Baardverzorging; de baard terug van weggeweest

Sinds een aantal jaren is het weer hip om een baard te hebben. Het vooroordeel van dat mannen met een baard onverzorgd en lui zijn, heeft plaats gemaakt dat mannen met een baard stoer en modieus zijn. Nu zit er echter wel veel verschil in baarden. De een heeft een moeizame haargroei, terwijl bij de ander het haar supersnel groeit. Er is één geheim dat iedere man met een baard moet weten, ongeacht zijn of haar haargroei. Dit geheim is dat je tijd moet spenderen aan baardverzorging. Met de juiste baardverzorging creëer je de perfecte look en voorkom je dat je er, ondanks dat baarden nu niet per se als ‘onverzorgd’ worden beschouwd, dat je er onverzorgd uitziet.
Het besteden van tijd aan baardverzorging wordt helaas door veel mannen nog als niet noodzakelijk gezien. Baardverzorging zou iets zijn voor ijdele mannen.

Waarom baardverzorging?

De eerste goede reden om aan baardverzorging te doen is hygiëne. Onderzoek wijst uit dat er in baarden net zoveel bacteriën zitten dan op een wc-bril. Een van de bacteriën die zich nestelen in de baard zijn Poepbacteriën. Ook zou je door een baard ziektes kunnen verspreiden. Om deze reden is het belangrijk om aandacht te besteden aan baardverzorging, door je baard regelmatig te wassen.  De reden dat er veel bacteriën in baarden zitten, komt door de structuur van het haar. Gezichtshaar is over het algemeen stugger. Op mannenzaak.nl kun je terecht voor goede baardshampoo ’s. De tweede reden om aan baardverzorging te doen is het stylen van je baard. Net zoals veel mannen het haar in model brengen voordat ze de deur uitstappen, is dit bij een baard ook van belang. Anders kan de baard erg droog gaan aanvoelen en kunnen de haren als het ware gaan ‘kroezen’. Om dit te voorkomen kun je een goede baardbalsem en baardolie kopen. Zelf koop ik mijn baardproducten bij mannenzaak.nl. Deze site heeft een uitgebreid aanbod van baardbalsem, baardborstels, baardkam, baardolie, baardschaar, baardshampoo, baardsets, snorkammen, snorrenwax en snorscharen. Allemaal producten die dus onmisbaar zijn bij baardverzorging. Zelf kostte het mij in het begin best veel moeite om een mooie baard te laten groeien. Vaak zinde het mij niet, waardoor ik het resultaat van acht weken geduld er in een verwoede poging afschoor. Het resultaat was dan vaak dat ik me gewoon naakt voelde. Daarnaast kreeg ik opmerkingen dat ik er weer uitzag als een jongen van twaalf. Ik kreeg dus steeds spijt van het feit dat ik mijn baard niet had laten staan. Maar sinds ik mijn baard actief ben gaan verzorgen, merk ik dat mijn baard veel mooier in model zit. Ook heb ik het idee dat het mijn baardgroei stimuleert, maar dat kan natuurlijk ook komen omdat ik wat ouder ben geworden. Ze zeggen namelijk ook wel eens dat hoe vaker je lichaamshaar scheert, des te meer je het stimuleert om te gaan groeien. Hieronder zal ik nog wat tips geven die mij hebben geholpen om mijn baard te laten groeien.

Zeven tips om een baard de laten groeien:

  • Laat het groeien. Trim je baard in het begin gedurende één a twee maanden niet;
  • Heb voor ogen wat voor soort baard je wil en wat mogelijk is;
  • Trim je nek-lijn niet te hoog op;
  • Let op voeding, drink water en ga trainen;
  • Door te trainen stimuleer je het hormoon testosteron die de baardgroei zal bevorderen;
  • Slik eventueel voedingssupplementen;
  • Gebruik goede producten om je baard te verzorgen (bijvoorbeeld via mannenzaak.nl);
  • Hou vol! Het kost tijd, discipline en geduld om een baard te laten groeien.

Voor meer informatie kun je kijken op https://www.mannenzaak.nl/blogs/blog/waarom-is-baardverzorging-zo-belangrijk/

Reageren is niet mogelijk