Effectieve vochtwering voor een droge woning

soilidvocht - Vochtwering

Vochtwering is van ongekend belang. Als je woning ergens kwetsbaar is, dan kan het vocht als een sluipmoordenaar naar binnen sluipen. Dat is misschien de eerste paar jaar nog niet zo erg, want je merkt het immers niet. Maar daar zit het grote gevaar. Want vocht neemt de tijd om te verspreiden en muren te verzwakken, hout te laten rotten en je woning af te koelen. Misschien ervaar je nu al dat je het maar moeilijk warm kunt krijgen in de woonkamer of in een ander vertrek. In dat geval is het goed mogelijk dat je te maken hebt met vochtige muren. Kelders zijn ruimtes waar vocht heel goed kan gedijen. Nu zou je denken dat dat niet zoveel uitmaakt, want het is tenslotte maar een kelder. Het is dus een ruimte waar je niet vaak komt. Maar een kelder maakt deel uit van het fundament van je woning. Het is dus zeker niet handig als de muren van een kelder vocht absorberen. Daardoor verzwakt het fundament van je woning aanzienlijk. Dat maakt vochtwering zeer belangrijk voor elke woning. Los van deze grote problemen die veroorzaakt kunnen worden door vocht, zijn er ook kleinere problemen die niet minder vervelend zijn. Denk bijvoorbeeld aan schimmelvorming. Als muren vochtig worden, dan krijg je al snel last van schimmel. Schimmel is funest voor je behang, maar het is natuurlijk ook uitermate slecht voor je gezondheid. Als je te maken hebt met schimmel in de slaapkamer, dan adem je de schimmel elke nacht in. Dus het is erg belangrijk om aandacht te besteden aan vochtwering. Dit geldt zowel wanneer je een huis laat bouwen als wanneer je al in een huis woont. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor huurwoningen. Als je vermoedt dat er sprake is van een vochtprobleem, dan moet je zo snel mogelijk de verhuurder inschakelen, zodat deze het op kan lossen. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, dus als je de mogelijkheid hebt, kies dan voor optimale vochtwering. Je kunt hiervoor de specialisten van soilidvocht.nl inschakelen. Deze kunnen je helpen bij preventieve vochtwering, maar mocht je te maken hebben met schade door vocht, dan kunnen zij je ook helpen met het herstel van de schade. Uiteraard zullen zij na de herstelwerkzaamheden de juiste vochtwering toepassen. Op deze manier zal je niet nog een keer te maken krijgen met schade door vocht.

Vochtwering en andere diensten

Mocht je contact opnemen met Soil-ID, dan kun je daar terecht voor meer dan alleen vochtwering. Hieronder vind je de drie diensten die je mag verwachten, namelijk:

  • Vochtwering
  • Injectietechnieken
  • Betonreparatie

Vaak zal je zien dat je gebruik moet maken van zowel vochtwering als betonreparatie. Als je te maken hebt met vochtige muren, dan is de kans groot dat het beton gerepareerd moet worden. Daarnaast is vochtwering ook nodig, om te voorkomen dat je later opnieuw je beton moet laten repareren. Het is dan ook mooi dat je bij Soil-ID alles onder één dak hebt. Op deze manier kun je alles meteen in één keer oplossen en je kunt ook maatregelen nemen om herhaling te voorkomen. Dat is de kracht van Soil-ID.

Maak gebruik van de calamiteitenservice

Mocht je direct hulp nodig hebben, dan kun je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, contact opnemen met Soil-ID. Dit kan via de zogenaamde calamiteitenservice. Het telefoonnummer hiervoor vind je bovenaan op de website van soilid.nl. De medewerkers zullen dan zo snel mogelijk naar je toe komen om het probleem te verhelpen en ook om te zien wat er verder moet gebeuren om het probleem definitief te verhelpen.

Reageren is niet mogelijk