Besparen begint bij energie vergelijken

Als je deze tekst leest in je eigen huis, dan maak je waarschijnlijk gebruik van stroom. Daarnaast heb je internet nodig en het signaal daarvoor ontvang je thuis doorgaans via de kabel en een provider. Dat betekent dat je thuis dus vrijwel altijd te maken hebt met energiekosten en de kosten voor tv, internet en telefonie. Als je nooit naar de aanbieders kijkt die bijvoorbeeld energie leveren, dan blijf je altijd plakken bij dezelfde energieleverancier. Daar is op zich niets mis mee natuurlijk en vooral de energieleverancier zal je heel dankbaar zijn. Helaas uit die dankbaarheid zich niet snel in lagere kosten. Sterker nog, als je bij 1 en dezelfde energieleverancier blijft plakken, dan is de kans groot dat je ieder jaar meer moet betalen. Om deze reden is het voor jezelf in ieder geval verstandig om energie te vergelijken. Online kun je heel gemakkelijk energie vergelijken. Via de site besteenergie.nl kun je namelijk makkelijk energie vergelijken en ontdekken wat de prijzen zijn van alle leveranciers. Nu is het zaak dat je niet alleen kijkt naar de kosten per KWh en per m3 aan gas. Deze kosten kunnen namelijk weliswaar lager of hoger zijn bij verschillende leveranciers, maar het gaat uiteindelijk om het totale bedrag. Aangezien je vaak een korting ontvangt op de totale rekening, is het van belang dat je deze korting ook meeneemt in je oordeel. Gelukkig wordt dit al voor je gedaan op de site van besteenergie.nl. Dus als je energie gaat vergelijken, dan zie je meteen welke leverancier over de hele linie genomen de goedkoopste is. Het kan dus zo zijn dat de kosten voor het de stroom en het gas bij leverancier A hoger liggen dan bij leverancier B. Maar door de korting kan het zo zijn dat het totale bedrag dat jij per jaar moet betalen toch lager ligt bij energieleverancier A. Om deze reden is het ook belangrijk dat je een schatting kunt maken van je verbruik. Hiervoor kun je gewoon kijken naar het verbruik van het voorgaande jaar. Als je namelijk meer verbruikt, dan kan de uiteindelijke rekening hoger uitvallen en dan zou het weer goedkoper kunnen zijn om over te stappen op de leverancier met lagere kosten voor stoom en gas. Door je geschatte verbruik door te geven op besteenergie.nl, zie je dus in 1 oogopslag welke leverancier voor jou de goedkoopste is.

Surf naar besteenergie.nl en ga snel energie vergelijken

Niemand houdt ervan om teveel te betalen. Dus op het moment dat het goedkoper kan, zullen de meeste mensen hier gebruik van willen maken. De enige reden waarom mensen toch teveel blijven betalen komt door het feit dat overstappen teveel moeite kost. Maar dankzij een site als besteenergie.nl waar je eenvoudig energie kunt vergelijken, is er geen sprake meer van moeite. Je kunt via de site meteen op de goedkoopste klikken en dan word je doorgeleid naar de site van je nieuwe leverancier.

Welke leveranciers kan ik met elkaar vergelijken?

Als je energie gaat vergelijken via besteenergie, dan kun je alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Oxxio 
  • Nuon
  • Essent

Reageren is niet mogelijk