De prijs van dubbel glas: een drama én een oplossing

Als aannemers zijn we van de meeste markten thuis. We helpen onze klanten zo goed mogelijk en proberen altijd verder te kijken dan de concurrent. Het aangeven van mogelijkheden, tonen van eventuele problemen, aanbieden van extra diensten en net dat stapje extra zetten: dat is wat we graag doen om mensen tevreden te houden. Maar in sommige gevallen is dit niet zo makkelijk als het lijkt. De meeste klanten willen tegenwoordig zeker weten dat zij niet te veel betalen en dat zij optimaal waar voor hun geld krijgen. Dat kunnen we garanderen op de meeste materialen, we hebben als aannemer vaak leuke deals gesloten met de leveranciers. Maar op het gebied van de prijs van dubbel glas en de mogelijkheden hieromtrent gaat het nog vaak verkeerd. De meeste werklieden die wij kennen, zijn specialisten op het gebied van bouwen, tegelen, straten, isoleren en het aanleggen van vloeren. Het constant zoeken naar de beste prijs voor dubbel glas hoort niet bij de taakomschrijving en zorgt daarom vaak voor problemen. Daarom raden we al ons personeel aan om de mensen door te verwijzen naar een website waar de prijs van dubbel glas gemakkelijk online vergeleken kan worden: Dubbel Glas Kennis (oftewel dubbelglaskennis.nl). Op die manier kan de klant heel gemakkelijk zelf kiezen welke prijs voor dubbel glas het beste is.

Prijs van dubbel glas – en de montage dan?

Op de website kan elke klant (een aannemer) zoeken naar de beste prijs voor dubbel glas. Handig, zeker wanneer er meerdere offertes naar voren komen waarbij de prijs van dubbel glas vergeleken kan worden met en zonder montage. Dat is waar wij als aannemer graag een rol bij spelen. Sommige mensen zijn namelijk erg goed met het zetten van glas, waar andere werklieden dit graag over zouden laten aan een vakman. We raden in alle gevallen de klant af hier zelf mee aan de slag te gaan omdat er dan te veel garanties vervallen. Het risico op verkeerde montage is simpelweg te groot en dit kan zorgen voor lekkage. Dit zorgt voor minder goede isolatie en zorgt ervoor dat er vocht in de kozijnen kan komen. Kan de aannemer dit zelf, dan raden we aan om het zelf te doen. Kan de aannemer dit niet zelf zetten, dan raden we aan om een specialist langs te laten komen om het werk te laten doen. Deze mensen hebben namelijk wél al het gereedschap dat nodig is om de klus te klaren en dat maakt een bijzonder groot verschil.

Denk aan het resultaat

De prijs van dubbel glas: een drama én een oplossingWe raden onze mensen steeds vaker aan om niet voor maar mét de klant te werken. Wil een klant zelf bepaalde materialen bestellen of de prijzen vergelijken, zoals de prijs van dubbel glas, dan moedigen we aan om de klant met suggesties te laten komen. In lang niet alle gevallen is het mogelijk wat de klant wil, maar zodra we een luisterend oor bieden en ons niet langer autoritair opstellen, wordt het voor de klant ook meer zijn of haar project. Op die manier wordt het resultaat in de meeste gevallen beter. Misschien verdien je er net even iets minder aan als aannemer, maar uiteindelijk is het eindresultaat het belangrijkste. Is de klant tevreden en stuurt deze meer klanten door omdat het resultaat van de werkzaamheden beter is dan verwacht – dan wordt er op de langere termijn alsnog meer geld verdient. En vergeet niet dat samenwerken met glaszetters ook kan leiden tot meer werk wanneer zij een huis tegenkomen waar meer gedaan moet worden.

Reageren is niet mogelijk