Posters drukken

Er bestaan veel variaties voor posters drukken. Bij posters maken denk je snel aan grote vellen met opvallende aankondigingen en ontwerpen. Vaak is er een tekst gecombineerd met een mooie afbeelding of een ontwerp. Een die kenmerkend is voor het evenement, het feest of het bedrijf. Een poster kan namelijk verschillende doelen hebben. We gaan snel uit van een promotie. Voor reclame wordt vaak gebruik gemaakt van een poster om de aandacht te trekken naar de betreffende actie. Bedrijven laten posters drukken voor grootschalige reclamecampagnes. Deze kunnen opgehangen in de betreffende ruimtes waar hun doelgroep vaak rondhangt of je laat posters maken om bij beurzen de stand of kraam mee aan te kleden. Wanneer je een pakkend ontwerp hebt voor posters drukken, dan is dit de beste manier om mensen naar jouw plek te trekken op een beurs of markt. Ook bedrijfsevenementen vragen soms om posters maken. Deze kunnen gebruikt worden om de ruimte aan te kleden in de sfeer van de organisatie. Bij Drukwerkdeal heb je meerdere formaten beschikbaar voor posters drukken. Je kan verschillende posters maken om jouw ontwerp op allerlei manieren uit te laten komen. Dit geeft een afwisseling in de ruimte en heb je voor iedere gelegenheid een geschikte poster beschikbaar.

De afmetingen voor posters maken

De abri afmeting is de meest gangbare voor posters drukken. Het is een ontzettend groot formaat van maar liefst 1185 bij 1750 millimeter. Tenslotte willen we een poster zo groot mogelijk maken om deze te doen opvallen. Alleen is een groot formaat niet altijd geschikt. Posters maken kan voor veel gelegenheden gebruikt worden, maar niet overal is er plek voor zo’n groot formaat. Om ervoor te zorgen dat jouw poster op meerdere plekken opgehangen kan worden, selecteer dan een van de andere formaten voor jouw poster: de A-formaten A0 tot en met A4, of een van de B-formaten B0 tot en met B2. Om een indruk te krijgen van de exacte grootte voor posters drukken, dan wordt in de afbeelding het formaat met de Abri vergeleken. Meteen is te zien dat de A4 werkelijk heel klein is voor posters maken. De A0 of de B0 bereiken nog redelijk de grootte van de Abri poster, maar zijn net een slag kleiner. Wil je liever een redelijk groot formaat, maar een die op iedere plek opgehangen kan worden dan is de A3 of de B1 ook geschikt. Deze zijn ook geschikt om op een raam te hangen, zonder dat het hele raam afgeplakt wordt.

De juiste bedrukking op het perfecte papier

Voor posters drukken heeft Drukwerkdeal de volgende papiersoorten beschikbaar:

  • Houtvrij gesatineerd mc met glans
  • Houtvrij mat mc
  • Blueback

Zowel de houtvrij glans als mat beschikt over een gladde structuur die perfect is voor posters maken met een full color afbeelding of ontwerp. Het blueback papier beschikt over een blauwe achterkant. Deze is perfect voor posters drukken die uiteindelijk op plakzuilen of billboards worden gehangen. Meestal plak je dan de poster over andere posters en dan bestaat de kans dat de andere poster doorschijnt door jouw poster. Hierdoor valt jouw ontwerp minder op. Daarom is de blueback ideaal, omdat het doorschijnen dan tegengehouden wordt. Een andere mogelijkheid is de tegendruk toepassen bij posters maken. Tegendruk zorgt ervoor dat de kleuren van jouw poster nog opvallen, ook als de poster op een raam of een andere licht doorschijnende ondergrond geplakt wordt. De tegendruk wordt uitgevoerd om met twee of drie full color kleuren. Drukwerkdeal heeft duidelijk alle materialen en technieken in huis voor kwalitatieve posters drukken, zodat het ontwerp van jouw campagne zo goed mogelijk blijft opvallen op iedere plek.

Reageren is niet mogelijk