Rood voor rood regeling? Boerderijmakelaar voor meer informatie!

Rood voor rood is een bijzondere regeling die het mogelijk maakt om op een voordelige wijze te bouwen. Deze belangrijke doch complexe regeling gaat over onder andere het slopen van oude schuren voor nieuwe bouwgrond. Boerderijmakelaar beschikt over jarenlange ervaren makelaars uit de omgeving van Overijssel en Gelderland. Rood voor rood is één van de juridische regelingen, waarover wij u graag meer vertellen en adviseren. Wilt u minimaal 850 m2 aan oude schuren slopen? Dan kan er een bouwrecht worden verleent voor nieuwbouw. Bij voorkeur op dezelfde locatie, zodat het landschap hiervoor niet hoeft te worden aangepast. Wilt u graag meer informatie over uw mogelijkheden? Plan dan een kennismakingsgesprek met één van onze makelaars in.

Rood voor rood

Deze ingewikkelde regeling is het beste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. In theorie dient rood voor rood ervoor te zorgen dat met de opbrengst van de bouwkavel, de sloop van de schuren en de landschappelijke inrichting wordt betaald. Voorbeeld: Een boerderij eigenaar heeft bestaande bouw (oude schuren naast zijn eigen boerderij) en wil graag een nieuwe bouwkavel creëren van 1000 m2. Hiervoor wordt 900 m2 (minimaal 850 m2) aan oude schuren gesloopt. De opbrengst van de bouwkavel wordt geschat op €200.000,-. Dit bedrag dient geïnvesteerd te worden in de ruimtelijke kwaliteit. Dit betekent voor de kosten, dat ze er als volgt uitzien:

Sloopkosten van gebouwen: €40.000
Asbest verwijderen: €25.000
Architect voor landschapsplan: €2500
Principeverzoek met definitief plan: €5000
Flora, fauna en bodemonderzoek: €3000
Leges van de gemeente: €10.000
Bouwrijp maken kavel met elektra, riool, etc. €15.000
Bestemmingsplan regels met verbeelding schrijven: €2500
De totale kosten komen hierdoor op €103.000.
Van het slopen van de schuren mag de boerderij eigenaar zelf 33% van de restwaarde als corrigerende vervangingswaarde behouden. Als dit bijvoorbeeld €100.000 is, mag de eigenaar zelf €33.000 houden.

De uiteindelijke som is dan als volgt:
Bouwkavel geschatte waarde €200.000
– de totale kosten voor ruimtelijke kwaliteit: €103.000
– de vergoeding gecorrigeerde vervangingswaarde: €33.000
Over blijft: €64.000. Dit bedrag dient de eigenaar te betalen aan de gemeente als groenfonds of investeren in zijn eigen erf.

Rood voor rood toepassen?

Uiteraard is het zonde om het resterende bedrag uit het voorbeeld ter hoogte van €64.000 aan de gemeente als groenfonds te moeten betalen. Het is daarom verstandig om met de hulp van een Boerderijmakelaar dit bedrag optimaal te investeren in uw eigen erf. Wij adviseren u hierover graag op maat, voor de beste resultaten. Als ervaren makelaars uit het vak, zijn wij op de hoogte van alle financiële mogelijkheden en regelingen die er bestaan. Wij zien daarom niet alleen kansen voor de ontwikkeling van uw erf, maar houden zeker rekening met bijvoorbeeld de afrekening met de belasting en stakingswinst voor stoppende boeren. Het betalen van stakingswinst kan u al gauw €33.000 kosten. Dat is toch het bedrag wat de eigenaar uit het voorbeeld zelf mocht houden? Ja, om juist die stakingswinst van te kunnen betalen. De eigenaar uit het voorbeeld is er dus tot nu toe nog niet beter van geworden om een bouwkavel te creëren. Het is daarom belangrijk om de bouwkavel voor meer dan €200.000 te verkopen. Als ervaren adviseurs helpen wij u graag verder om zoveel mogelijk te halen uit uw investering!

Voordelen Boerderijmakelaar bij rood voor rood:

  • Ervaren makelaars uit Gelderland en Overijssel
  • Volledig op de hoogte van de actuele wetten en regelgeving
  • Betrokken en meedenkend
  • Inzicht in de mogelijkheden
  • Zoveel mogelijk resultaat en winst halen uit een investering
  • Goed geïnformeerd van start gaan

Wilt u graag persoonlijk advies over het toepassen van de rood voor rood regeling? Plan dan een afspraak in met één van onze vriendelijke adviseurs: noaber.nu! Wij helpen u graag verder, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken over uw investering. 

https://www.boerderijmakelaar.nl/rood-voor-rood/

Reageren is niet mogelijk