Een vaststellingsovereenkomst

vaststellingsovereenkomst beschikt over advocaten en juristen die gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht en met name in het ontslagrecht. Met een ervaring van ruim 20 jaar zijn ze erg ervaren en bekwaam. Heeft u een ontslagkwestie? Dan kunnen wij van vaststellingsovereenkomst de zaak met onze kennis en ervaring met kracht bepleiten bij de tegenpartij, het UWV of bij de kantonrechter. Wij kunnen u helpen om het beste resultaat te boeken, bijvoorbeeld dat u niet wordt ontslagen, of als dit wel gebeurt, een maximale ontslagvergoeding krijgen.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst wordt vaak gebruikt in rechtsgebieden, waaronder het verzekeringsrecht, belastingrecht, bestuursrecht en het arbeidsrecht. Vooral op het gebied van arbeidsrecht is een vaststellingsovereenkomst populair, en dan met name als het gaat om ontslag zaken. Op onze website worden meerdere zaken rondom een vaststellingsovereenkomst behandeld, bijvoorbeeld:

  • Als ik meewerk aan een vaststellingsovereenkomst, behoud ik dan mijn recht op een Werkloosheidswet uitkering, afgekort WW
  • Kan ik meedoen aan een vaststellingsovereenkomst als ik ziek wordt?
  • Hoe hoog zou dan de ontslagvergoeding moeten zijn?
  • Hoe lang is een opzegtermijn?
  • Hoe zit het met vakantiegeld, bonussen en de belasting? Vervalt het concurrentiebeding?

Dit zijn veel voorkomende vragen als het gaat over vaststellingsovereenkomsten. Deze vragen kunnen wij allemaal voor u beantwoorden. In een vaststellingsovereenkomst moeten meerdere afspraken staan omtrent de beëindiging van een arbeidsovereenkomst. De kerngegevens, dit zijn algemene gegevens van beide partijen, denk hierbij aan namen, adressen, functie van de werknemer en de datum van indiensttreding. Ook de reden van beëindiging is een belangrijke, dit moet worden vermeld in een vaststellingsovereenkomst. Om problemen met de WW te voorkomen, is het belangrijk dat de reden van beëindiging een neutrale reden is. Datum uit dienst treden is ook verplicht om opgenomen te worden in een vaststellingsovereenkomst. De gekregen ontslagvergoeding, het is niet verplicht om uit te keren, maar als het voorkomt, is het wel verplicht om op te nemen in de overeenkomst. De eindafrekening, dit betekent dat de partijen kunnen afspreken om het vakantiegeld of bijvoorbeeld vakantiedagen uit te laten betalen na het einde van de arbeidsovereenkomst. Vrijstelling van werk, dit houdt in dat de werknemer een periode vrij krijgt, zodat hij/zij de kans krijgt nieuw werk te vinden. Inleveren van bedrijfseigendommen, hier worden afspraken over gemaakt met de werkgever, wanneer bepaalde eigendommen ingeleverd dienen te zijn. Denk aan bijv. een laptop of telefoon, maar ook bedrijfskleding. Concurrentiebeding, in vele contracten staat een concurrentiebeding. In een vaststellingsovereenkomst moeten beide partijen afspreken of de beding nog gehandhaafd wordt. Een positieve getuigschrift is voor veel werknemers ook belangrijk, dit kan dienen als referentie voor volgende baantjes.

Zo zijn er veel opties die in een vaststellingsovereenkomst moeten staan, maar sommige zijn ook niet verplicht. Om dit uit te vogelen, moet u best wat kennis hebben over dit soort overeenkomsten. Daarom kunt u bij vaststellingsovereenkomst aankloppen om deze zaken op te laten lossen. Wij staan voor u klaar om advies te geven en waar nodig te begeleiden.

Contact opnemen

Wilt u ook advies of begeleiding op het gebied van een vaststellingsovereenkomst? Neem dan contact met ons op en wij kijken samen wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Reageren is niet mogelijk