Als je niet in een relatie zit, dan ben je single. Je bent niet zielig, niet alleen maar single! Je wacht niet perse op mister of miss right. Je hebt genoeg plezier en misschien vind je wel een mister of miss right now! Single betekent eigenlijk één hele. Je bent dus één heel persoon.

Je kunt om verschillende redenen single zijn. Misschien heb je nog geen een relatie gehad of is het al een tijdje uit met je ex. Je kunt er ook voor hebben gekozen om een periode alleen te zijn.

Voordelen van het singleven

Wanneer je single bent zijn de mogelijkheden onbeperkt. Je hoeft minder rekening te houden met een ander. Niemand die echt op je let, vooral als je al op jezelf woont. Ook als je bijvoorbeeld uit gaat kun je als je wilt flirten zoveel je wilt. Je hoeft voor niemand op te passen en niets uit te leggen. Je hebt veel tijd over voor je vrienden. Je bent gewoon lekker vrijgezel. Wanneer je single bent betekend het niet dat je geen seks hebt. Je kunt bijvoorbeeld een one night stand hebben. Je gaat dan voor één nacht met iemand naar bed. Of je kan met iemand afspreken dat je elkaar alleen vanwege seks ontmoet. Zoals je leest als single heb je heel veel vrijheid.

Nadelen van het single zijn

Soms mis je die vaste armen om je heen. Die stem die zegt dat alles goed komt, die warme ogen die naar je lachen. Ook al heb je seks, je mist die intimiteit van een vaste relatie. Iemand om je heen die je door en door kent. Als single mis je toch de romantische dates. Het hand in hand wandelen en het kijken naar je geliefde en denken: die is van mij.

Single zijn heeft voor en nadelen maar gelukkig zijn er seizoenen in ons leven. Het ene seizoen hebben we echt een periode van alleen zijn nodig en in het andere bloeien we in een relatie. Wanneer je single bent kun je jezelf goed leren kennen. Maak dus gebruik van de tijd die je hebt.