Rolluiken of screens? Wat is de beste optie?

Als je bezig bent met de raamdecoratie aan de buitenzijde van je woning, dan vraag je je misschien af wat de beste optie is: rolluiken of screens? Het antwoord op deze vraag hangt heel erg samen met het doel van de raamdecoratie. Op de site van directeenrolluik.nl vind je meer informatie. Als je enkel en alleen de zon wilt weren, dan is het antwoord op de vraag van rolluiken of screens eigenlijk niet zo moeilijk. Je kunt dan namelijk het beste kiezen voor screens. Maar dat betekent niet dat rolluiken niet ook een zonwerende functie hebben. Het punt is alleen de rolluiken nog meer functies hebben die voorbij gaan aan de zonwering. Als het je dus puur on zonwering te doen is, dan zijn screens in principe afdoende. Als je vooral iets wilt waarmee je de woning op een stijlvolle wijze kunt voorzien van zonwering, dan zijn de screens vaak ook de beste optie. Deze kun je heel strak voor de ruiten hangen, want het zijn maar dunne schermen. Als je kiest voor zwart of grijs, dan kun je er dus eenvoudig een mooi strak uiterlijk mee creĆ«ren. Dit kan overigens ook heel goed met rolluiken, maar deze zijn vaak wat robuuster en opvallender. Dit gaat misschien ten koste van de uitstraling en is dus zeker iets wat je mee moet nemen in je overweging wanneer je je bezig houdt met de vraag of je rolluiken of screens moet gaan installeren. Zoals gezegd hebben rolluiken een functie die voorbij gaat aan de zonwering. Via rolluiken kun je je woning namelijk ook heel goed beschermen tegen indringers. Als je alle ramen voorziet van rolluiken of screens, dan heb je sowieso voldoende zonwering. Maar de rolluiken zorgen er ook voor dat de ruiten niet kunnen worden ingeslagen. Dieven die even snel een slag willen slaan door een ruitje in te tikken, die komen dus bedrogen uit. Als je vooral nadenkt over de veiligheid, dan zal de keuze voor rolluiken of screens al snel gemaakt zijn. Wat privacy betreft kun je kiezen voor zowel rolluiken of screens. Het voordeel van screens is wel dat je kunt kiezen voor screens waar je vanaf de binnenkant toch nog een beetje doorheen kunt kijken. Je sluit zo niet meteen het hele raam af. Met rolluiken is dat uiteraard wel het geval. Qua zuivere verduistering is het dan misschien wel weer een goed idee om bij de keuze tussen rolluiken of screens, toch te kiezen voor rolluiken. Maar dat is niet altijd het geval, want er zijn immers ook screens die 100% verduisteren. Qua privacy, zonwering en verduistering kun je dus met beide soorten van zonwering uit de voeten. Alleen wat betreft de veiligheid hebben de rolluiken echt een streepje voor. Maar het blijft een kwestie van persoonlijke voorkeur en/of smaak. 

Kijk snel voor meer informatie over rolluiken of screens op directeenrolluik.nl

Mocht je meer informatie nodig hebben of wil je juist alvast een rolluik bestellen, dan kun je terecht op de site van directeenrolluik.nl. Je kunt bij deze winkel terecht voor: 

  • Standaard rolluiken
  • Gekoppeld rolluiken
  • Screens

Neem contact op via directeenrolluik.nl

Als je advies op maat wilt of wilt weten wat de kosten zullen zijn, dan kun je uiteraard ook altijd even contact opnemen. 

Reageren is niet mogelijk