Ayurvedische massage in Den Haag

Als moeder van twee kleine kinderen heb ik wel eens een moment voor mezelf nodig. Soms zijn er momenten dat ik het gevoel heb dat ik te zeer door mijn omgeving geleefd wordt. Daarom probeer ik af en toe te kiezen voor een Ayurvedische massage in Den Haag. Ik kwam in aanraking met Ayurvedische massage in Den Haag via een vriendin die bekend is met de Ayurvedische leer. Zij had al haar hele leven last van een chronische aandoening die maakte dat ze heel veel last had van haar buik. Ze had alles geprobeerd om van het probleem af te komen, alle stappen doorlopen die mensen doorlopen die ten einde raad zijn, tot ze uitkwam bij geneeswijze Ayurveda. Deze oude Chinese leer is er heel erg op gericht het lichaam weer in balans te brengen en ziet de mens veel meer dan in de reguliere wetenschap als onderdeel van het universum. Ook ligt er veel nadruk op het type mens dat je bent, in combinatie met voeding. In de Ayurvedische leer wordt de mens gecategoriseerd op type. Er wordt gekeken naar de elementen die in het lichaam aanwezig zijn. Aarde, vuur, water en lucht vormen de bouwstenen van onze aarde en dus ook van ons lichaam. In de geneeswijze wordt verder veel gewerkt met voeding, olie en de Ayurvedische massage om mensen die ziek zijn te genezen. Mensen die een systeem hebben waarin het lucht overheerst, moeten ervoor zorgen dat ze niet uitdrogen. Dit type mens wordt dan bijvoorbeeld aangeraden om veel olie en vetten te eten en niet te droog voedsel. Een Ayurvedische massage werkt ook met olie. Het idee van een Ayurvedische massage is om bepaalde knopen en beknellingen in het lichaam op te heffen.

Ayurvedische massage met aandacht voor het energetisch lichaam

Zoals voor veel Chinese geneeswijzen geldt, is het zo dat er veel meer aandacht is voor ons energetische wezen en onze energie. Het lichaam en de geest worden gezien als een geheel, dat met elkaar samenwerkt. De geneeswijzen kunnen dan ook niet los worden gezien van de geest, het lichaam maar ook de relatie die je met andere hebt. De wereld waarin je leeft, de voeding die je tot je neemt; het is allemaal van invloed op je gezondheid. Een Ayurvedische massage wordt vaak uitgevoerd binnen een reinigingskuur. Het is de bedoeling van die reiniging dat dieper liggende weefsel worden schoongemaakt, zodat schadelijk stoffen die zich diep in het weefsel hebben opgeslagen vrij kunnen komen. Een Ayurvedische massage wordt vaak ingezet bij mensen die last hebben van bepaalde fysieke of mentale klachten zoals: 

  • Gewrichtspijn
  • Emotionele schommelingen
  • Prikkelende darm syndroom

Van je klachten af

Mijn vriendin kwam door de Ayurvedische leer heel veel te weten over haar lichaam en hoe het functioneert. Ze kreeg steeds minder last van haar darmen en verdiepte zich daarom ook steeds dieper in de leer. Ik ben erg geïnteresseerd in de leer van Ayurveda en zie dat het prachtige resultaten oplevert. Ik voel me altijd helemaal in balans na een massage van vrhcare.com. Ik kan iedereen die last heeft van vage, of heldere klachten aanraden om eens te kijken naar de mogelijkheden van de Ayurvedische geneeswijze. Het is een krachtige leer die mij veel dichter bij mijn lichaam heeft gebracht. Een kuur om je lichaam schoon te maken kan heel erg goed werken als je wilt dat je lichaam hersteld. Ook zorgt de Ayurvedische massage ervoor dat het herstellend vermogen van je lichaam verbetert. Ga naar Vaidraj healthcare en neem eens contact op met een Ayurvedische arts.

Reageren is niet mogelijk