Buiskap laten maken op maat

Buiskap laten maken op maatIk wilde mijn vriend een origineel en groot cadeau geven. Hij zeilt al een aantal jaren en zijn schip had een nieuwe buiskap nodig. Het leek me daarom leuk iets te geven voor zijn schip, en ik kwam dus al snel uit bij het laten maken van een nieuwe buiskap. De rest van het schip was namelijk nog goed in orde, alleen die kap moest vervangen worden. Omdat die kappen vaak gemaakt zijn van textiel moeten ze eens in de zoveel tijd vervangen worden door een nieuwe. Ik wist wel wat hij mooi vond en was dus extra blij dat ik er één op maat kon laten maken voor hem. Hij had zijn schip gekocht met de originele kap erop maar die vond hij eigenlijk niet zo mooi. Hij wilde dolgraag een kap van blauwe stof, en die opdracht heb ik dus ook gegeven bij het bedrijf dat bij ons in de buurt zat, dat buiskappen maakt. Ik was erg blij dat ik in Dronten een zeilmakerij vond die die kap kon maken. Ook een nieuwe buiskap nodig voor je schip? Laat dan een buiskap op maat maken bij Zeilmakerij Dronten. Alle informatie over deze zeilmakers vind je op zeilmakerij-dronten.nl. 

Inlezen over buiskap bestellen

Hoewel ik best iets af weet van schepen moest ik me wel even inlezen over die buiskap. Ik wilde het een verrassing laten zijn voor mijn vriend, en dat is gelukkig ook gelukt omdat ik voldoende informatie kon vinden over buiskappen online. Zowel op de website van Zeilmakerij Dronten als verder op het internet, staat er genoeg over het laten maken van een kap op je zeilschip. Daarnaast hebben de medewerker van de zeilmakerij me op een prettige manier geholpen de juiste keuzes te maken. Mijn vriend was heel blij met het eindresultaat. Omdat ik niet zeker wist hoe zo’n kap ontworpen moest worden heb ik samen met de medewerkers van de zeilmakerij de volgende keuzes moeten maken: 

  • Keuze voor kleur
  • Keuze voor stof
  • Keuze voor beschermlaag
  • Keuze voor kwaliteit

Ik kon die keuzes gelukkig allemaal maken omdat ik deskundig advies kon inwinnen. Zonder dat advies had ik denk ik de buiskap niet kunnen laten maken zonder dat mijn vriend er vanaf wist. Nu kon het echt een verrassing blijven. Ik kan het iedereen aanraden zich in te lezen over scheepsbenodigdheden, kappen en zeilen, voor je een bestelling doet. Advies inwinnen kan ook altijd. Ook dat is aan te raden, zelfs voor mensen die al enige ervaring hebben met zeilschepen. Een deskundige kan vaak net beter advies geven waardoor je langer plezier hebt van je aankoop. 

Schip goed laten onderhouden

Naast het laten maken van een nieuwe buiskap is het belangrijk je hele schip goed te onderhouden. Dat kun je ook laten doen door een zeilmakerij. In elk geval kunnen alle zeilen nagekeken worden en gerepareerd door een zeilmakerij. Ook dat doet Zeilmakerij Dronten voor veel soorten zeilschepen. Op de website van de zeilmakerij zeilmakerij-dronten.nl staat welke diensten ze leveren aan consumenten en bezitters van schepen. Het is wel duur om je schip te laten onderhouden, maar daar staat tegenover dat je wel echt prachtig ambachtelijk werk geleverd krijgt. Daarom was ik ook tevreden over het geleverde werk. Mijn vriend was er ook heel blij mee en vond het het mooiste cadeau dat hij ooit van me had gekregen. Zijn schip kan er nu weer een heel aantal jaren tegenaan voordat er weer onderhoud nodig is aan de buiskap. Ik denk dat hij dan weer kiest voor dit ontwerp, want hij vindt het schip nu helemaal af.

Reageren is niet mogelijk