De goedkoopste energie leverancier

Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen, moet je veel dingen regelen. Het eerste waar je mee bezig gaat is natuurlijk het internet. Je wilt natuurlijk niet zonder zitten op de dag dat je verhuist! Vervolgens ga je eens kijken naar andere belangrijke zaken, zoals gas, water en licht. Je aansluiting op de drinkwatervoorziening wordt meestal geregeld door de lokale beheerder, maar als het gaat om gas en elektra heb je meer mogelijkheden. Je kunt terecht bij een bekende energie leverancier, maar daarnaast zijn er tal van kleinere bedrijven op de markt. Kies je voor één van deze aanbieders, dan kan dat je op termijn veel geld besparen! Het is natuurlijk de uitdaging om deze kleinere aanbieders te vinden en om vervolgens te controleren om deze inderdaad de beste deal hebben. Hoe doe je dat precies? Op Slimmetenergie.com kun je direct de ene energie leverancier met de andere vergelijken. Op de site vind je een handige tool waarmee je verschillende pakketten tegen elkaar af kunt zetten. Je hebt diverse mogelijkheden:

  • Duurzaamheid
  • Soort contract
  • Energietarief

Tegenwoordig draait alles om duurzaamheid. De meeste grote leveranciers zijn al vrijwel volledig over op groene stroom, maar bij een aantal is dat nog niet het geval. Je bepaalt zelf of de stroom die je ontvangt op een duurzame manier moet worden opgewekt. Als het je puur om de prijs te doen is, maakt dit vrij weinig uit. Groene stroom is tegenwoordig niet veel duurder dan een grijs alternatief. Wil je direct beginnen met vergelijken? Surf dan snel naar slimmetenergie en kies de juiste filters. Je ziet dan direct welk pakket in jouw situatie het voordeligst is. Zo heb je in een handomdraai de juiste energie leverancier gevonden en weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Contract met de energie leverancier

Als je eenmaal een geschikte energie leverancier hebt gevonden, zijn er nog een aantal andere keuzes die je kunt maken. Om te beginnen is er de looptijd van het contract. Een contract heeft meestal een looptijd van één jaar, of van drie of meer jaren. In de regel geldt: hoe langer de looptijd, hoe goedkoper de energie. Vaak krijg je ook wat extra voordelen van de energie leverancier bij een langere looptijd, omdat je langer klant blijft. Daarbij kun je denken aan een nieuwe thermostaat, of een leuke korting op de eerste paar maanden van je contract. Deze voordelen zijn vaak zeker de moeite waard, dus neem dit mee in je afweging. Tot slot is er nog het energietarief. Dit kan zowel variabel als vast zijn. Een vast tarief blijft gedurende de looptijd van je contract gelijk. Je hoeft je dan dus geen zorgen te maken over schommelingen. De keerzijde is dat je niet kunt profiteren van dalende energieprijzen, je hebt immers afspraken gemaakt over het tarief dat je betaalt. Je energie leverancier kan je adviseren over de mogelijkheden. Al deze zaken, zoals prijs, contractduur en tarief, zijn op bovenstaande site met elkaar te vergelijken. Zo kies je direct de leverancier die het beste bij jouw wensen aansluit!

Alleen stroom of gas

Hoewel het minder vaak voorkomt, is het ook mogelijk om alleen een stroom- of gaspakket af te sluiten. Dit is in verhouding vaak duurder dan een gecombineerde aansluiting, maar kan in bepaalde situaties toch handig zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een zakelijk pand, waar een aantal zaken centraal geregeld worden. Op bovenstaande site kun je zelfs deze pakketten eenvoudig met elkaar vergelijken. Een passende energie leverancier is dus in een handomdraai gevonden!

Reageren is niet mogelijk