Online fysiotherapeut

hierhebikpijn - FysiotherapeutHeb je last van je lijf maar wil je niet gelijk naar de fysiotherapeut? Geen paniek! Er zijn gelukkig online alternatieven om erachter te komen wat er scheelt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op https://www.hierhebikpijn.nl/ en doe de handige online test. Wanneer je deze test hebt doorlopen heb je een veel beter beeld van wat er precies aan de hand is. Je kunt dan met een goed gevoel op zoek naar een echte fysiotherapeut en hem of haar duidelijk uitleggen wat je bevindingen zijn. Veel mensen weten niet dat je voor een bezoek aan een fysiotherapeut helemaal geen verwijsbrief nodig hebt. In de meeste gevallen kun je gewoon een afspraak maken en word je snel geholpen. De handige check van bovenstaande site is ook ontzettend nuttig voor de fysiotherapeut zelf. Wanneer je een beter beeld hebt van wat je mankeert dan is het makkelijker om samen een oplossing te vinden. Hoe gaat de online check precies in zijn werk?

  • Besturing van de test
  • Selecteren lichaamsdelen
  • Beantwoorden algemene vragen
  • Uitvoeren van oefeningen
  • Aflezen resultaten

In principe is de hele test gewoon uit te voeren achter de computer. Je gebruikt de muis om antwoorden te selecteren en de pijlen op het scherm om te test te doorlopen. De test dient als een “online fysiotherapeut” die je aan het eind van de rit kan vertellen wat er precies aan scheelt. Om te beginnen krijg je een plaatje van een man of een vrouw te zien. Er wordt aan je gevraagd om de plek te selecteren waar je pijn hebt. Beweeg met de muis over het lichaam en selecteer de plek waar de klachten het meest voorkomen. Je kunt natuurlijk ook meerdere plaatsen selecteren of grote gedeeltes van het lichaam rood maken. Wil je wisselen tussen man of vrouw, dan bevinden zich in de rechterbovenhoek twee klein icoontjes. Wanneer je op één van deze icoontjes klikt wissel je tussen man en vrouw. De online fysiotherapeut moet natuurlijk wel weten welk geslacht geanalyseerd moet worden! Probeer duidelijk aan te geven waar de pijn zit, dit is essentieel bij het bepalen van de ernst van de klacht. Een fysiotherapeut zal dit tijdens een consult op dezelfde manier doen. Het is daarom belangrijk om goed te bepalen waar de pijn precies vandaan komt. Kun je dit niet goed aangeven, dan kan de fysiotherapeut je meestal niet verder helpen. Wanneer je specifiek hebt aangegeven waar de pijn zich bevindt ga je verder naar de volgende fase van de test: de vragenlijsten.

Online fysiotherapeut; beantwoord de vragen

In deze stap krijg je een heleboel verschillende vragen voorgeschoteld. Dit is natuurlijk niet heel verrassend, men moet goed bepalen waar de pijn precies zit. Het invullen van deze lijsten kan echter wel wat tijd kosten. Wil je even snel bekijken wat de situatie is, dan kom je bedrogen uit. Het invullen van de lijsten kan tot wel een minuut of twintig in beslag nemen. Allerlei vragen komen aan bod. Men vraagt eerst naar algemene zaken zoals welke klachten je precies ervaart. Hierna komen heel specifieke vragen aan bod. Zo krijg je bijvoorbeeld een vraag of de klachten erger worden na een specifieke sport, of bij een specifieke beweging. Soms zul je hier niet direct een antwoord op hebben, maar probeer toch zo concreet mogelijk antwoord te geven. Wanneer je op consult gaat bij een echte fysiotherapeut dan gebeurt hetzelfde, je kunt je dus maar beter voorbereiden! Je zult ook de vraag krijgen hoe lang je al last hebt van de klachten. Dit is een brede vraag en veel mensen hebben moeite om dit specifiek aan te geven. Het maakt niet uit als je er een maandje naast zit, probeer een schatting te geven! De vraag probeert antwoord te geven op de vraag of de aandoening chronisch is, meestal is dit na een schatting wel duidelijk. Na de vragenlijsten komen een aantal oefeningen. Je moet deze afwerken en vervolgens aangeven of de klachten erger zijn geworden. Misschien worden de klachten plotseling wel minder, dan kun je dat natuurlijk ook aangeven. De oefeningen kunnen uitsluitsel geven over de ernst van het probleem. Neem rustig even de tijd om alle oefeningen uit te voeren, haast je vooral niet. Als een oefening niet van toepassing is kun je kiezen om deze niet te doen en gelijk verder te gaan met de rest van de test. Na de oefeningen is het dan eindelijk zover: de resultaten worden zichtbaar. In een mooie tabel krijg je precies te zien wat de online fysiotherapeut van de situatie denkt. Je kunt goed zien in hoeverre jouw klacht aansluit bij een specifieke aandoening. Door goed in te gaan op jouw persoonlijke situatie is nauwkeurig vast te stellen wat het probleem is, net als een normale fysiotherapeut zou doen!

Diagnose gesteld? Naar de specialist!

Natuurlijk is de online fysiotherapeut slechts een computerprogramma. Voor een echt consult moet je altijd naar een specialist. Wanneer het programma een diagnose heeft gesteld heb je een redelijk idee wat er mis is en kun je dit door een vakman laten testen. In de meeste gevallen is de gestelde diagnose accuraat! Op https://www.hierhebikpijn.nl/ kun je eerst de test doen en vervolgens eenvoudig een praktijk in de regio opzoeken. Je vult gewoon je postcode in en binnen no time heb je een fysiotherapeut gevonden bij jou in de buurt. Leven met pijn is niet prettig, neem vandaag nog een kijkje!

Reageren is niet mogelijk