Gasmeter kopen?

Een gasmeter is in ieder huis aanwezig en bevindt zich vaak in de meterkast. Dit handige apparaat houdt bij hoeveel kubieke meter gas er verbruikt wordt in jouw woning. Als je wil weten hoeveel gas je verbruikt zal je jouw meter moeten aflezen. Er zijn echter vele varianten van de gasmeter die allemaal anders af gelezen moeten worden. Zo is er de traditionele variant met een rij getallen die de meterstand aangeeft. Als je jouw meterstand doorgeeft aan jouw leverancier geef je enkel de getallen door die in het zwart staan. Daarnaast is er de digitale variant. Deze is erg makkelijk in gebruik, je hoeft enkel op een knopje te drukken en jouw meterstand kan je meteen aflezen. Als laatste variant is er nog de slimme gasmeter en dit is wellicht de simpelste meter van allemaal. Je hoeft namelijk helemaal niets te doen! Jouw meterstanden worden automatisch uitgelezen door jouw leverancier. Je hoeft dus niets zelf af te lezen en door te geven! Nu je de beginselen over de gasmeter kent gaan we kijken naar de kracht van jouw meter. Lees ze overigens na op sandervunderink.nl! 

Wat is de kracht van mijn gasmeter?

Er zijn in Nederland vijf soorten meters met elk een andere kracht. Je hebt een G4, G6, G10, G16 en G25 meter. Hiervoor geldt hoe groter jouw meter hoe meer je betaalt aan jouw netbeheerder. In de meeste gevallen hebben de huishoudens in Nederland een G4 of G6 meter. Maar hoe achter haal je nou de kracht van jouw meter? Deze staat op de gasmeter zelf. Je hoeft enkel aan de voorkant van de meter te kijken. Hier staat een code op die begint met een ā€˜Gā€™ waarna er een nummer volgt. Dit nummer geeft aan welke gasaansluiting je hebt en of deze goed is. De kracht van jouw meter is belangrijk, maar het is wellicht nog belangrijker om een goede meter te hebben. Van de varianten genoemd in dit stuk staat de slimme meter met stip op nummer 1. De aanschaf van een slimme meter is eigenlijk nog belangrijker dan het precies weten van de kracht van jouw meter. Geloof je nog niet de voordelen die een slimme meter jou kan bieden. Lees snel verder en ontdek de vele voordelen van een slimme meter:

  • De slimme meter stuurt automatisch de meterstanden door naar jouw leverancier
  • Een nauwkeurige jaarnota op basis van verbruikgegevens in plaats van handmatig ingevoerde gegevens
  • Ontvang een tweemaandelijks verbruikskostenoverzicht
  • Met zonnepanelen registreert jouw slimme meter automatisch hoeveel je teruglevert aan het net

Kortom, een slimme gasmeter is zeker geen overbodig luxe! Wil jij ook profiteren van de voordelen van een slimme meter? Lees verder en leer meer over de kosten van een slimme meter!

Wat zijn de kosten van een slimme gasmeter?

De kosten van een slimme meter hoeven niet hoog te zijn. Een slimme meter is namelijk even duur als een gewone meter! De meter is namelijk eigendom van de netbeheerder daarom betaal je de kosten terug via jouw energierekening. De meterhuur komt dan terug op jouw jaarrekening. De plaatsing van een slimme meter is vaak helemaal gratis! Profiteer nu met een slimme gasmeter!

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk