekken wat nu precies je rechten en plichten zijn. Om dit soort zaken zelf te ontdekken vergt veel onderzoek en leeswerk. Het is daarom verstandig om een advocaat arbeidsrecht in de arm te nemen. Dit is zeker het geval als je bijvoorbeeld ontslagen bent. Vaak ben je dan boos, verdrietig en onthuts tegelijkertijd. In een dergelijke emotionele toestand kun je niet zelf de wetboeken er op na lezen. Vaak zijn mensen ook dusdanig van de kaart, dat ze helemaal niet meer functioneren en het ontslag zonder meer accepteren. Maar dat is natuurlijk jammer, want ook al wordt je ontslagen, dan nog heb je te maken met een x aantal rechten.  Welke dat zijn, dan kan een advocaat arbeidsrecht je helder en duidelijk vertellen. Het is natuurlijk van belang dat je de situatie duidelijk uitlegt, zodat de advocaat arbeidsrecht een heldere analyse kan maken. Op basis daarvan kan hij of zij dan een plan van aanpak opstellen. Het gaat er hier niet altijd alleen maar om dat je je baan terug krijgt. Dit kan in sommige gevallen natuurlijk aan de orde zijn. Maar na een ontslag (al dan niet terecht) zijn de arbeidsrelaties natuurlijk verstoord. Wat je via een advocaat arbeidsrecht bijvoorbeeld wel kunt regelen is het veilig stellen van een uitkering. Wat werkgevers vaak niet weten, is dat de medewerkers na het ontslag geen recht op een WW uitkering hebben. Als er een weg is om het kantoor te verlaten met wederzijds goedvinden, dan heb je wel recht op een WW uitkering. Een advocaat arbeidsrecht kan dit in ieder geval voor je regelen. Verder kan het zo zijn dat je zelf vindt dat je onterecht bent ontslagen. In dat geval kan een advocaat arbeidsrecht natuurlijk uitkomst bieden. Om zelf alleen naar de rechter te stappen is vaak onverstandig. Zeker als je emotioneel bent en vooral op basis van emotie vindt dat je ontslag onterecht is. Dus als je om één of andere reden een advocaat arbeidsrecht nodig hebt, dan kun je terecht op wsadvocaten.nl.

Een advocaat arbeidsrecht die zich vol voor je inzet

Als je een advocaat in de arm neemt, dan is het belangrijk dat deze naar je verhaal luistert en het maximale uit de situatie haalt. Geen loze beloftes of mooie verhalen, maar gewoon de realiteit en niets meer. Als er dus geen juridische mogelijkheid is om je ontslag ongedaan te maken, dan zal de advocaat van WS advocaten dit ook gewoon uitleggen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen opties zijn waar je gebruik van kunt maken. Een advocaat arbeidsrecht van WS advocaten zal in ieder geval alles doen om het onderste uit de kan te halen.

Een advocaat voor verschillende disputen

Je kunt een advocaat voor verschillende zaken inhuren. Wat het arbeidsrecht betreft kun je bijvoorbeeld denken aan de onderstaande problemen:

  • Disfunctioneren op het werk
  • Een verstoorde arbeidsrelatie
  • Verwijtbaar handelen

Mocht je een advocaat nodig hebben, dan kun je altijd even langskomen op het kantoor. WS advocaten is in Amsterdam gevestigd. Het is echter wel handig om van te voren even een afspraak te maken. Hiervoor kun je natuurlijk bellen.

Reageren is niet mogelijk