Inlegzolen bij hielspoor

Hebt u last van hielspoor? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van speciale inlegzolen. Om te weten of u daadwerkelijk aan deze aandoening lijdt, is het goed om eerst meer te weten te komen over wat dit nu precies inhoudt. Anders schaft u immers misschien speciale inlegzolen aan zonder dat dit meteen noodzakelijk is. Wat is hielspoor? Zoals de naam al aangeeft is het een aandoening aan de voet, specifieker aan de hiel. Dit ontstaat in de meeste gevallen doordat men een verkeerde houding van de voet heeft in combinatie met spanning in de kuitspieren en de peesplaat onder de voeten. Hierdoor worden de voeten op een verkeerde manier belast en dit kan dus tot scherpe pijnscheuten leiden. Hoe groot is nu de kans dat u hier last van krijgt en gebruik zult moeten gaan maken van inlegzolen? Deze kans is redelijk aanwezig. Ongeveer de helft van de mensen heeft namelijk last van een verkeerde voethouding, ook wel overpronatie genoemd. Tijdens het lopen zakt het voetgewelf te ver door en de enkels kantelen wat naar binnen. Dit leidt tot veel spanning op de peesplaat en uiteindelijk tot een ontsteking. Overpronatie kan in combinatie met een zware belasting, bijvoorbeeld door veel sporten, hielspoor veroorzaken. Dit is erg pijnlijk, maar gelukkig ook vaak eenvoudig te verhelpen. Sommige mensen menen dat het nodig is om een ingewikkelde behandeling te ondergaan, zoals injecties met cortisonen, een operatie of shockwave therapie. Maar in de meeste gevallen is dit helemaal niet nodig en kan volstaan worden met wat oefeningen en het gebruik van inlegzolen. Met de oefeningen verlicht u de spanning in uw kuiten en de inlegzolen zorgen ervoor dat de druk beter over uw voet verdeeld wordt en dat uw voethouding verbeterd. Door deze combinatie zult u snel van uw klachten verlost zijn.

Inlegzolen ter voorkoming van klachten

Ook als u nog geen last hebt van voetproblemen, kan het soms aan te raden zijn om toch speciale inlegzolen te gaan dragen. Wanneer is dat nu het geval? Dit is het geval als u een verhoogd risico hebt op het ontwikkelen van voetklachten zoals hielspoor. Zoals gezegd speelt overpronatie hierbij een grote rol, maar het kan lastig zijn om zelf te beoordelen of u hier al dan niet last van heeft. Een therapeut of arts kan dit eventueel voor u beoordelen. Daarnaast is het dragen van inlegzolen aan te raden als u veel loopt of staat. Dit is bijvoorbeeld het geval bij mensen die een beroep hebben waarin veel moet worden gestaan of gelopen, ongemerkt brengt u dan vele uren in de benen door. Denkt u hierbij aan beroepen als stewardess, verkoopmedewerker of verpleegster. Wilt u voorkomen dat uw werk u voetklachten oplevert, dan is het aan te raden om inlegzolen te gaan dragen. Daarnaast kan ook veelvuldig sporten voor klachten zorgen, vooral als het gaat om sporten waarbij er veel druk op de voet komt en deze zwaar belast wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij hardlopen, maar ook bij hockey, voetbal of bijvoorbeeld tennis. Voor sporters zijn vaak aparte inlegzolen verkrijgbaar, die voor een optimale ondersteuning tijdens het sporten zorgen. Tot slot loopt u risico op het ontwikkelen van voetklachten als u vaak op hoge hakken loopt. Dit is voor uw voet geen natuurlijke houding en het veroorzaakt druk op de verkeerde plaatsen. Ook voor hoge hakken zijn speciale inlegzolen ontwikkeld, zodat u zonder problemen deze toch met regelmaat kunt dragen. Wilt u dus voorkomen dat u last krijgt van klachten zoals hielspoor, dan is het dus verstandig om in genoemde situaties speciale zooltjes te gaan gebruiken.

Zooltjes van Foot Active

Zoals hierboven genoemd is, is het dragen van inlegzolen een aanrader als u:

  • werk hebt waarbij u altijd veel moet lopen of staan
  • veel sport, waarbij u veel rent of loopt
  • vaak hoge hakken draagt en daar veel op loopt
  • lijdt aan voetklachten zoals hielspoor

Door de corrigerende werking van de inlegzolen wordt overpronatie voorkomen en zo voorkomt u dus veel pijn en klachten. Een podoloog of therapeut kan speciale zooltjes voor u op maat laten maken, maar in veel gevallen is dit niet noodzakelijk. De specialisten van Foot Active hebben namelijk inlegzolen ontwikkeld die zorgen voor een goede correctie en voor voldoende ondersteuning en schokdemping. De producten van Foot Active zijn ontwikkeld door Australische podologen, die zich gespecialiseerd hebben in de oorzaken van overpronatie en speciaal hiervoor, op basis van deze biomechanische kennis, producten hebben gemaakt. U vindt bij Foot Active dan ook uitstekende inlegzolen die klachten kunnen verhelpen, maar ook kunnen voorkomen. U vindt bij hen bovendien verschillende varianten zooltjes, bijvoorbeeld speciaal voor dames die hoge hakken dragen, voor sporters of voor kinderen. Twijfelt u welke variant in uw geval de beste keus is? Neem dan zeker eens vrijblijvend contact met hen op voor een goed advies over de verschillende mogelijkheden. Hun medewerkers zullen u zeker kunnen adviseren wat voor u het beste product is. Natuurlijk kunt u ook meteen online de zooltjes bestellen, als u een paar gevonden heeft dat past bij de activiteiten waarvoor u ze wilt gaan gebruiken. Wilt u meer weten over hielspoor, zoals de symptomen, de oorzaken en de behandelingen, ga dan naar allesoverhielspoor.nl en lees daar meer informatie over deze aandoening. Hier kunt u ook meteen de uitstekende inlegzolen van Foot Active aanschaffen of u gaat gewoon direct naar de online shop van Foot Active en koopt daar de nodige zooltjes.

Reageren is niet mogelijk