Een eta aanvragen voor Canada

Als je gaat reizen binnen de EU, dan kun je de auto pakken en op weg gaan. Je hoeft alleen je paspoort of identiteitskaart bij je te hebben en eventueel een koffer met wat kleding. Maar in principe kun je met je paspoort gaan en staan waar je maar wilt. Zodra je buiten Europa op vakantie gaat, dan is het zeer waarschijnlijk dat je een visum nodig hebt. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Egypte, dan zal je een visum moeten kopen. Dit is verder niet een groot probleem, want je kunt deze ter plekke op het vliegveld aanschaffen. Als je naar Turkije gaat, dan kun je er ook voor kiezen om je visum al van te voren aan te vragen. Houdt er wel rekening mee dat je ook in het bezit moet zijn van een paspoort. Met een identiteitskaart kun je niet buiten de EU reizen. Tot zover is alles vrij overzichtelijk. Als je naar een land als Canada wilt reizen, dan worden de zaken iets ingewikkelder, maar door het lezen van deze tekst blijft het overzichtelijk. Als je namelijk naar Canada wilt reizen, dan moet je een eTA aanvragen voor Canada. Dit is net even een beetje anders dan een visum aanvragen, maar het idee komt in principe op hetzelfde neer. Als je een eTA gaat aanvragen voor Canada dan vraag je eigenlijk digitaal toestemming om het land te bezoeken. eTA staat voor Electronic Travel Authorization. Dus je vraagt via de elektroniche weg om toestemming of autorisatie om het land te bezoeken. Als je dus met een elektronisch paspoort reist en als dit paspoort is uitgegeven door een land dat valt onder het Visa Waiver Programma, dan moet je een eTA aanvragen voor Canada. Deze regel is sinds maart 2015 actief en geldt voor alle reizigers met bovenstaand paspoort. Als je geen eTA aanvraagt voor Canada dan kun je per vliegtuig of schip het land niet betreden. Het enige wat je dan nog kunt doen is een spoedvisum aanvragen via de Canadese ambassade. Aangezien hier altijd een paar dagen over heen gaan is het niet verstandig om hier op te vertrouwen. Als je gewoon op tijd bent met een eTA aanvragen voor Canada, dan moet het in principe goedkomen. Alleen mensen met een dubieuze achtergrond die eventueel een gevaar vormen voor de Canadese samenleving zullen worden geweigerd. Mocht je onterecht worden geweigerd, dan kun je ook gebruik maken van een spoedvisum.

De specifieke manier van eta aanvragen voor Canada

Mocht je met een digitaal paspoort naar Canada willen reizen, dan heb je tot 4 weken voor vertrek de tijd om het eTA aanvragen voor Canada te regelen. Houdt er echter rekening mee dat het soms voorkomt dat het 2 of 3 dagen duurt voordat je wordt geautoriseerd om het land te bezoeken. Wacht dus niet tot precies 4 weken voor je vertrek met eTA aanvragen Canada. Dat kan je namelijk nog wel eens duur komen te staan. Helemaal als je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten voor je reis. Last minute reisjes richting Canada zijn met een elektronisch paspoort dus erg lastig aangezien je minstens een maand van te voren moet boeken.

Een eTA aanvragen voor Canada doe je via eta-aanvragen.nl

Mocht je een eTA aan moeten vragen, dan kun je dit doen via de bovenstaande website. Je kunt het dus allemaal digitaal regelen. Daarom duurt het in de regel ook niet lang voordat je toestemming krijgt om Canada te bezoeken. Op de site eta-aanvragen.nl vind je ook meer informatie over eTA aanvragen Canada en andere zaken zoals:

  • eTA Canada handleiding
  • eTA Canada wijzigen
  • eTA geldigheid
  • eTA iDEAL

Reageren is niet mogelijk