Babymuis voor huisdier altijd vers bij Animal Food Express

Ik heb mijzelf altijd gezien als een dierenvriend. Ik ben opgegroeid in een gezin waar huisdieren onderdeel waren van het dagelijks leven. Ik was op alle huisdieren even gek en ik zorgde er goed voor. Ik sprak met mezelf af, dat ik mijn kinderen later ook zou laten opgroeien met huisdieren. Toen ik acht jaar geleden moeder werd van een zoon, zat ik mij stiekem al te verheugen op de huisdieren die wij zouden gaan verzorgen. Ik zag het helemaal voor me! Het was dan ook wel even slikken, toen mijn zoontje vertelde, dat hij graag een slang als huisdier wilde. Nogmaals: ik zie mezelf als een dierenvriend, maar de gedachte van een slang in mijn huis deed me gruwelen. Ik liet het idee bezinken en deed wat onderzoek over de verzorging van slangen, het terrarium dat ze nodig hebben en welke slangen geschikt zouden zijn als huisdier. Twee maanden later hebben we toegezegd, dat er een slang als huisdier gehouden mocht worden. Het volgende weekend haalden we ‘Snakie’ op, een rode rattenslang of korenslang van een maandje oud. Mijn zoon was door het dolle en Snakie en hij waren al snel onafscheidelijk.

De beste informatie over de beste kwaliteit babymuis

De voeding van de huisslang, de babymuis, had ik gehaald bij een dierenzaak in het dorp. De voeding kwam niet vers op me over en ik vond, dat Snakie zijn eten links liet liggen. Via een forum kreeg ik de tip om contact op te nemen met Animal Food Express om de volgende redenen:

  • Zij verkopen hun producten vers ingevroren;
  • Zij bieden babymuizen in verschillende afmetingen en in verschillende porties;
  • Ze hebben veel kennis over voeding en verzorging van huisdieren;
  • Grote voorraad van aangeboden producten;
  • Levering van producten op afspraak.

Ik belde hen op en de medewerker nam niet alleen alle tijd om mij te woord te staan, hij had ook nog eens alle kennis over de verzorging van slangen. Meteen stelde hij, dat de aangeboden babymuis, die ik bij de dierenzaak had gekocht, waarschijnlijk niet vers was. Slangen zijn toch roofdieren en zijn gewend vers voedsel te eten. Hij stelde mij voor om een zakje babymuis a 25 stuks van 1 a 2 gram aan te schaffen om te onderzoeken of de slang dat wel wilde eten. Vijf minuten later bestelde ik het zakje online en kon ik aangeven wanneer en hoe laat ik het wilde ontvangen. De volgende dag ontving ik het zakje in huis, ingepakt in piepschuim en nog volledig bevroren.

Elke voeding een feestmaaltje voor onze huisslang

Ik had de tip gekregen om babymuis te ontdooien in de koelkast. Ik zag al wel dat dit prooidiertje anders gekleurd was dan de eerder gekochte. Die van Animal Food Express was meer roze van kleur. Ik legde de ontdooide babymuis in het terrarium en er kwam meteen beweging in Snakie. Hij kroop richting het diertje en binnen een minuut was de babymuis halverwege verorberd. Nog een minuut later was het prooidiertje weg. Ik belde Animal Food Express op om te laten weten, dat onze Snakie de babymuis had opgesmikkeld. Ik kreeg dezelfde medewerker aan de lijn die ik eerder sprak. Hij vertelde me dat hij had gelezen dat een rattenslang soms minder eetlust heeft en dat dat altijd verband houdt met zijn vervelling. Tot slot kreeg ik het advies om over een maandje over twee over te stappen op het grotere formaat van de babymuis en na een half jaar muizen te voeren. Dat schema hebben we aangehouden en het bleek achteraf precies wat Snakie nodig had. Wat een toppers!

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk