Badkamerverlichting voor u

Ga voor goede badkamerverlichting naar pretmetled.nl. Niet alleen vindt u hier een breed assortiment aan spots voor de badkamer, maar zijn het ook nog energiezuinige lampen die de badkamer tot een mooie warme ruimte omtoveren. Hier kunt u niet alleen uw badkamerverlichting uitzoeken, maar u leest hier ook alle informatie die nodig is om de beste lampen aan te schaffen. Zo is direct te lezen welke spots geschikt zijn voor welke plek in de badkamer. Met name de afstand tot de waterbron is van groot belang. Gelukkig heeft pretmetled.nl de spots beschikbaar voor alle afstanden. Allemaal zijn ze spatwaterdicht. Helaas zijn niet de lampen verkrijgbaar die in de douchecel zelf geplaatst kunnen worden. Hoe weet u welke badkamerverlichting geschikt is voor welke plek? Dit is te achterhalen aan de hand van de IP waarde. Dit geeft aan in hoeverre de lamp bestand is tegen voorwerken, stof en vocht. Zo is een lamp met waarde IP65 waterstraaldicht en met waarde IP67 zelfs geschikt voor onderdompelen. Spatwaterdicht wordt bereikt met IP44 en condens met IP21. In het laatste geval kan de verlichting weinig contact met water hebben. Op de website pretmetled.nl is een tekening weergegeven met daarin de verschillende zones in de badkamer. Hoe lager de zone, hoe groter de aanwezigheid van vocht en hoe hoger de IP-waarde die hier nodig is.

Besparen op badkamerverlichting

Naast de vochtigheid is het uiteraard ook belangrijk dat er voldoende verlichting is in de badkamer. Dit moet niet te scherp zijn maar wel scherp genoeg om goed in de spiegel te kunnen kijken als u zichzelf aan het verzorgen bent. Daarom worden dimmers veel aangeraden en gebruikt bij badkamerverlichting. Zo kan de lichtsterkte altijd aangepast worden aan het betreffende gebruik op dat moment. Het meest ideaal is om de spots zo in te stellen dat ze onafhankelijk van elkaar aan en uit gezet kunnen worden. Op de website zijn de volgende inbouwspots verkrijgbaar:

 • IP44 inbouwspots 3W – niet dimbaar
 • IP44 inbouwspots 4.4W – dimbaar
 • IP44 inbouwspots 5.5W – dimbaar
 • IP44 inbouwspots 5W – dimbaar

Let bij het kiezen van de badkamerverlichting op de volgende kenmerken:

 • Wel of geen complete levering van de spot
 • Warm-wit of koel-wit licht
 • Wel of niet dimbaar
 • Levensduur
 • Uitstraling en behuizing
 • Wel of geen vervangbare lichtbron

De meeste inbouwspots bestaan uit een los armatuur, een verwisselbare lamp en een voetje. Bij sommige typen wordt ook de inbouwdiepte aangegeven.

Sfeer naar keuze

Wanneer u nieuwe badkamerverlichting wilt aanschaffen, dan wordt aangeraden dit zo compleet mogelijk te doen. Dus als het mogelijk is gebruik te maken van dimmers voor uw badkamerverlichting, dan is twijfelen niet nodig. Ook hiervoor heeft pretmetled.nl de beste oplossingen en kunnen ze u voorzien van professioneel advies om de juiste inbouwspots aan te schaffen. Zo wordt bij een dimbare lamp aangegeven welk type dimmer hier bij hoort. Veel van de dimmers hebben zij in het assortiment zodat het complete pakket besteld en bij u bezorgd kan worden. De volgende dimmers zijn verkrijgbaar:

 • 7-110W Led dimmer: bij het gebruik van 2 tot 8 spots
 • 20-250W Led dimmer: bij het gebruik van 5 tot 16 spots

Met behulp van een goede dimmer kan de lichtintensiteit van 100 procent teruggedrongen worden naar 30 procent lichtintensiteit. Ideaal als de badkamer gebruikt gaat worden om in alle rust terug te trekken. Bij het gebruik van meer dan 16 spots kan een dimmer nog steeds gebruikt worden, maar dan zal de lichtreductie minder dan 70 procent zijn, eerder tussen de 60 en 65 procent. Maar dit is nog steeds een ideale lichtsterkte als u heerlijk bij wilt komen in bad. Mocht u toch nog informatie missen op de website, neem dan gerust contact op met pretmetled.nl voor het advies voor uw badkamerverlichting.

Reageren is niet mogelijk