Boomschors onder in mijn volière

Boomschors onder in mijn volièreAl jaren heb ik een prachtige grote volière achter in mijn achtertuin staan en hier heb ik ruim honderd vogels in rondvliegen. Dat vind ik zo prachtig. Ik heb allemaal verschillende soorten vogels en mijn volière is dan mijn grootste hobby. Het is voor mij heel belangrijk dat ik mijn volière goed kan onderhouden en dat de ondergrond altijd schoon en onkruid vrij is. Hiervoor maak ik gebruik van Boomschors, dat ik altijd via boomschors.nl aanschaf. Ik koop al jaren bij Boomschors.nl en dat is een zeer fijne leverancier van goed Frans dennenschors waar mijn vogels heel goed op kunnen leven.

De reden waarom ik boomschors als bodembedekker in de volière heb

Met een grote volière zoals die van mij heb je echt wel een goed bedekte bodem nodig. De oppervlakte van mijn volière is ruim twaalf vierkante meter en daarmee hebben mij vogels echt alle ruimte om rond te kunnen vliegen. Ik heb allerlei verschillende vogels:

  • Halsbandparkieten
  • Valkparkieten
  • Grasparkieten
  • Zebravinkjes
  • Diamantduifjes
  • Kwartels

En nog enkele andere soorten die heel goed samen in één volière kunnen leven. Omdat ik het leuk vind om deze vogels te fokken, of kweken zoals sommige mensen ook wel zeggen, heb ik een groot overdekt gedeelte waar de nestkastjes zich bevinden. Toch is driekwart van de volière niet overdekt, omdat dit soort vogels ook gewoon moeten kunnen ervaren hoe het is om buiten te leven. Het boomschors op de bodem werkt hier sterk in mee. Toen de volière is gebouwd heb ik onder de grond eerst een laag gaas laten aanbrengen om gravende knaagdieren te weren. Daarop is wit zand gestort, maar ik bleef toch last houden van onkruid in het verblijf, dus ik heb ervoor gekozen om eerst worteldoek te plaatsen en daarop een laag boomschors te storten. Dit is echt prachtig geworden, want het boomschors komt relatief dicht bij de bodem van een bos, waarin veel van dit soort vogels in de vrije natuur ook zouden leven. Vooral de kwartels lijken het erg prettig te vinden om juist tussen het boomschors op zoek te kunnen gaan naar insecten en zaden. Deze ondergrond is erg prettig voor ze, omdat het boomschors heel zacht is aan de poten en het is een heel natuurlijk product, wat een heel positief effect heeft op de dieren. Ik heb er voor het aangezicht voor gekozen om het boomschors ook om de volière te gebruiken, zodat het als het ware lijkt dat het hele verblijf op een bosachtige ondergrond is geplaatst. Zeker met wat dennetjes en sparretjes eromheen, die ook wat beschutting tegen de wind geven, is het een heel mooi geheel geworden. De kwartels hebben in de hoek van het overdekte deel in het verblijf ook al menigmaal het schors zo bewerkt, dat ze er mooi in konden nestelen en er zijn ook al een paar nesten jonge kwartels opgegroeid op het schors.

Erg eenvoudig in het onderhoud

Een andere reden die ik had voor het storten van schors in en om mijn volière is het feit dat het enorm makkelijk is met het onderhoud. Ik hark regelmatig het schors om en juist omdat het een natuurlijk product is, werkt dit ook heel erg handig met de uitwerpselen van mijn vogels. Als ze het echt te bond maken, dan vervang ik het schors gewoon. Het is heel betaalbaar en eenvoudig te bestellen via de website van Boomschors.nl, al gaat het schors erg lang mee. Het aanbrengen van dit soort boomschors is wat mij betreft de beste keuze die ik voor mijn volière heb kunnen maken.

Reageren is niet mogelijk