Online boekhoudprogramma. Hoe moeten we zonder?

Online boekhoudprogramma. Hoe moeten we zonder?In deze digitale wereld en in de wereld die steeds sneller lijkt te veranderen is een online boekhoudprogramma voor ondernemers bijna ondenkbaar. In dit stuk wil ik een terugblik werpen op het verleden en een klein stukje over de toekomst wijden over het online boekhoudprogramma. Daarnaast vind ik dat we best eens wat meer stil mogen staan bij waartoe te mens allemaal toe in staat is. Een online boekhoudprogramma maken doe je niet zomaar: daar is een heleboel voor nodig, een goed stel hersens van meerdere mensen, een duidelijk plan, maar ook elementen als effectiviteit en of het rendabel is moeten worden onderzocht en meegenomen. Het is nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. Bij deze mijn dankbaarheid en bewondering. Niet alles is zo vanzelfsprekend. Over tot de orde van de dag. In ieder geval heb ik als ambitieus ondernemer ontzettend veel aan het online boekhoudprogramma van de volgende site gehad:  offective Onder andere het volgende kan worden gedaan met dit online boekhoudprogramma:

  • Boekhouding
  • Relatiebeheer:
  • Facturatie
  • Producten en voorraadbeheer
  • Verkoop
  • Projecten
  • Urenregistratie
  • Personeel
  • Taakbeheer

En eigenlijk nog een heleboel meer. Neem zelf maar eens een kijkje op de site van deze online boekhouding!
Nu eerst terug naar vroeger, voordat we naar de toekomst gaan. Omdat ik eerder mijn bewondering heb uitgesproken, kon ik het niet laten om de eerste woorden hierover te schrijven. Vroeger blijft toch wel mijn passie, want zonder naar het verleden te kijken kunnen we niet naar de toekomst gaan.

Online boekprogramma: hoe deden ze dit toch vroeger?

We kennen allemaal de postduif, die briefjes heen en weer bracht. Wat mij intrigeert is hoe men vroeger, en dan spreek ik over een aantal eeuwen geleden, kon boekhouden. Niet perse het boekhouden zelf, maar het verzamelen van alle relevante informatie die nodig is voor de boekhouding. Een online boekhoudprogramma hadden ze vroeger niet, dat moge duidelijk zijn. In mijn volgende onderzoeken wil ik gaan met name gaan onderzoeken hoe men dit vroeger aanpakte. Ik ben mij ervan bewust dat een heel aantal dingen al bekend is bij mensen, maar ik denk dat het nog steeds loont om meer onderzoek naar datgene te doen dat nog niet onderzocht is. Hoe kwam men bijvoorbeeld bij een online boekhoudprogramma? Wanneer was het eerste online boekhoudprogramma ontworpen? Leek er vroeger iets op een online boekhoudprogramma?

De toekomst: een voorzichtige, kleine voorspelling

De toekomst kunnen we niet voorspellen, we kunnen er slechts over nadenken. Dit maakt het niet minder relevant om over te schrijven: ik wil kijken wat de toekomst van boekhouden kan zijn. Daarom mijn fictieve voorspelling, wie weet wordt deze wel werkelijkheid. Wat houdt me tegen om dit te delen? Niks. We kennen allemaal Siri van de Apple iPhone. Leuk allemaal, maar naar mijn mening is deze functie toch een beetje beperkt. Het lijkt me geweldig om dingen te zien bewegen, stel je eens voor dat je praat tegen een apparaat en dit apparaat zorgt er dan voor dat datgene dat jij wilt, gebeurt. Hij zoekt mensen bij elkaar, brengt informatie bij je en jij kunt vervolgens een van jouw robots de boekhouding laten doen. De vraag die rondgaat is uiteraard wel wat de rol van de mens zelf nog is, maar ik ben ervan overtuigd dat we over de invulling hiervan niet teveel moeten inzitten. Ik denk dat dit, zoals ze zo mooi zeggen, wel losloopt. Ik hoop hiermee mijn doel duidelijk te hebben gemaakt en wat relevante informatie overgebracht te hebben. Kijk vooral eens terug en sta eens stil, voordat je verder gaat. Dat is mijn boodschap achter deze tekst.

Reageren is niet mogelijk