Het grote belang van de jaarlijkse keerkleppen controle

Het beheren van een bedrijf bestaat, zoals veel eigenaars zullen beamen, uit een grote hoeveelheid verschillende taken. Een van die taken wordt echter niet altijd goed toegelicht: het laten controleren van uw drinkwaterinstallatie. Veel eigenaren geven deze taak nog niet de prioriteit die het verdient. Dit is al helemaal een essentieel onderdeel van uw takenpakket als uw bedrijf gezond drinkwater levert, een wettelijke zorgplicht heeft of binnen de ‘hoog risico groep’ valt. Bij deze bedrijven is het namelijk van groot belang dat de waterinstallatie in een uiterst goede staat verkeert. Een belangrijk onderdeel van de drinkwaterinstallatie zijn de keerkleppen. Deze kleppen spelen een vitale rol in het scheiden van verontreinigd water en schoon water. Door jaarlijks een keerkleppen controle uit te laten voeren, weet u zeker dat uw systeem aan alle standaarden voldoet. Dat is niet alleen fijn voor uw gemoedsrust, maar kan ook helpen bij het nastreven van wettelijk voorgeschreven normen. Een keerkleppen controle laten uitvoeren is erg eenvoudig. Het enige wat u zelf hoeft te doen is contact opnemen met Holland Building.

Mijn ervaring met de keerkleppen controle-service van Holland Building

Voor mijn eigen bedrijf heb ik ook een keerkleppen controle laten uitvoeren door Holland Building. Ik hoorde goede verhalen over dit bedrijf, dus besloot ik ze zelf ook te benaderen. Dit is me erg goed bevallen. Over het bedrijf kan ik het volgende zeggen:

  • Het personeel was erg vriendelijk.
  • De controle en technische service waren kwalitatief gezien sterk.
  • Ik hoef me een jaar lang geen zorgen meer te maken over de kleppen in mijn systeem.
  • Het proces kostte mij als klant weinig moeite en verliep erg soepel.

Ik heb de keerkleppen controle van Holland Building dan ook aanbevolen bij meerdere collega’s. Als u op zoek bent naar een betrouwbaar bedrijf voor uw jaarlijkse controle, bent u bij dit bedrijf zeker op de juiste plek. Nadat u contact opneemt met het bedrijf, zullen zij u de benodigde informatie toesturen en u verder helpen. Contact opnemen met Holland Building, voor bijvoorbeeld een keerkleppen controle, is in mijn ervaring erg makkelijk. U kunt ze bijvoorbeeld bereiken op de website van het bedrijf, namelijk: https://www.hollandbuilding.nl/. Op deze site vindt u, naast de benodigde contactformulieren, veel handige informatie over het bedrijf en de services die zij u aanbieden.

Legionella: het gevaar in uw waterinstallatie

U vraagt zich misschien af waarom het überhaupt zo belangrijk is om een keerkleppen controle uit te laten voeren. De belangrijkste reden is misschien wel de bestrijding van de legionellabacterie. Niet alle varianten van de legionellabacterie zijn gevaarlijk; de grootste boosdoener is de bacterie genaamd Legionella pneumophila. Mensen kunnen ernstig ziek worden van deze bacterie, die zich via water kan verspreiden. Als deze bacterie zich in uw waterinstallatie weet te verspreiden, kan dit ernstige gevolgen hebben voor degenen die van dit water gebruik maken. De bacterie kan zich onder de juiste omstandigheden dan ook erg snel verspreiden. Het is daarom van groot belang dat deze bacterie uit uw drinkwaterinstallatie wordt geweerd. Gelukkig zijn nagenoeg alle drinkwaterinstallaties ontworpen om bacteriën zoals deze buiten de deur te houden. De keerkleppen spelen hierin een grote rol; deze kleppen scheiden namelijk het schone water van het verontreinigde water. Het is voor de kwaliteit van uw water dus van wezenlijk belang dat deze kleppen altijd in een goede staat verkeren. Daarom is het handig en noodzakelijk om ze regelmatig te laten controleren. Hopelijk schetst deze informatie voor u een beter beeld van het belang van de keerkleppen controle. Ik hoop dan ook dat u binnenkort de uitstekende hulp van Holland Building inschakelt!

Reageren is niet mogelijk