Gezinsbegeleiding autisme vind je bij OpWeg Coaching

opwegcoaching - Gezinsbegeleiding autismeAutisme hebben in een wereld vol prikkels waarin we vandaag de dag leven, dat is enorm moeilijk. Je kunt je als kind en als volwassene erg hopeloos voelen. Gelukkig is daar Opweg Coaching. Hier kun je terecht wanneer je als gezinsbegeleiding bij autisme zoekt. Nu zijn er verschillende instanties waar je terecht kunt voor gezinsbegeleiding bij autisme. Waarom dan specifiek deze organisatie?

  • Zorg op maat
  • Geen lange wachttijden
  • Flexibel
  • Betrouwbaar

Wil je hier meer over weten, dan kun je altijd contact opnemen met deze organisatie.

Waarom gezinsbegeleiding autisme zo belangrijk is

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om de juiste begeleiding te hebben als je autisme hebt. Bij mij is het pas recentelijk vastgesteld dat ik dit heb, wat eigenlijk best behoorlijk laat is. Aan de andere kant mag ik blij zijn dat de diagnose in deze periode van mijn leven gesteld is, zodat ik er de rest van mijn leven veel meer rekening mee kan houden. Het verklaart enorm veel. Zo raak ik bijvoorbeeld snel overprikkeld. Dat gebeurt doorgaans niet eens per week of een aantal keren per week, maar regelmatig meerdere keren per dag. Het is te vergelijken met een soort van kortsluiting dat je in je hoofd ervaart. Plots is er die overprikkeling en doet al het licht en geluid pijn aan je hoofd. In mijn geval kan ik me nergens meer op concentreren en word ik enorm boos. Het fluiten van een vogeltje kan er dan al voor zorgen dat het voelt alsof mijn trommelvlies doorboord wordt. Wat me dan erg helpt is het afzonderen en me even afsluiten van de hele buitenwereld. Vaak zet ik mijn mobiel uit en bekijk ik lees ik geen mails. Het is voor “normale” mensen te vergelijken met een burn-out. Je hebt geen overzicht meer en je hebt het gevoel alle controle kwijt te zijn. In mijn geval duurt het gelukkig vaak niet langer dan een paar uur tot een paar dagen voordat het weer een stuk beter gaat. Toch beland ik iedere keer weer opnieuw in die overprikkeling. Dat komt doordat ik voor mezelf lastig kan bepalen wat mijn grenzen zijn. Hulp is hierbij enorm nodig. Door professionele hulp heb ik geleerd wie ik ben, waarom ik reageer zoals ik reageer en hoe ik kan leren om mee te komen met de rest van de wereld. Gelukkig wordt er vandaag de dag veel meer aandacht besteed aan autisme en is er ook veel meer kennis over beschikbaar. Als ik de tijd terug zou kunnen draaien dan zou ik veel baat gehad hebben bij gezinsbegeleiding voor mijn autisme. Gezinsbegeleiding bij autisme is noodzakelijk om te begrijpen waarom het gezinslid met autisme op een bepaalde manier reageert. Als rest van de familie kun je dankzij gezinsbegeleiding bij autisme leren om hiermee om te kunnen gaan. In mijn geval begrepen mijn ouders mijn gedrag totaal niet. Ik begreep het zelf ook niet. Het botste dus enorm vaak en ik voelde me vreselijk. Gezinsbegeleiding bij autisme kan dit dus voorkomen.

Zie de website voor meer informatie

Dan is het natuurlijk wel zaak dat je weet waar je terecht kunt als gezin om gezinsbegeleiding voor autisme te kunnen ontvangen. Gelukkig kun je daarvoor terecht bij Opwegcoaching.nl. Dankzij de begeleiding wordt het leven voor het hele gezin een heel stuk beter en kan er ook actief worden gewerkt aan de ontwikkeling van het kind. Wil je hier meer over te weten komen, dan kun je altijd de website bezoeken. Hier vind je meer informatie over de instantie, maar ook over de diensten die ze aanbieden.

Reageren is niet mogelijk