Black belt training voor een betere projectorganisatie

Een black belt getrainde medewerker is een must-have als u de Lean of Lean-six-sigma methodiek wilt toepassen binnen uw organisatie. Deze methoden zijn erop gericht te meten welke processen binnen uw bedrijf beter kunnen, en gestructureerd naar de beste oplossing te werken. Er zijn binnen deze van oorsprong Japanse techniek, een aantal rollen te onderscheiden: 

  • Yellow belt
  • Green belt
  • Black belt
  • Master black belt

Alle gradaties hebben een betekenis. De yellow belt is de minst ‘onderlegde’ in het geheel, de black belt of master black belt de meest ervaren en getrainde. Om de methodiek goed te kunnen toepassen zijn er diverse medewerkers nodig die een black belt training hebben gevolgd. Zij zijn vervolgens gecertificeerd als black belt en kunnen nieuwe medewerkers opleiden binnen uw organisatie of medewerkers bijscholen en begeleiden tijdens het werken aan verbeterprojecten. Zo werkt u aan het verbeteren van uw organisatie als geheel, maar door het scholen van uw medewerkers verbetert u ook hun vaardigheden op het gebied van projectmatig werken. Dit leidt altijd tot een betere en professionelere projectorganisatie. Omdat verbeterplannen altijd in projecten worden opgestart is een innovatief bedrijf hierbij gebaat. In een sector waar de concurrentie niet ver achter u ligt, kan het starten van verbetertrajecten zeker een factor zijn die bijdraagt aan uw winst. Een voorbeeld van zo’n traject is bijvoorbeeld het automatiseren van een productielijn of zorgen voor een efficiëntere manier van werken in een kantooromgeving. In beide gevallen bespaart u geld, dat u in een nieuwe innovatie kunt steken.

Noodzaak black belt training

De black belt training is eigenlijk altijd noodzakelijk om een Lean-organisatie gezond te houden. Omdat nieuwe medewerkers soms nog niet bekend zijn met de methode en ook niet direct black belt training hoeven te doorlopen, kunnen zij het best getraind worden door de ervaren medewerkers die u al hebt. Hiervoor zet u doorgaans de black belt in. Training geschiedt dan intern, wat u niet meer kost dan de uren die dit voor uw medewerkers kost. Andere trainingen, zoals die voor yellow en green belt, zijn op een vergelijkbare manier te doorlopen als een black belt training. Een black belt training is echter alleen toegankelijk een voor green belt. Dit is noodzakelijk vanwege de voorkennis die nodig is om de training goed te doorlopen. Ook interesse in een training voor uw medewerkers? Of wilt u hen kennis laten maken met de Lean-methodiek? Kijk dan eens op de website van QCCP: qcpp.nl. 

Trainingen organiseren voor uw organisatie

QCCP kan trainingen op maat geven voor medewerkers van uw organisatie. Het kan zijn dat u uw medewerkers voor het eerst wilt laten kennismaken met Lean. Of u wilt een aantal van uw personeelsleden laten doorgroeien naar een nieuwe belt. Dat is goed mogelijk met de black belt training van QCCP. Voor meer informatie over de inhoud van de training en mogelijkheden bij u op locatie kunt u kijken op qcpp.nl. Hier vindt u ook de trainers die QCCP inzet tijdens een black belt training. Als u een vrijblijvende offerte wilt of aanvullende vragen hebt die door de website niet worden beantwoord kunt u ook contact opnemen met QCCP om te informeren of er een black belt training geschikt is voor uw bedrijf. Laat QCCP uw partner zijn voor verbetertrajecten en start vandaag nog met het professioneler maken van uw organisatie. Neem contact op met QCCP voor een training bij u op locatie of bij u in de buurt. De medewerkers van QCCP staan altijd voor u klaar om passend advies te geven.

Reageren is niet mogelijk