Beter worden in rekenen doe je door rekenen te oefenen

rekenen oefenen

Oefening baart kunst en dat is met alles en iedereen altijd hetzelfde. Je kunt nog zoveel talent hebben, maar als je niet oefent, dan zal je nooit verder komen. Een tennisser die op de top presteert is alleen maar zover gekomen omdat hij of zij elke dag vele uren oefent. Altijd maar oefenen en oefenen, dat is hoe je de top bereikt. Nu hoef je natuurlijk niet altijd de top te bereiken. Het is soms ook wel eens fijn als je de rekensommen op de juiste manier maakt. Rekenen is typisch zoiets waarbij je veel moet oefenen. Als de leraar het op het bord voordoet en uitlegt, dan snap je het misschien, maar dat wil niet zeggen dat je direct alle sommen correct kunt maken. Door het vaak te doen krijg je meer grip op de materie en kun je ervoor zorgen dat je alsmaar beter wordt in rekenen. Dat is ook waarom je op school vaak heel veel vergelijkbare sommen moet maken. Het zijn altijd variaties op hetzelfde thema waardoor je handigheid krijgt in het onderliggende principe. Om een simpel voorbeeld te nemen kun je denken aan sommen. Het onderliggende principe waar je grip op moet krijgen is het feit dat je getallen bij elkaar op kunt tellen. 2 plus 2 is 4. Maar je kunt natuurlijk allerlei getallen bij elkaar optellen. Hoe vaker je verschillende getallen bij elkaar optelt, des te makkelijker zal het op den duur worden. Je hersenen raken als het ware gewend aan het mechanisme van optellen. Zo is het ook met vermenigvuldigen, delen, aftrekken, breuken, en noem het allemaal maar op. Dus als je echt goed wilt worden in rekenen, of in ieder geval beter, dan kun je het beste rekenen oefenen via Slimleren. Via Slimleren kun je op een leuke manier rekenen oefenen. Je kunt alles via de site doen, dus je hoeft niet naar een speciale les om rekenen te oefenen. Je kunt gewoon in je eigen tijd vanuit je eigen kamer rekenen oefenen.

Wie kunnen rekenen oefenen via slimleren.nl?

Slimleren biedt lessen aan voor leerlingen op de middelbare school. Het gaat hierbij om de eerste 4 klassen. Dus brugklassers en leerlingen in klas 2,3 en 4 kunnen gebruik maken van de lessen van Slimleren. Rekenen oefenen hoort leuk te zijn. Hoe leuker het is, des te beter absorberen leerlingen de informatie. Het feit dat je nu digitaal rekenen kunt oefenen is een groot voordeel. Via leuke programma’s kunnen leerlingen gemakkelijk en op een leuke manier rekenen oefenen. Maar het is ook zeer geschikt om bijvoorbeeld een taal online te leren. Ook voor talen als Engels en Nederlands kun je bij Slimleren terecht. Via leuke meerkeuze vragen kunnen leerlingen snel grip krijgen op de materie en dat helpt ze ook om bijvoorbeeld ook om wiskunde beter te begrijpen. Rekenen oefenen is wat dat betreft een ideale basis voor de wiskunde. Wil je meer weten, dan kun je via de site gratis een les uitproberen. Dan ervaar je zelf hoe het is om online rekenen te oefenen. Via de site vind je een knop waar je op kunt klikken en dan start je direct met een gratis proefles.

Snel de materie machtig worden doe je via Slimleren

Als je rekenen gaat oefenen via Slimleren, dan kun je het volgende verwachten:

  • Leuke opgaven
  • Gevarieerde opgaven
  • Uitdagende opgaven
  • Een geleidelijke leercurve

Slimleren is dus een effectieve manier om je vaardigheden aan te scherpen. Mocht je meer willen weten, kom dan gerust eens langs op de website of maak gebruik van de gratis proefles.

Reageren is niet mogelijk