Een konijnenhok voor het konijn van onze dochter

Voor haar verjaardag heeft onze dochter een konijn gekregen die ze Saartje heeft genoemd. Dit konijn heeft ze van haar opa en oma gekregen en ze was er meteen helemaal dol op. Het was de bedoeling dat het konijn binnen gehouden zou worden, maar nadat het dier een aantal kabels had doorgeknaagd en zich vervolgens op de poten van onze stoelen heeft gestort, hebben we besloten om haar maar een mooi buitenverblijf te geven. Onze dochter was het daar in eerste instantie niet mee eens, maar wij houden graag de binnen de boel een beetje netjes, dus ze had weinig keus. We hebben haar toen de keus geboden om een konijnenhok uit te kiezen op dierenverblijf, een website waar we ook al eens een bench voor onze hond hebben aangeschaft.

Een konijnenhok online bestellen

Dierenverblijf.com heeft een mooie webshop met daarop een ruime keus waar we zeker een geschikt konijnenhok voor Saartje zouden moeten kunnen vinden. Onze dochter heeft samen met ons gekeken naar de verschillende soorten en formaten hokken die er zijn en wij hebben haar geholpen met het bepalen van het juiste konijnenhok, omdat er meer is dan alleen het uiterlijk van een konijnenhok. Zo hebben we geselecteerd op:

  • Materiaal
  • Afmeting
  • Prijs
  • Binnen of buiten
  • Kleur
  • Beschikbaarheid

Deze selectiecriteria gaven ons al direct inzicht in het verschil tussen het ene konijnenhok en het andere. Nu heeft ons huis een vrij grote achtertuin, dus we hebben de mogelijkheid om een mooi en ruim konijnenhok voor Saartje te plaatsen. Daarnaast vinden we het ook wel leuk als het konijnenhok een beetje aansluit bij de rest van de tuin en het huis. Onze dochter vond het allemaal prima, zolang Saartje er maar gelukkig in zou zijn als ze in het konijnenhok ging wonen. Die opdracht leek ons niet al te moeilijk te vervullen. We zij toen gaan selecteren op alle criteria en in eerste instantie hebben we er direct voor gekozen om met natuurlijke materialen te werken. We hebben dus gekozen voor een konijnenhok van hout, die middel groot is qua formaat, een ren heeft, die betaalbaar is en die op voorraad is. De selecties die we toen te zien kregen waren eigenlijk allemaal erg acceptabel en onze dochter heeft direct een voorkeur uitgesproken voor een hok dat eruit zag als een huisje, met een veranda en een ren. Ze heeft nog even getwijfeld of er een tweede verdieping aanwezig moest zijn, maar dat leek niet echt nodig. Ze koos voor Drimble, een hok met ren die in wit en groen is uitgevoerd en waarbij het lijkt alsof Saartje haar eigen huis in onze achtertuin heeft. Het is een heel schattig huisje, met een echte voordeur, raampjes, een veranda-achtig plateau, inclusief een hekje. Natuurlijk heeft het huisje ook zijn eigen tuin in de ren. Een prima onderkomen voor het konijn van onze dochter.

Gemakkelijk schoon te houden

Het voordeel van dit hok is dat het heel eenvoudig is om het hok schoon te maken en dat vinden wij natuurlijk wel zo prettig. Onze dochter moet Saartje zelf bijhouden dus naast het voorzien van eten en drinken moet ze ook het konijnenhok regelmatig schoonmaken. Dit hok heeft onder het huisje een soort van lade die uitschuifbaar is, zodat de keutels makkelijk verwijderd kunnen worden en één kant van het dak kan ook open, waardoor ze ook gemakkelijk in het huisje kan. Daarnaast kan het dak van de ren open, waardoor ze Saartje zo uit haar hok kan halen om te knuffelen. Saartjes huisje heeft nu zelfs een eigen huisnummer, want wij wonen op nummer 60 en zij op 60A.

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk