Heb je schade? Maak dan gebruik van een schade expert

Contra expertise bij schade. Onze experts helpen verder!

Op het moment dat je te maken krijgt met schade, dan moet je vertrouwen op je verzekeraar. Deze is er immers om de schade te vergoeden. In zekere zin is het ook wel eens fijn om schade te lijden. Je betaalt immers per maand een bepaald bedrag aan je verzekering en als je nooit schade lijdt, dan ontvang je nooit de diensten waar je in feite wel gewoon voor betaalt. Maar verzekeraars vinden het natuurlijk fijner om premies te ontvangen en houden er niet van om geld uit te keren. Je krijgt dus altijd te maken met een situatie waarin jij uiteraard zoveel mogelijk geld wilt krijgen, terwijl de verzekeraar zo weinig mogelijk aan schadevergoedingen wil uitbetalen. Dat is jammer, want je hebt door de schade uiteraard al genoeg stress aan je hoofd. Je wilt niet ook nog eens gedoe met de verzekering. Vaak accepteren mensen vaak direct de schadevergoeding. Ook als deze vergoeding eigenlijk te laag is. Mensen krijgen immers geld en het voelt voor sommige mensen een beetje raar om dan gelijk om meer te vragen. Dat is bijna onbeleefd. Verzekeraars gaan hier natuurlijk ook vanuit. Mensen zijn over het algemeen zeer beschaafd en ze krijgen immers geld. Dus waarom zouden ze dan gaan zeuren? Daarnaast hebben mensen zoals gezegd genoeg aan hun hoofd, dus ze zijn allang blij dat de verzekeraar een bedrag uitkeert. Maar het is maar de vraag of het bedrag wel terecht is. Om dit te ontdekken kun je te allen tijde een schade expert inschakelen. Een schade expert kijkt naar de schade en stelt vast hoe erg de schade is. Vervolgens komt er een bedrag naar voren waar jij recht op hebt. Als blijkt dat de verzekeraar te weinig geld heeft uitgekeerd, dan kun je met behulp van de schade expert of contra expert kijken wat er mogelijk is. De verzekeraar heeft namelijk een eigen schade expert en deze stelt de hoeveelheid schade vast. Als je het hier niet mee eens bent, dan heb je zelf ook een schade expert nodig. Daar heb je dus een contra expert voor nodig. Deze zorgt namelijk voor een alternatief perspectief contra de schade expert van de verzekering. Mocht je dus hulp nodig hebben bij het vaststellen van de daadwerkelijke schade en de schadevergoeding die hierbij hoort, maak dan gebruik van de contra-expertise van schadeoplossing.nl.

Een schade expert voor verschillende soorten schade

Je kunt bij verschillende soorten schade gebruik maken van een schade expert of contra expert. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Waterschade
  • Brandschade
  • Inbraakschade

Het is bij al dit soort zaken soms lastig om objectief vast te stellen wat nu precies de schade is. Dus je hebt altijd een expert nodig. Het is echter maar de vraag of je de schade expert van de verzekeraar wel kunt vertrouwen. Deze heeft er immers belang bij om de schade te minimaliseren. Daarom is het altijd verstandig om gewoon een onafhankelijke schade expert of contra expert in te schakelen. Het kost namelijk niets om een contra expert in te schakelen. Dus er is geen enkele reden om dit niet te doen. Toch zijn mensen soms bang of huiverig om een schade expert in te schakelen. Dit komt doordat verzekeraars hun klanten wijs maken dat ze eerst aan bepaalde ‘toetsingen’ moeten voldoen voordat ze een contra expert mogen inhuren. Dit is echter complete onzin. Je kunt dus te allen tijde een contra expert in schakelen.

Kijk op schadeoplossing.nl voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over deze kwesties, kom dan eens langs op schadeoplossing.nl. Hier vind je vrijwel alles wat je moet weten.

Reageren is niet mogelijk