Bescherm je knie met de juiste kniebrace

all4fysio - kniebraceDe knie is één van de meest kwetsbare onderdelen van het menselijke lichaam. Het is een sterk staaltje van de evolutie. De knie kan buigen, waardoor mensen kunnen hurken, springen, hardlopen koprollen etc. Maar hoe meer we de knie belasten, des te groter de kans dat we op den duur geblesseerd raken. De knie is een precair gebied waar meniscus, bot en kraakbeen samenkomen. Vanwege de buigbaarheid van de knie is deze dus extra kwetsbaar. Nu is de elleboog bijvoorbeeld ook buigbaar, maar het punt is dat we niet op onze handen en armen rennen en springen. De knie krijgt in de regel dus veel meer te verduren. Vooral als we gaan sporten. Daarom zijn er veel verschillende knieblessures zoals:

  • Instabiele knie
  • Actrose
  • Jumpers knie
  • Gescheurde kruisband
  • Kraakbeen schade

Omdat er verschillende knie blessures bestaan, is het vrij logisch dat er ook verschillende kniebraces zijn om die blessures te verhelpen. Om je alvast een idee te geven welke kniebrace je nodig hebt volgen hieronder enkele voorbeelden. Vervolgens kun je ook lezen waar je de kniebrace die jij nodig hebt kunt kopen. In dit geval is dat all4fysio.nl. Meer over de webwinkel vind je aan het einde van deze tekst.

Welke kniebrace hoort bij welke blessure?

Niet alle blessures zijn hetzelfde. Omdat de knie een zeer kwetsbaar lichaamsonderdeel is en omdat we de onze knieën op verschillende manieren belasten, kunnen er verschillende blessures ontstaan. Deze blessures zijn soms niet al te ernstig en gaan vanzelf over. Andere blessures zijn zeer ernstig en voor zulke blessures is vaak een operatie nodig. Hier kun je alvast meer lezen over de verschillenden soorten van blessures en welke kniebrace je nodig hebt voor die uiteenlopende kwalen. Allereerst kun je te maken hebben met een instabiele knie. Mocht je daar last van hebben, dan is er 9 van de 10 keer sprake van kruisbandletsel. Als dit zo is, dan kun je snel door je knieën zaken als je bijvoorbeeld de trap oploopt. Maar ook als je normaal aan het lopen bent kun je door je knieën zaken. Het is maar net hoe instabiel je knie is. Voor deze blessure kun je een kniebrace gebruiken. Het beste is om een kniebrace te gebruiken die een groot deel van je bovenbeen en kuit bedekt. Met een dergelijke knieband verstevig je je hele been en kun je aanzienlijk minder snel door je knieën zaken. Je kunt ook last hebben van een jumpers knie. Dit is een blessure die ontstaat door veel te springen. Omdat er constant druk vanaf de bovenkant komt, kun je voor deze blessure het beste een knieband gebruiken die de onderkant van de knie ondersteunt. Het is voor deze blessure dus ook niet nodig om een kniebrace te kopen die ook een groot deel van je been bedekt. Een kleine knieband die de knie ondersteund is vaak al voldoende. Wil je weten welke kniebrace je nodig hebt voor de overige blessures, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de website van all4fysio.nl.

Een knieband bestel je via all4fysio.nl

Op het moment dat je besluit om een kniebrace te kopen, dan moet je natuurlijk wel weten waar je die voor een voordelige prijs kunt kopen. Op de website van all4fysio.nl heb je de keuze uit goedkopere modellen en duurdere modellen. Tevens zijn er altijd kniebanden in de aanbieding. Dus in principe is er voor elk budget wel een kniebrace te vinden. Je kunt de artikelen van je keuze eenvoudig toevoegen aan de winkelwagen. Betalen kan natuurlijk gewoon via iDEAL en de pakketjes worden via PostNL bij je thuis bezorgd.

Reageren is niet mogelijk