Logo laten ontwerpen

Begin jij een eigen onderneming? Dan is een van de eerste dingen die je moet doen een logo laten ontwerpen. Waarom is dit nu zo belangrijk? Zodra jij bepaald hebt wat voor producten of diensten jij gaat leveren en wat voor bedrijfsnaam jij daarbij gaat gebruiken, is het van belang om een mooi bedrijfslogo te laten maken. Zonder dit kun je immers eigenlijk niet verder. Op al je communicatie moet je dit plaatsen en ook voor je website heb je het nodig. Bij een logo laten ontwerpen wordt er op basis van jouw naam en de sfeer en stijl die jij op wilt roepen een afbeelding gemaakt. Dit kan heel abstract zijn, het kan grafisch zijn, maar ook kan het slechts uit letters bestaan. Dit bedrijfslogo is vervolgens het teken waaraan mensen jou zullen herkennen. Het moet eigenlijk overal op staan, op alle brieven die jij verstuurd, op je visitekaartjes, op je website en als je producten verkoopt, dan kun je het ook nodig hebben voor de labels die daar aan gemaakt moeten worden. Een logo laten ontwerpen is daarom dan ook echt een van de eerste zaken die je moet laten doen zodra jij besluit zakelijk actief te gaan worden.

Huisstijl en logo laten ontwerpen

Een logo laten ontwerpen is echter niet het enige dat je moet laten doen, op het moment dat dit klaar is, kun je het beste ook meteen een huisstijl daarbij laten maken. Wat is dit precies? Bij een huisstijl gaat het eigenlijk om de hele stijl, de hele vormgeving, van alle communicatie van jouw onderneming. Het gaat dan dus niet alleen maar meer om je bedrijfslogo, maar ook om welk lettertype jij gebruikt op je website en in je correspondentie. Ook gaat het om kleurgebruik en om vormgeving. Zelfs lege vlakken spelen hierbij een rol. Omdat voor de complete stijl altijd het bedrijfslogo als basis genomen wordt, is het logo laten ontwerpen altijd het eerste wat geregeld moet worden en de huisstijl volgt hier dan uit. Het vormt dan samen een mooi geheel, dat past bij jouw bedrijf. Als mensen dan een brief, site of wat dan maar ook van jou zien, dan moeten ze eigenlijk meteen kunnen zien dat het om jouw bedrijf gaat. Na het logo laten ontwerpen is het dus aan te raden om door te zette met een huisstijl ontwerpen.

Compleet pakket bij Valetti

Naast huisstijl en logo laten ontwerpen, is het ook van belang aandacht te schenken aan het soort foto’s dat jij laat maken. Want niet alleen de hiervoor genoemde zaken bepalen immers de uitstraling van bijvoorbeeld jouw website en brochures, ook de gebruikte foto’s spelen daarbij een rol. Deze moeten wat sfeer en uitstraling betreft dus passen bij de rest. Wil jij ervoor zorgen dat dit zeker het geval is, dan is het verstandig om dit allemaal door een en hetzelfde bureau uit te laten voeren. Bijvoorbeeld door Valetti, zij bieden echt een compleet pakket met de mogelijkheid tot:

  • logo laten ontwerpen
  • huisstijlontwerp
  • bedrijfsfotografie

Als je hen inschakelt, dan weet je dus zeker dat al deze drie zaken uitstekend op elkaar afgestemd worden en dat het samen een fantastisch geheel zal vormen. Het zal echt een goede uitstraling krijgen, waarbij alles perfect op elkaar aansluit. Zo straalt al je beeldtaal dus hetzelfde uit en dat is belangrijk. Zo krijg je een professionele uitstraling en dat roept vertrouwen in jouw bedrijf op bij mensen. Weet jij hoe jouw bedrijf er uit gaat zien en heb je een naam gekozen? Laat Valetti daarbij dan een logo ontwerpen, net als de rest van de stijl.

Reageren is niet mogelijk