Op gewicht blijven met Willemijn Arends

We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Je valt een paar kilo af. Je voelt je ontzettend goed maar vervolgens komen die kilo’s die eraf zijn gegaan er ook gewoon weer aan. Op gewicht blijven is lastig, want je lichaam is geen machine die precies doet wat je wilt. Je lichaam en je geest staan met elkaar in verbinding. Op gewicht blijven doe je door een balans te creëren niet door een dieet te volgen. Dat is wat veel mensen niet helemaal begrijpen. Hoe kunnen we nou zorgen dat we op gewicht blijven? Dat is uiteindelijk een hele concrete vraag waar niet veel mensen het antwoord weten. Er wordt ontzettend veel geschreven over gewicht. Je kunt op het internet overal informatie vinden, maar veel mensen slagen er uiteindelijk toch niet in om op gewicht te blijven. Daarnaast is het zo dat veel mensen een groot probleem hebben met hun zelfbeeld. Hoe kun je nu eigenlijk zorgen dat je een bepaalde balans vindt in je leven, want dat is wat de vraag moet zijn. Het fluctueren in je gewicht begint vaak met de wens om af te vallen, en wanneer we gewicht willen verliezen, dan willen we dat heel graag zo snel mogelijk. Daar begint echter meteen het probleem. Hoe sneller we namelijk gewicht willen verliezen, hoe sneller het gewicht er over het algemeen ook weer aankomt. Een bekend dieet is het schrappen van Koolhydraten. Veel mensen kiezen er voor om helemaal geen brood meer te eten en ook geen aardappelen. Vaak helpt deze keuze aanvankelijk wel. Mensen verliezen gewicht, maar wanneer ze eenmaal hun gewone leven oppakken, komt het gewicht er geleidelijk of soms ook heel erg snel weer aan. Dat is ontzettend zonde. Op gewicht blijven doe je dan ook niet door allerlei extreme maatregelen te nemen, maar door naar je lichaam te luisteren en te ontdekken waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Het is ook niet makkelijk om op gewicht te blijven in de huidige maatschappij met alle mogelijkheden die we hebben. Op iedere hoek van de straat vind je wel een tentje waar je wat te eten kunt kopen. Je moet dan ook tegen veel dingen ‘nee’ zeggen, of althans; dat is het gevoel dat veel mensen hebben over voeding. Een paar tips om op gewicht te blijven:

  • Leer ontdekken welke voeding bij jouw past en waar je lichaam goed op reageert
  • Probeer zo veel mogelijk te kiezen voor onbewerkte producten
  • Ben niet te streng voor jezelf. Je mag af en toe best eens zondigen

Op gewicht blijven door de juiste balans

Wil jij graag ontdekken hoe je gewicht kunt verliezen en op gewicht kunt blijven? Ga dan naar willemijnarends.nl. Je zult dan ontdekken dat op gewicht blijven niet zo veel te maken heeft met wat je eet, maar met de juiste balans in je leven. Veel mensen weten niet meer wanneer ze willen eten omdat ze honger hebben, en wanneer ze willen eten om op te vullen. We gebruiken voeding niet zelden omdat we emotioneel instabiel zijn. Op gewicht blijven doe je door te ontdekken wat de signalen zijn die jouw lichaam geeft. Je zult merken dat dit ontzettend veel rust geeft en dat eventuele cravings die je ervaart vanzelf zullen verdwijnen. 

Aan de slag

Wil je graag aan de slag en de weg inslaan naar meer balans in je leven? Dan ben je helemaal op het juiste adres bij Willemijn. Neem contact op voor meer informatie. Schroom niet en stel alle vragen die je eventueel hebt.

Reageren is niet mogelijk