geen vrienden meer

Hey.

Tot een paar maanden geleden had ik altijd een beste vriend, iemand die overal en altijd voor me klaarstond. Totdat ik na een vakantie in griekenland terugkwam naar nederland en hij opeens veel afstandelijker deed, heb meerdere malen geprobeerd om gewoon met zn 2en wat af te spreken maar het werd altijd afgezegd of er waren 5 andere gasten bij die ik heel weinig spreek omdat ik ze niet aardig vind.
Ben toen op een gegeven moment opgehouden met contact met hem te zoeken, dat is nu een paar maanden geleden en hij heeft zelf ook geen contact gezocht.
Hij was de enige vriend die ik nog over had.

In het begin dacht ik ok dan niet, rot dan maar op.
Maar ik heb nu gewoon ook niemand meer om wat dan ook mee te doen, het enig wat ik kan doen is thuis zitten en afentoe een spelletje spelen en internetten.
En ik begin ook een beetje het nut van alles kwijt te raken nu, ik zou bijv binnenkort voor mn rijbewijs gaan.
Maar wat is het nut van het hebben van een rijbewijs en een auto als je geen vrienden hebt waar je mee kan touren?
En wat is het nut van het afronden van een goeie opleiding en het vinden van een goeie baan als je toch geen vrienden hebt om je vrije tijd mee door te brengen of te praten over je vervelende collegas?
Is het de bedoeling om uiteindelijk 5 dagen per week te gaan werken en je vrije tijd moederziel alleen door te brengen in je kleine appartementje? Of zelfs nog in hetzelfde huis als je moeder omdat je bang bent om nog eenzamer te worden in een eigen appartement? Vrij nutteloos lijkt me.

Het vinden van nieuwe vrienden is ook altijd heel moeilijk geweest voor mij, vooral omdat ik ook zo anders denk dan iedereen die ik ken. Heb vaak het idee dat ik op een heel andere golflengte zit dan de rest van de wereld.

Mijn leven was altijd al moeilijk genoeg, maar ik had tenminste nog iemand die hetzelfde als mij dacht en hetzelfde had meegemaakt als ik. Nu ik die kwijt ben weegt het toch wel zwaar op mn schouders eerlijk gezegd.

Ik vroeg me af of iemand anders dit ook herkend en hoe diegene ermee omgaat of op heeft gelost?

Irishheart (18) | 21 okt 2009, 02:30 uur

ey

ik ken het verhaal ik maak ook moelijk mensen hebben mij ook laten vallen maar je moet inzien goede vriende hou je bij je de andere zijn gewoon neppe vriende probeer contact te zoeken via msn dat heb ik ook gedaan en maandag dinsdag en woensdag kwam er en vriendin uit groningen langs om me te zien probeer het via het net en als dat niet lukt schakkel hulp in ik hoop dati k je en beetje geholpen hebt

xx

lobbie (17) | 22 okt 2009, 16:15 uur

Beste Irishheart (18) ,

In al die jaren dat ik hier op deze Aarde woon heb ik geleerd dat vrienden komen en vrienden gaan, alleen de echte met een gouden hart om je heen blijven staan!
Jij bent nog jong,wees niet bang,leer van de mensen om je heen en je weet waar je kan gaan!
Vrienden zoeken is moeilijk,je weet niet wie goed of slecht is!Wie lief of aardig is!
Maar de reis alleen om het uit te zoeken is de moeite waard!
Probeer het maar eens.

En wat betreft je rijbewijs en studie Dame je hebt geen flauw idee hoe belangrijk die dingen nu in het leven zijn!
Het leven is zo kostbaar en met de huidige crissis is het beter om deze papieren te hebben om je eigen kost te kunnen verdiennen en onafhankelijk te worden van iemand!

Succes!

The One (25) | 25 okt 2009, 00:01 uur

mn vriendinnen en ik speelden wat bij onze ontmoet plek maar het gepraat van hunwerd me teveel en ik werd er ook niet bij betrokken. en dus zei ik julie irriteren met jullie gepraat een beetje. en ik moest niezen en opeens stonden ze 40 meter verder op ik waszo booos en riep als julli me roepen bel maar en ze geven me nu overal de schuld van en zeggen dat ik bazig ben en dat ik ben weggelopen en dat ik niet weet wat ik doe maar nu heb ik geen vriendinnen meer iedereen zal ***** (een van die zogenaamde vriendinnen die me altijd bedriegt met wie ik dantog speel en nomin verader)boven mij verkiezen ik haat HUN!!!! k heb niemand die mij boven ***** durft te verkiezen iedereen is ***** slaaf geworden

remojo98 (11) | 28 okt 2009, 17:04 uur

Aan alle mensen die problemen hebben met vrienden:
Echte vrienden snappen je, echte vrienden zijn ook een steun en toeverlaat, soms zelfs als je het niet eens door hebt.
(gewoon door hoe ze zijn, of hoe ze doen)

En natuurlijk zijn er wel eens ruzies, maar die zijn er altijd..
En denk ook niet dat iemand perfect is, als iemand een fout maakt moet je die persoon nog een kans kunnen geven.
Als die persoon deze kans niet aanneemt dan zul je helaas door moeten gaan.

En vrienden zijn er overal, wees niet bang voor mensen, maar accepteer en respecteer ze.
Goede vrienden, mensen die je echt helpen, die vind je meestal als het juist slechter gaat..
Toch een kleine/goede herinnering, pas wel altijd op met mensen, vertrouw ze niet gelijk alles toe.
Maar bouw de vriendschap op.

Wat betreft het rijbewijs en de opleiding,
Denk verder dan hoe de tijd nu is.
Je rijbewijs daar heb je heel je leven wat aan, je kunt het zelfs gebruiken om nieuwe vrienden te ontmoeten.

En voor je opleiding geldt hetzelfde, niet alle collegas zijn vervelende zeurkousen die alleen maar kunnen klagen.
In elk persoon schuilt een vriend, maar je moet er wel voor werken.

Verder is je opleiding natuurlijk ook belangrijk voor je gehele toekomst, als je die papieren niet hebt kun je in de problemen raken, en dan is het pas echt moeilijk om ook maar te overleven.

En wie weet, misschien ga je nog eens met die auto op weg naar een feest of evenement.
En je ontmoet de jongen of het meisje van je dromen.
En naar mijn gevoel is dat ook iemand waar je goed en leuk over kunt roddelen met collegas :)

Alex (16) | 29 okt 2009, 00:36 uur

Hee ik begrijp je verhaal!
Ik had ooit ook een beste vriendin en maar ik ben deze kwijtgeraakt door ruzie omdat ik met onze beste vriend ga (nu nog steeds) In het begin ging het allemaal nog goed tot op een gegeven moment kregen we ruzie, deze hebben we nu allang niet meer maar vind het zoooo jammer dat we geen beste vriendinnen meer zijn want toch mis ik dat heel erg!! Ik voel me ook soms erg eenzaam. Ik heb wel wat vrienden maar niet echt beste vrienden. Die heb ik nu misschien maar 1, maar toch mis ik iets! en dat was mijn andere beste vriendin het boeit me niet dat ik alleen ben of dat ik weinig vrienden heb.. maar het is juist dat ik me soms eenzaam voel! want er zijn maar een paar mensen die mij bergijpen en ik heb ook het gevoel dat ik niet op dezelfde golflengte zit als andere mensen.. Zo had ik nog een goede vriendin en die heeft me ook laten zitten. Verjaardagen doe ik ook iet meer want iemand kwam opdagen totdat een vriendin kwam omdat ze het zo erg vond en ze was niet lekker dat waardeer je dan toch wel! Maar ik kan heel moeilijk nieuwe vrienden maken en ben ook heel bang dat ze weer weg gaan! Maar ik geef de hoop niet op, ik ga waarschijnlijk op mezelf wonen en probeer ik het opnieuw en daarbij laat ik mijn enigste goede vriendin niet in de steek! Ik hoop dat jij ook de hoop niet doet opgeven! vooral je rijbewijs en opleiding je kunt er later heel veel mee ook met je (nieuwe) vrienden!
Grzz D.

Day__Z (20) | 1 feb 2010, 18:47 uur

Herkenbaar verhaal, Ik heb ook veel vrienden gehad en een beste vriend. Deze ben ik helaas ook kwijt geraakt na een lange tijd. Omdat hij niet meer eerlijk kon zijn. Hij ging liever met andere gasten om. Daar kwam je dan zelf achter doordat je hem dan tegen komt met andere mensen, maar hij zei dat hij niks ging doen. Ik heb daar best wel een lange tijd moeit mee gehad. Maar nu ben ik iets wijzer geworden. Ook andere vrienden waar ik veel mee ben opgetrokken ben ik kwijt geraakt. Vaak omdat ze dan een vriendin kregen en dan hun vrienden helemaal vergeten. Ik kan niet begrijpen dat je nooit geen tijd meer kunt hebben voor je vrienden als je een vriendin hebt, en je dan ook anders moet gaan gedragen. Dan ben je niet meer jezelf, of juist nooit jezelf geweest. Ik heb altijd tijd gehouden voor mijn vrienden met of zonder een vriendin. Zo leer je je echte vrienden pas goed kennen, dat zijn die jongens/meisjes die in de nacht voor je klaar staan als je auto kapot gaat langs de snelweg. Bedenk je maar eens wie je zou kunnen bellen en je ook ECHT komt helpen... Je zal dan schrikken hoeveel "echte vrienden" je keihard laten stikken en juist de mensen van wie je het niet verwacht voor je klaar staan. Mensen ontwikkelen zich door opleiding, werkervaring en levenservaring. Ze gaan zichzelf daardoor aanpassen en trekken naar mensen die dezelfde interesses en ambities hebben. Dat is dus vaak de reden waarom vrienden uit elkaar gaan. Ga lekker je rijbewijs halen en je opleiding volgen, je komt dan in een klas terecht met waarschijnlijk veel mensen met dezelfde ambitie en interesses. De kans is groot dat je daardoor hele goede vrienden zult krijgen. Succes! GRT

BleuMT (20) | 1 jul 2010, 23:20 uur

hee
heel herkenbaar heb ook mijn bf verloren en daar omheen had ik wat vrienden voor de gelegenheid. nu zit ik op een andere school heeft myn bf het contact verbroken en ben ik alleen . iedereen haat mij gaat uit doet leuke dingen gaat uit op deze leeftijd mar ik zit aan huis gekluisterd ik kan ook niet praten over mijn problemen thuis mijn ouders gaan sinds kort scheiden en heb het heel moeilijk iedereen haat my!!
je bent niet de enige
hou je taai
x

an girl (17) | 2 sep 2010, 21:12 uur

"Mensen ontwikkelen zich door opleiding, werkervaring en levenservaring. Ze gaan zichzelf daardoor aanpassen en trekken naar mensen die dezelfde interesses en ambities hebben."

Zo mooi gezegd. Naar zo'n prachtige reactie ben ik al lang naar op zoek. Soms vraag ik mij af of ik nu verkloot ben als persoon, of of het nu de andere mensen om me heen zijn. Ik ben ook mijn beste vriend verloren, maar zag dit al aankomen omdat het steeds slechter ging.

Zo gaat dat gewoon. Zoals hierboven al werd gezegd, ze passen zich aan. In mijn geval is dit ook gebeurd en zo verwatert het contact.

Soms voel je je dan eenzaam omdat je het contact met een aantal vrienden/beste vriend kwijt bent. Maar ik blijf gewoon doorgaan. Ik weet dat ik m'n uiterste best doe, en meer kan ik niet doen!

De kerel. (17) | 26 sep 2010, 02:04 uur

hey!, ik kom dit toevallig tegen, en ik heb EXACT 100% hetzelfde meegemaakt als jij.

Ik ben er ook achter gekomen dat alles zijn waarde verliest als je geen vrienden meer hebt.
De weekenden zijn niets meer, alles voelt leeg en ik ben erg passief door geworden.

Ook ik maak heel erg moeilijk vrienden, en slijt nu mijn weekenden met spelletjes achter de PC

je bent iig niet de enige

Joost (26) | 20 okt 2010, 20:17 uur

Hoi!

Ik vind het heel rot voor je, hoe je je voelt, en ik leef met je mee, ik heb ook een tijd gehad waarbij ik me zo kut voelde! maar heb altijd wel ´wat´ vrienden om me heen gehad.

Hoe is het nu met je?

Ik hoop dat je je opleiding hebt afgerond, en alles wat erbij hebt. Wanneer je gaat werken zul je merken dat je meer vrienden (collega's) leert kennen en meer contacten legt!

Doe je niet aan een sport? dan is dat misschien wel iets voor je! Leer je nieuwe mensen kennen + je hebt iets te doen naast het internetten :)

ik hoop je te kunnen helpen

Liefs,
Limke

Limke (17) | 30 okt 2010, 00:22 uur

Hey meid, ik begrijp je volkomen. Ik heb dat ook al bijna mijn hele leven gehad en nu nog steeds. Ik heb wel een beste vriendin alleen zij begrijpt mij. Maar jammer genoeg zit ik niet meer bij haar op school. Want ik heb een andere richting gekozen. Maar al mijn klasgenoten haten me of zijn jaloers ik weet niet precies wat er met hun is. Ik ging eerst met een meisje om maar daarna ging ze opeens met een andere groepje om. Ik dacht van oke!? Toen ging ik met 2 andere meiden om maar niet lang deden ze raar! En afstandelijker. En ging dat meisje met wie ik eerst omging met die 2 meisjes om en negeerden me. Dus toen ging ik niet echt meer met iemand om. Maar opeens deed bijna de hele klas raar tegen me. Ik snapte echt niet waarom. En een meisje zei ook in de klas tegen me zo van :(me naam) toen keek ik naar haar en zei ze: er gaan gekke roddels over je rond! En ik had zo een pijn in me hart en sindsdien gaat niemand met me om en altijd in de pauzes ben ik alleen echt heel saai en ik voel me zo depressief en verdrietig en alles maar opkroppen en voelt me hart heel dik! En moet bijna altijd huilen! En ik wilde altijd al een vriendje hebben die me alle liefde en aandacht geeft wat ik echt nodig heb! Ik hoop dat ik ooit gelukkig word en jij ook!

solonely (18) | 27 nov 2010, 17:35 uur

Ik herken dit ook, ik was vroeger iemand die vrienden had maar later bleek dat ze alleen me vrienden waren omdat ik altijd up to date was met de nieuwste consoles en spellen, ik heb altijd erg druk door de weeks werk weekends huishouden. Ik merk dat ik geen moeite hebt om met mensen te praten over de meest onzinnige dingen en ik heb het gevoel dat ik hun of zij mij na het gesprek allang vergeten zijn. Ik denk namate je ouder word het steeds lastiger word vrienden te maken.

herufles (33) | 12 feb 2011, 19:13 uur

Je wilt niet weten, hoe erg het kan zijn.
Over dat eerste verhaal, denk ik echt, is dat alles?
Ik ben nu 39 jaar, en heb nog nooit in m'n leven vrienden, of vriendinnen gehad!
Terwijl ik net als de rest van de mensheid gevoelens heb.
Ik ben echt eenzaam.
Maar wat kan je zeggen, wat kan je doen?
Ik kan mensen niet dwingen om met me om te gaan.
Je kan de mensheid niet veranderen.
Maar dat doet pijn.
Dat is pijn.

Eddyo (39) | 24 feb 2011, 12:14 uur

Beste, ik heb juist het zelfde en ga echttt kapot en voel me enorm eenzaam! :'( door teveel tijd aan men realties te besteden en aleen maar aan me geliefde te denken sta ik nu plots hier aleen nu pas zie ik in dat ik niet aleen moet tijd besteden aan men lief maar aan men vrienden, maarja... TE LAAT niemand heeft nog tijd voor me, of ze negeren me alemaaal! en hoe meer ik aleen ben hoe meer ik denk aan men lief die ik mis maar moet kunnen ruimte geven, we hebben nooit genoeg ruimte aan elkaar gegeven... nu ik wil gewoon men gedachten op iets anders zetten en me amuzeren met vriendinne maar HEB NIEMAND!!!! ween elke dag ier, HELP, wa moek doen :'( ...

GLM (18) | 31 mei 2011, 19:28 uur

mis vriendschap of mis je socialiteit?? het kan heel snel gaan, op een dansschool bijvoorbeeld,of een rondje lopen en een praatje maken met buren waarvan je dan weer op een clubje de familie van tegenkomt, of je doet een cursus en het klikt met wat mensen en wie weet hou je wat contact mensen zijn zo lief en aardig let maar op maar trek erop uit voor jezelf omdat je die sport of dat clubje zo interessant of leuk vind echte vrienden zijn er maar weinig het moet maar net aansluiten net als je ware man /vrouw die is er ook niet zomaar. misschien het je alle mensen afgestoten omdat ze toch niet bij je paste vanuit eenzaamheid handelen gaat geforceerd ga leven.................. doe wat je leuk vind en maak de meest nutteloze praatjes en lach naar mensen en maak jezelf een mooie man of vrouw dat trekt toch aan.
t meervoud van lef is leven..............

annelieke (28) | 26 jun 2011, 12:38 uur

Mooie reactie annelieke.

Ik heb altijd veel goeie vrienden gehad.
Ik ging elke avond een joint roken buiten en dan hadden we de leukste onderwerpen die er maar bestaan.
Op dat moment betekende dat niet zoveel voor mij. Maar als ik er nu aan terug denk besef ik pas wat voor waarde dat voor mij had.

Sinds een jaar ofzo zie ik niemand meer.
Iedereen heeft een vriendin en ze hebben nooit meer tijd.
De tijd heeft hun ook een beetje veranderd en de eenzaamheid mij ook.

Ik heb wel een vriendin, maar ik heb gwn helemaal niet zo'n leuke gesprekken meer. Mijn vrienden snapte mijn humor ook veel beter.
Ik ben heel onzeker geworden en zie het leven ineens niet meer zo vrolijk in.Mijn roze bril is gewoon verbrijzelt.
Het lijkt de laatste tijd ook of ik niet meer weet hoe ik moet doen als een vreemde tegen me praat.
Ik zit in een sociaal isolement. ik verdien me geld achter de pc. thuis. en speel maar videogames uit verveling. Soms wil ik mijn vriendin dumpen. want ze begrijpt me niet helemaal, maar dan ben ik nog eenzamer.

Eigelijk zouden we een ontmoetings site moeten maken voor vrienden.
Waar je je intresses op kan zetten enz

eindhovenaar (24) | 16 jul 2011, 00:42 uur

Hoi

Ik kwam ineens op deze site terecht,en was het eens allemaal aan het lezen hier.Ik herken ook veel wat jullie hier beschrijven.Ik heb ook helemaal geen vriendinnen meer al heb ik ze nooit veel gehad mede doordat ik vroeger erg verlegen was en amper wat tegen een vreemde durfde te zeggen.Maar nu dat ik ouder wordt enzo is die verlegenheid een heel stuk minder geworden ik praat nu sneller tegen mensen dat ik ook sneller contact met ze maak door een praatje met ze te maken.Met de vriendinnen die ik had is het contact op den duur verwatert zodra ze een vriend kregen ben je ineens niet goed genoeg meer.En bij sommige kom je er dan achter dat ze geen echte vriendinnen zijn die je alleen maar gebruiken.En toen dacht ik 1 goede vriendin over te hebben maar die heb ik inmiddels dus ook echt goed leren kennen dus die vriendschap is ook over nu ben ik dus helemaal alleen en daar voel ik me erg vaak rot over en voel me ook heel vaak zo eenzaam:-( dan denk ik echt dat ik de enige ben terwijl er nog zoveel andere mensen zijn die dit hebben.De weekenden zijn altijd het ergst bij me andere gaan leuke dingen doen en ik zit altijd maar saai thuis.Ben wel op een sport gegaan(Zumba)Daar praat ik ook wel gezellig met iedereen maar daar blijft het dan bij.En merk hoe ouder dat je wordt het steeds moeilijker en lastiger wordt om nieuwe vrienden te vinden/maken.

Lonelygirl (29) | 7 aug 2011, 21:43 uur

hee, ik heb ook geen vrienden na iets doms ik had met een jongen die ik blijkbaar niet kon vertrouwens en all irritaties die ik had aan wat toen nog mn vrienden waren zei iik altijd tegen hem niet eens gemeen bedoeld over ze maar soms irriteer je je aan mensen en dat kon ik dus kwijt bij hem, achteraf de domste beslissing van mn leven, toen kregen we ruzie en heeft die alles aan hun verteld en ik werd boos op hem dus nu heb ik hem niet en ook geen vrienden meer en school begint bijna en ik zou niet weten wat ik in de pauzes moest doen of waar ik moet staan dus nu ben ik een pistool aan het regelen en ga ik het eerst bij hem doen en dan mezelf hij zal lijden voor wat die me heeft aangedaan

anoniem (14) | 11 aug 2011, 02:23 uur

Hee ik snap echt wat je bedoelt. Op school heb ik altijd mensen waarmee ik omga, en tot voor kort had ik 2 beste vriendinnen waarmee ik in het weekend omging. Alleen heeft een van die beste vriendinnen iets heel ergs gedaan wat niet meer te vergeven valt! Maar ik mis haar verschrikkelijk. Ze heeft altijd al een slechte invloed op mij gehad, maar ik kon alles met haar delen. Mijn andere vriendin is nu voor een paar weken op vakantie, en nu merk ik dat ik niemand anders meer heb dan haar.. Ik wil weer vrienden hebben en leuke dingen kunnen doen.

nina (15) | 17 aug 2011, 01:30 uur

Neeeeee,,
Ik zie mijn best goede vrienden met een minder goede vriendin en nog twee meisje uit de straat langslopen! Ik ben/was volgens mij ook hun vriendin! Ze weten dat ik thuis ben, maar ze komen niet eens langs terwijl ik bijna elke dag met die ene vriend ben en ik zie die vriendin altijd op school! Ik voel me zo eenzaam:(

Ik heb nu alleen maar nog die ene (nep) vriend en een paar meisjes op school!Die meisje van school zie ik ook nooit in het weekend of in de vakantie! zucht
:(
ik kan wel janken

mymymymymyymy (12) | 19 aug 2011, 17:27 uur

Ik heb geen vrienden :-(. Ik ben elke dag heel eenzaam op school in wc ben ik altijd alleen. Ik heb ook geen online vrienden en ik heb zelfs mijn ouders gevraagd of ze mijn vrienden willen zijn. Maar kennelijk vinden ze mij ook niet aardig.

Wat moet ik doen!!!!!!!

Kees (19.9) | 12 okt 2011, 19:21 uur

Moeilijk

Ganga (18) | 10 nov 2011, 18:49 uur

Als ik deze reacties zo door lees kom ik veel tegen wat ook ik mee maak de laatste weken, ergens helpt het me om te zien dat ik niet de enigste ben met dit probleem.
IK heb altijd mensen om me heen gehad, en velen die schreven en zeiden dat ze vrienden waren en altijd klaar zouden staan als er iets zou zijn.
Ze zeggen wel eens in nood leert men zijn vrienden kennen, en dat heb ik dus gemerkt.
in 2 weken tijd verlies ik mijn baan, mijn vriendin (de eerste na een jaar gescheiden te zijn geweest), en kom in het ziekenhuis te liggen. En dan merk je pas waar je "vrienden" zijn, die zijn dan namelijk NERGENS te bekennen.
Mensen die heel hard riepen van we houden contact en ik zal altijd voor je klaar staan laten ineens totaal niets meer van zich horen, ze reageren niet eens meer op een mail of sms met de vraag WAAROM ? ze niet meer reageren. Door mijn werk heb ik dus niemand meer, met fam. heb ik nauwelijks contact en op internet reageert ook al niemand meer.
Nu weet ik een beetje wat eenzaamheid is, niemand om mee te praten, je hart te luchten of gewoon even op stap te gaan.
Het ergste is dat ik steeds verder afzak, en nergens meer zin in lijk te hebben. Wat me het meeste pijn heeft gedaan is die 'vriendin' die niets meer van zich laat horen op mijn mails/sms/apps, ondanks alles wat ik voor haar gedaan heb, geluisterd toen ze het zwaar had met haar vriendje en er over wilde praten en zelfs mijn eigen baan geriskeerd om haar aan het werk te houden. Ik kan niet begrijpen dat mensen zo harteloos kunnen zijn en iemand 'dood zwijgen' zonder daar een reden voor te geven.
Als je jong bent kun je hier makkelijker over heen komen, ik ben al "op leeftijd" dus voor mij is het een stuk lastiger, ik ga niet meer zo makkelijk op stap, sporten doe ik ook al jaren niet meer.
Ik weet het op het moment ook niet meer, van de ene kant hoeft het voor mij allemaal niet meer, maar van de andere kant misschien dat er ooit wel weer een zonnige tijd komt alhoewel ik dat niet verwacht.

Cammikaze (44) | 17 nov 2011, 11:42 uur

Ik heb zeg maar hetzelfde als kees. Het is nou nog niet zo erg, maar toch... ik heb wel wat mensen die ik aardig vindt en die mij ook wel aardig vinden enzo. Maar dat zijn nog niet echt vrienden. Ik zit ook in de pauzes op de wc heel lonely. Ik had eerst wel vrienden, maar die begonnen met 'andere' mensen om te gaan en toen hebben ze mij laten stikken. Ik heb nu besloten volgend jaar naar een andere school te gaan en daar helemaal opnieuw te beginnen. Ik ben helaas ook niet zo goed in vrienden maken, maar ik hoop dat het lukt. Heel veel erger als dit kan het niet worden toch?

jongstehier? (14) | 19 nov 2011, 20:56 uur

Hoi Lezers,

Helaas voor mij ook een erg herkenbaar onderwerp. Voor ieder een eigen verhaal maar allemaal uitkomend op hetzelfde: Eenzaamheid.

Heb zelf ook een heftige jeugd door gemaakt. Ben gepest, altijd moeite gehad met een houding geven en contact maken, en m'n ouders verloren.
Eenzaamheid maakt depressief, en dat ben ik al minstens 13 jaar. In die jaren heb ik altijd erg gevochten om er uit te komen, en kan het tegenwoordig iets meer sturen.

Even een tip voor de scholieren die dit lezen, (die gepest worden)... Als je niet kan aarden op je school, en dit echt niet op te lossen valt (binnen een jaar), Zoek dan alsjeblieft een andere school!!!!!!!
Ik heb 4 jaar in een hel moeten leven, wat voorkomen had kunnen worden.., andere scholen kunnen superleuk zijn, met andere soort, nieuwe mensen en potentiële vrienden.

Verder kan ik nog als tips doorgeven:

Als je eenzaam en depressief bent, en het niet lukt om er weer uit te klimmen, zoek dan hulp !! (vertrouwenspersoon op school bijvoorbeeld, en of je ouders)

Voor sommige mensen zal vriendschap altijd moeilijk blijven, daar ligt helaas een stukje acceptatie wat tijd nodig heeft maar ook zal komen. Ga daar niet op wachten, en maak iets van je leven! Er kan zo ineens een moment zich voordoen dat er ineens allemaal nieuwe vrienden op je af komen!
De kans is klein dat dat gebeurt als je thuis zit. Met andere woorden, probeer dingen te ondernemen! Een club, vereniging, hobby etc.

Wat mij altijd wel veel geholpen heeft is het hebben van een Hond, daardoor voel ik me zekerder, heb ik meer structuur, en ben ik meer gemotiveerd dingen te gaan doen. Ook heb ik daarbij er een onvoorwaardelijke vriend(in) aan, die altijd op wacht, en er altijd voor me is.

Je moet dan natuurlijk wel van dieren houden, én nog belangrijker, er goed voor kunnen zorgen. voor mij is het een enorme stap in de goede richting, van een tamelijk normaal leven waarin niet alleen de eenzaamheid en depressiviteit centraal staat, maar ook weer ruimte is voor een sprankje hoop en geluk.

Hoop dat iemand er iets mee kan.

hoi (27) | 22 nov 2011, 04:49 uur

ik ken het ook ik had 2 vriendinne nwaar ik alles aan verteldem mar ze geloofde me niet ze zeiden dat ik niet zo veel via social media praten ( facebook). nu doen ze of ik niet meer besta echt ziellig -__-
niemand gun je dit maar als hun iets overkomt dan kunne ze voelen hoe ik me voel!

boos (14) | 18 dec 2011, 20:27 uur

Lieve mensen,

Ik weet wat het is om geen vrienden te hebben.
Nu moet ik wel zeggen dat ik 1 beste vriend heb, dat is dan ook mn ex vriend, ken hem nu al zon 6 jaar, maar die jongen staat alltijd voor mij klaar, ondanks dat we geen relatie meer hebben zijn we wel beste vrienden.
Nu zou je zeggen dat dat voldoende is, maar toch ben ik eenzaam, want verder heb ik helemaal niemand.
Ik kom dan wel mensen tegen, dan denk je vriendschap te hebben, maar uiteindelijk laten ze niks meer weten, terwijl ik er wel veel energie in stop.. en hoor ik niks meer van ze.
Het is moeilijk, en door die ervaringen ga je dan ook twijfelen aan jezelf. Doe ik dan iets fout, ben ik niet leuk genoeg.. wat is er mis met mij? Ik ben op het moment ook bezig met mijn rijbewijs, ben toevallig gisteren voor de 1e keer op praktijk examen geweest, en ben helaas gezakt. En in mijn achterhoofd heb ik idd ook zoiets van.. wat heb ik eraan, als ik toch nergens heen kan rijden. Maar toch zet ik door, het leven veranderd elke dag, je weet niet wat er op je pad gaat komen, maar voor jezelf zorgen en dingen behalen, is heel belangrijk. Ik probeer mijn leven ook niet af te laten hangen van mensen, je moet er toch zelf wat van maken!
Ik heb pasgeleden ook een puppy gekocht, en dat geeft me een goed gevoel.. hoe stom het ook mag klinken, dat is nu mn beste vriend, en voor hem moet ik ook doorgaan, want zonder mij is hij nergens.
Besef dat JIJ ook belangrijk bent, blijf positief denken.. doe wat je moet doen, en dan komt het goed!
Ik heb die instelling nu ook. Heb een zwaar leven gehad, en nog steeds is het niet makkelijk voor me, maar met de juiste instelling, gaat het goed komen.
Ik wens jouw heel veel liefde en succes toe voor in de toekomst, en geniet van de kleine dingen, je mag er zijn!

Lieve Groet,
Butterfly.

Butterfly (26) | 11 jan 2012, 12:28 uur

Ook erg herkenbaar verhaal. Heb altijd twee goede vrienden gehad waarmee ik jaren lang optrekte. Dit contact vervaagde in de loop der jaren zodat ik er alleen voor stond.

Nu ben ik ook "vriendenloos". In het begin had ik er wel moeite mee, maar heb geleerd om mezelf te vermaken en niet afhankelijk te zijn van andere mensen.

Ga nu alleen uit naar feesten ( zeker 3x per maand ) waar je altijd wel mensen tegenkomt en een babbeltje mee maakt. Voor mij is dat een grote uitlaat klep, en ben hierdoor ook van me sociale fobie genezen. Je moet het maar kunnen natuurlijk, maar ik heb mezelf een schop onder me reet gegeven waardoor ik echt keihard ben geworden. Wil niet de rest van me leven zielige wegkwijnen achter de PC, terwijl er zo veel te ontdekken valt in de wereld.

Keep your head up, be proud and live your life to the fullest!

Mramore (19) | 17 jan 2012, 17:41 uur

Hey iedereen,
Ik heb hier ook enekele reacties gelezen en voel me de laatste tijd ook erg alleen. Vroeger had ik ook enkele goede vrienden heb het altijd wel moeilijk gehad met vrienden maken enzo maar uiteindelijk had ik er toch enkele goeie te pakken en heb de beste tijd van mijn leven gehad met hen als ik eraan terugdenk... Ik was nog heel jong 13 fzo en zij waren wel wat ouder dus ik ging mee uit met hen dronk en rookte joint waar ik blijkbaar niet echt goed tegenkon, heb dit nu opgezocht en volgens mij kreeg ik er psychoses van als ik dit eerder had geweten,.... ben echt een hele tijd fucked up geweest en was totaal mezelf niet meer ik werd echt een crazy one gwn... ben er nu al terug wat bovenop maar dat alles heeft wel littekens nagelaten en ik zal nooit meer mezelf zijn denkik. Ben echt blij dat ik dit hier kan neerschrijven want heb dit nooit tegen iemand durven vertellen omdat ik me er heel erg voor schaam enzo. Nu zie je op facebook enzo al die vrienden van vroeger terug e zie je wat oor een leuk leven zij nu hebben en ik sta echt nergens... Op de hoge school heb ik niemand privé ook niet ik heb wel veel geluk dat ik een zus heb waar ik goed mee overeen kom en de laatste tijd zit ik ook veel bij men oma en moeder ( wat niet echt normaal is voor iemand van mijn leeftijd maar bon ik moet ergens mijn sociaal contact van halen natuurlijk...) Veel sterkte iedereen en i hoop voor ieder van jullie dat jullie erg gelukkig worden!

Pingu (18) | 20 feb 2012, 12:29 uur

Ik had heel veel vrienden voor een hele lange tijd. Ik ging in de weekend zowel overdag als 's nachts uit zowel de vrijdag , zaterdag als zondag. Zelfs in de week ging ik dikwijls rond met vrienden enzo. Maar sinds een goed jaar half heb ik last van psychoses. Die versterkten ook als ik dronk of drugs nam. Daardoor begon ik problemen te krijgen in het uitgaansmilieu ( cafés en discotheken waar ik niet meer binnen mocht, vechtpartijen enz...) Hierdoor kreeg ik ook problemen met veel vrienden van mij. Na verschillende therapieën van psychologen , iedereen van mijn problemen op de hoogte gebracht. Dat ik last had van psychoses en dat dit versterkte door te drinken of drugs te gebruiken. op dat moment was ik ook volledig gestopt met drank en drugs maar het probleem had zich al geschied. 95% van mijn vrienden wou niet meer omgaan met mij, door wat er allemaal gebeurt was. Velen wilden waarschijnlijk ook niet meer met me omgaan omdat ze dachten waarschijnlijk dat ik gek ofzo was. Nu zit ik ook heel dikwijls alleen, vooral in de weekends doet dit pijn omda ik gewend was om altijd uit te gaan en contact te hebben met vrienden. Nu mis je vooral de dingen , die je dan heel normaal vond. Savonds gaan poolen, pokeren of gewoon een balletje trappen met je vrienden. Maar dat is voorbij. Ook ik denk, wat is het nut dat ik mijn hoger diploma haal? Kan het toch met niemand meer delen? Niemand maakt het nog iets uit. Maar dan probeer ik mij ook te realiseren dat dit een momentopname is. Maar toch is het moeilijk. Soms raak ik amper nog mijn bed uit. Word er zeer depressief van, en zie dikwijls het nut van het leven niet meer in. Kan ook aan niemand echt mijn problemen vertellen. Waarom ik het hier neerschrijf? Geen idéé, maar het lucht wel eens op om alles te vertellen. Aan de anderen: je bent niet alleen

.... (19) | 3 mrt 2012, 23:32 uur

Hey iedereen,
Ik zit momenteel ook in zo'n fase. Ben opnieuw beginnen studeren en combineer dit met werk. Hierdoor heb ik weinig tijd om plezier te maken met vrienden, waardoor ik ze stilaan kwijtraak. Ik heb nu echt nood aan mensen die om me geven, maar er is niemand. Het contact stopt sinds ik zelf geen initiatief neem. En als zij dan eens niet goed in hun vel zitten, ben ik er wel voor hun. Vandaar ook dat ik niet meer weet wat vrienden zijn. Wat moet je ervan verwachten, en heeft het zin kwaad te zijn en ze links te laten liggen of doet dat alleen meer pijn?
Zo heb ik nog een ander probleem met mijn vrienden. Ik heb een lieve vriend, maar hij is niet zeer slim. En ik heb het gevoel dat mijn vrienden op hem neerkijken en de spot drijven met hem. Daar heb ik het ook zeer moeilijk mee. Soms hebben ze gelijk en doet hij weer een domme zet, maar dat is wie hij is, niemand is perfect, toch en ik zie hem gewoon graag?
... Ik zit gewoon in een midlifecrisis op mijn 20ste...
Hoop dat het betert na mijn studies...

onzekere meid (22) | 14 mrt 2012, 19:03 uur

Mijn beste vriend gaat nu om met mensen die ik echt apsoluut niet mag, en die mij (vroeger en nu nog) pesten. hij spreekt heel vaak weer met hun af en ik voel me erg buitengesloten. dat was eigenlijk mijn enige vriend op die school en als ik dan ook nog gepest word door iedereen word het er niet beter op...
ik heb zelfmoordneigingen, HELP ME!

Ekmanssss (13) | 21 mrt 2012, 21:48 uur

wat ben jarlzies op je ik ken dat graag luek viend

flo (49) | 4 apr 2012, 16:15 uur

Hoi,

Ik ken het, ik heb ook geen vrienden en mis het enorm.
Misschien kunnen we keer kletsen ofzo. Ik ben ook een meid en ben 20 jaar.

Yora (20) | 25 apr 2012, 11:23 uur

Hier nog een!!!

ik dacht dat ik enige was. Nu ik op deze site ben zie ik dat ik niet enige ben. Ik ben ook alleen. Half jaar ben ik zo. Waar ik ook ga ga ik altijd met me moeder. Eerst vond ik het leuk nu vind ik het saai om met haar te zijn.
Heb gemist om met vriemdinnen te lachen, schreeuwen kort gezegt gek doen!!! En het leukste over jongens praten en shoppen.
Voor mij is dat echt lang geleden.
Heb wel paar vriendinnen. Kort gezegt msn facebook vrienden. We doen nooit iets leuks. paarx heb ik geprobeert om iets te doen maar lukte niet.

En ja ik wil oo kniet met rijbewijs beginnen. Zit toch altijd thuis.
En opleiding doe het niet eens. Zit op havo 5. Examenjaar.
Door al deze situaties heb ik geen zin meer in het leven.
Zie de nut ervan niet. Als ik er niet ben ik denk dat alleen me moeder gaat huilen.

Ik wil ook zo graag alles doen, maar wat ik doe doe ik alleen.

Ayse (18) | 2 mei 2012, 23:02 uur

mag ik ook hulp!

ik ben 18 jaar en sinds de 2de van de middelbare sgool kenne wij elkaar. ik zit nu in de 2de van het MBO en hij zit nog altijd bij me in de klas en volgend jaar ook. maar sinds dat we op het MBO zitten is mijn beste vriend een norm veranderd, sinds hij andere vrienden heeft leren kennen uit belgie.

een mijn beste vriendinnen, die ook goede vrienden is met hem, zag ookal dat hij een norm veel veranderen in het schooljaar. en we zijn op het punt gekomen, dat als hij niet verandere wij geen vriende meer met hem wilde zijn. ook omdat hij nooit meer dinge met ons deed uit spontaniteit, wij moesten er altijd voor zorgen dat we dinge met hem deden, hij vroeg nooit hoe het ging als we met iets lastigs zaten ofzo.

nou waar het nu om gaat is, dat mijn beste vriendin, nu weer wel met hem omgaat, ze zegt dat hij iets veranderd is, en dat ze ging logeren bij hem, en het egt heel gezellig was, maar plots durf ik op msn niet meer met hem te praten, als hij hoi en hoe is het, zegt dat durf ik er niet meer op te reageren. ik snap gewoon niet waarom ik dat doe. heeft iemand zoiets mee gemaakt en/of advies? HELP!

hopeloos :( (18) | 24 mei 2012, 18:51 uur

Sinds ik van de middelbare school af ben, heb ik een goede vriendin gehad. Maar achteraf gezien kan ik haar geen goede vriendin noemen. Ik wou niet dat ze mijn haar knipte, dat heb ik eerlijk tegen haar gezegd. Ze heeft me vanaf toen niks meer laten weten, en toen ik na een week zelf contact met haar zocht (op een redelijk botte manier, dat wel) liet ze me weten dat ze me niet meer wou zien. Ook al zei ze voor mijn afwijzing dat ze het niet erg zou vinden als ik nee zou zeggen. Nu gaat ze al bijna een jaar om met oude vriendinnen van me, die ik ben verloren door wat ze me hebben aangedaan. Ik geef één voorbeeld: eentje heeft seks gehad met mijn broer. Ik laat mensen niet vallen om stomme dingen. Alleen als ze me gekwetst hebben en als het niet anders kan. En deze drie meiden hebben dat gedaan. En nu gaan ze met elkaar om alsof ze elkaar al jaren kennen en ik niet meer besta. Het komt zelfs op me over alsof ik de schuldige ben. Daar voel ik me zo gekwetst door!

In totaal ben ik al acht maanden alleen, heb twee keer afgesproken met een meisje maar dat contact verwaterd steeds. Ik weet dat ik beter verdien. Ik weet dat jullie allemaal beter verdienen. Het is verschrikkelijk dat zoveel mensen alleen door het leven moeten gaan. Ik kan me niet voorstellen dat ik over 10 jaar nog steeds alleen zit en mijn tijd verdrijf achter de televisie of computer. Dat wil ik niet! Ik wil leven, nu het nog kan. Uitgaan, lol maken en socialer worden. Ik had het allemaal, en nu heb ik niks meer.

Soms heb ik ook het gevoel dat ik niet meer normaal tegen vreemden kan praten. Ik ben stiller dan eerst, afwachtender. Gelukkig werk ik in de horeca, waar je wel sociaal móet zijn. Dat helpt me een beetje. Maar zelfs op mijn nieuwe opleiding heb ik niet de goede vriendinnen gevonden die ik zou willen. Ik heb niet het idee dat ze weten dat ik geen sociaal leven heb buiten werk en school om. Misschien vermoeden ze het, maar meer ook niet.

Misschien moet ik toch maar op sport gaan. Maar toch heb ik het gevoel dat ik dan niet zal bereiken wat ik wil. Mensen die om me geven en er voor me zijn.

Hopelijk komt dit ooit nog, ik wacht al erg lang. Ik hoop het ook voor jullie allemaal.

Liefs.

Nameless this time (16) | 26 mei 2012, 23:25 uur

Hoi..

ik heb ongeveer het zelfde.
zelf heb ik nooit veel vrienden gehad.
en door verandering van school enzo ben ik er ook veel uit het oog verloren en omdat zij zelf ook geen contact zochten.

nu had ik 1 goede vriendin maar ik hoorde van verschillende mensen dat ze vaak achter mn rug ompraatte.
ik ken haar al zo lang en gingen vaak met elkaar om we hielpen elkaar altijd, ook bij als het uit was met vriendjes en dan steunden we elkaar.

en nu omdat het uit was tussen haar en haar vriend (ook een vriend van mij) had ik ze geholpen zodat ze weer bij elkaar kwamen
maar nu hoor ik helemaal niks meer van ze :(
echt jammer dit maar nu weet ik wel helemaal zeker dat ze geen "echte" vriendin is.

nu ben ik 18 en ik zou graag een vriendin of vriend willen waar ik alles tegen zou kunnen zeggen en veel lol mee kan maken, elkaar kunnen helpen met problemen enzo.

maar daar ben ik niet echt goed in omdat ik onzeker en verlegen ben, ook kan ik niet echt goed omgaan met meisjes.
op school had ik vaak ruzie omdat ze me niet mochten (denk ik) gelukkig kwam het vaak wel weer goed.

gelukkig heb ik nu een leuke klas en kan ik redelijk goed met iedereen omgaan, vooral met de jongens.
ook zit ik sinds kort op dansen wat echt super leuk is.
en daar heb ik ook wel al een paar mensen leren kennen waar ik goed mee kan omgaan.

ik wacht gewoon af en ooit zal het wel goed komen, en kan ik iemand vinden waar ik veel tegen kan zeggen en lol mee kan hebben.
dat hoop ik voor iedereen want niemand mag alleen zijn en iedereen moet plezier kunnen maken in zijn/haar leven!

Liefs,

Anoniemx (18) | 8 jun 2012, 14:27 uur

hallo iedereen,
ik weet niet precies hoe dit gaat maar.. ik had vorig jaar ook 1 beste vriendin.. (ik zit nu in de 2e) Samen met mijn vriendje en haar waren wij de 3 musketiers maar het veranderde allemaal dit jaar.. begin dit jaar kreeg ik erge ruzie met mijn voormalige beste vriendin.. ik beseft op dat punt dat ik helemaal geen vrienden meer had. ik was een tijdje alleen en ging met een meisje om die werd gepest.. waardoor ze mij ook begonnen te pesten.Ik ging weg bij dat meisje omdat ik het echt niet meer aankon.. ik bedoel ik had een moeilijke thuissituatie en dan ook nog op school.. Anyway de ruzie was weer voorbij en alles zou weer goed komen!dacht ik teminste..Toen er een nieuw meisje in de klas kwam voelde ik me heel buitengesloten door me beste vriendin en dat groepje.. en zelf nu ik niet op kamp ben meegegaan doordat ik niet kon gaan gingen ze achter me rug om lopen praten over mij hoorde ik van een vriend van mij. Ik ben een vrolijk meisje maar door dit allemaal zie ik het nut niet meer in van het leven.. ze sturen me ook allemaal berichtjes in enzo.. Ik ga ook naar een andere school.. en doordat mijn mentrix het had verteld aan hun sturen ze mij berichten mt : beste voor ja als je niet gaat liegen op die andere school dan eindig je het zelfde als hier enzo.. Maar goed ik weet niet wat ik moet doen en ik zou graag advies willen.

een Dikkekus van mij

doubtful,little,redhead (14) | 11 jun 2012, 11:42 uur

Ik zie dat er erg veel mensen in 't zelfde schuitje zitten. Is het geen goed idee om met elkaar af te spreken? Misschien bloeit er wel een mooie vriendschap op!

[hulpmix plaatst geen persoonlijke gegevens]

Leontien (17) | 12 jun 2012, 02:29 uur

Ik heb niks meer

Lo (11) | 18 jun 2012, 21:14 uur

Hee!

Ik herken bijna alles wat je zegt en geloof me, ik kan mezelf heel goed in jou plaatsen. Begrijp precies hoe je je voelt..
Zelf ben ik de laatste tijd ook ontzettend veel mensen kwijt geraakt die me dierbaar waren, in korte tijd en allemaal vlak achter elkaar. Ik begreep en begrijp 't nu af & toe nog steeds niet..

Heb ik iets fouts gedaan?
Ligt 't dan toch aan mij? Want waarom gaan ze anders allemaal bij me weg?
Ik zoek nog steeds naar redenen, over hoe & waarom 't allemaal zo gelopen is.
Maar tegelijkertijd denk ik bij mezelf 'Waar ben ik mee bezig!?'
Ze zijn 't niet waard om verdrietig om te zijn.
En hoe stom dat misschien ook klinkt, jij moet je richten op nieuwe vriendschappen. Op een nieuw begin.
En vooral niet twijfelen aan jezelf!

Ik heb in de tussentijd geleerd dat ik eerst van mezelf moet houden voordat ik van een ander kan/mag verwachten dat die gene van me gaat houden.
En ik vind 't zelf nog steeds heel moeilijk om na al die verlies ervaringen, van mezelf te houden want denk af en toe nog steeds wel is of 't misschien toch allemaal m'n eigen schuld is?

Maar hoe langer ik er bij stil sta, hoe meer ik besef dat 't niet aan mij, maar aan hun ligt.

Echte vrienden, die staan altijd voor je klaar en lopen niet weg bij een ruzie, of een onenigheid.
Echte vrienden, hoe stom ook.. die zijn er maar weinig.
Wees er dus extra zuinig op als je er een gevonden hebt!

Ik hoop echt dat 't binnenkort wat beter met je gaat.

En wat je rijbewijs & opleiding betreft..
Je moet ze vooral niet ook nog 's je toekomst laten verpesten!
Dan hebben ze nog steeds de macht over je, en dat mag je niet toestaan.
Het is JOUW leven, en jij moet er 't beste van zien te maken.

Heel veel succes met alles!

X

Lo-x-es (20) | 18 aug 2012, 23:36 uur

hoii. nou ik heb het ook. ik had op de basisschool een slechte vriendin
ik ging naar de middelbare. en had een rotklas. iemand had mij na een tijdje laten vallen. ja ik hadtoen niemand meer. ik kwam in een andere klas en ik dacht. een nieuwe start kunnen musschien vrienden worden in het begin deden ze eigenlijk wel aardig tegen me. maar langzamerhand voelde ik me buitengesloten. en lieten ook hun mij vallen. en nu heb ik met een zon meisje ruzie. alleen die gaat na de vakantie er geheid oo terug komen. en ik durf nu ook niet meer naar school. ik zit nu in depauzes op de wc . dan ziet niemand dat ik alleen ben. ik denk eigenlijk ook best vaak aan zelfmoord. is dat nirmaal in zo.n situatie? ik hoop ook dat mensen mij hiermee kunnen helpen

sanehhhpaneh (14) | 17 okt 2012, 22:28 uur

ik werd vroeger gepest maar nu niet m,eer ik heb wel 1000 vrienden in de middelbare school (doe maar niet als ik) mijn vrindin is boos dat ik heel veel vrienden heb en gaat alles aan me ouders zeggen dat ik make up op heb gedaan en dat ik ging zakken bij disco en z> als ze jaloers zijn mioet je niet met ze omgaan tip!

jennieeee (12) | 19 okt 2012, 11:41 uur

Ik herken je probleem, Ik heb dat ook gehad.
Toen Ik 8 was ben Ik naar zweden verhuisd, Ik dacht dat het super leuk zou worden, nieuwe vrienden, nieuwe taal, wat zullen mijn vriendinnen in nederland jaloers zijn zeg!
Er zat 1 nederlands meisje in mijn klas. Daar ga Ik nu nog steeds een beetje mee om. Op mijn eerste dag waren 2meisjes heel aardig en leerde ze mij een beetje zweeds enz.. Maar de 2de dag deden ze heel raar, alsof ze me niet kenden en uit eindelijk bleken ze heel gemeen te zijn, ze lachten om mijn zweeds en ze pesten me, later zijn de jongens ook beginnen met pesten en toen noemden ze me rotnederlander.
Dat nederlandse meisje heeft toen geen actie ondernomen of gesteund, wat Ik wel altijd voor haar deet.
Ik ben toen heel lang gepest en Ik was bang om naar school te gaan.
Ik zit nu op de middelbare schoor en Ik ben weer buitengesloten, er zitten maar 7 meisjes ( met mij meegerekend) in deklast. 2zijn wel aardig maar die gaan met van die jongens om die al roken op hun 13de, nou nee dankje.
Ik voel me heel eenzaam, Ik snap ook niet wat er modus met mij, Ik ben niet zo anders dan die andere meiden, Ik ben nederlands en een jaar jonger ( Ik heb een klas overgeslagen). Maar er zijn ook andere nederlandse meisjes en die hebben wel groenen, en er is een ander meisje dat een klas hoger zit die ook een jaar jonger is dan die uit haar klas en die heeft ook een leuke klas.

ImUniq (12) | 2 nov 2012, 00:47 uur

IK voel precies het zelfde,, Al een paar maanden

Ik heb ook geen
VRIENDEN

Ze komen en gaan.


FOREVER LONER!!!!!

Karlijn (16) | 8 nov 2012, 22:25 uur

Hallo allemaal,

Ik begrijp precies hoe je je voelt!! :( Ik heb dit ook gehad. Ben al 6 jaar bevriend met 1 vriendin, maar lange tijd was zij ook mijn (enige) beste vriendin. In de tijd dat ik me zo eenzaam voelde, ging ik veel hobby's doen. Daarmee verdreef ik de eenzaamheid... :-)

En de mensen die je hebben laten vallen: dat zijn geen echte vrienden. Ik weet dat het niet leuk is, maar langzamerhand denk ik dat je het gaat accepteren en daardoor juist echte vrienden tegen komt... :-) Dat is in ieder geval mijn beleving...

Ik zou gewoon voor je rijbewijs & opleiding gaan; je hebt er later altijd nog profeit van ;)

Heel veel succes en sterkte en ik hoop dat je er iets aan hebt!

X

SometimesImLonely (19) | 26 dec 2012, 15:26 uur

ik snap wat je bedoeld, het komt allemaal goed ik zit nu ook in een moeilijk pakketje met een vriendin die waarschijnlijk over me roddeld enz. Maar ik zelf heb het gevoel en een ander vriendin van me zegt dat het zo is!
Maar een ding heb ik hiervan geleerd alles komt goed laat het je niks doen. Je vriend is er niet voor eeuwig bij je , werken dan maak je weer nieuwe vrienden maar ga niet depressief worden ik weet het is makkelijker gezegt dan gedaan maar het komt goed beloof ik je!!

---Someone (16) | 1 jan 2013, 20:48 uur

Hoi iedereen, ik ben een meisje van 15 jaar,

En ik wil ook even mijn verhaal kwijt...

Vroeger kon ik met iedereen goed om van de meisjes van mijn klas, en èèn meisje was echt zoals mij, stil, verlegen...
Ze werd toen mijn beste vriendin, ik kon alles tegen haar zeggen en we deden zotte dingen...

Maar sinds dit jaar veranderde alles...
op het einde van de zomervakantie kregen we de klassen indeling en ik was echt tevreden met wie ik dit jaar in de klas kwam te zitten, ik had echt zin in het nieuwe schooljaar want ik kon met iedereen goed overeen. En uiteraard zat mijn beste vriendin ook in mijn klas.

Maar mensen veranderen spijtig genoeg maar ik ben nog steeds stil en verlegen, behalve mijn beste vriendin, zij werd losser en zelfzekerder over haarzelf, ze babbelde meer.
Maar omdat ik stiller ben dan de rest van de klas, lieten ze mij meer links liggen. Iedereen werd opener, behalve ik ...
Het werd zelfs nog erger... Ze begonnen te roddelen over mij achter mijn rug, ze sluiten me buiten omdat ik anders ben...
En daardoor gedraag ik mij nog meer afstandelijker dan eerder, ze beginnen mij te haten, ik ben het zwarte schaap in de klas... Of hoe noem je zoiets... Ik ben mijn beste vriendin gewoon kwijt en de rest van de klas doet nu gewoon rot tegen me...

Ik voel me zo kut en eenzaam, het ligt allemaal aan mij want ik ben gewoon niet leuk genoeg.
Ik ga totaal niet graag meer naar school omdat ik daar maar helemaal alleen zit, het lijkt alsof ik daar mijn tijd maar zit te verdoen...
Ik ben echt alles verloren dit schooljaar, en we zijn nog niet in de helft...
Thuis gaat gelukkig alles goed, geen problemen met me ouders ofzo. Ik ben graag thuis en bij familie kan ik helemaal mezelf zijn wat ik op school niet meer kan zijn omdat ze me dan uitlache ...

Het is nu de laatste week vakantie en heb echt geen zin om volgende week terug naar school te gaan...

Het doet me goed om te zien dat ik niet de enige ben die zich eenzaam voelt, ik hoop dat het ooit terug beter word...

Groetjes xxx

Fifi (15) | 1 jan 2013, 22:09 uur

ik vind dit egt triest voor je
ik heb ook mijn beste maat verloren omdat die echt grote bek had en zo
zo een vriende kan je best vermijden

sterkte ps ik had foute vriende

ruud (19) | 18 mei 2013, 23:01 uur

uit eindelijk is vriendschap het meest waardevolle wat er is misschien wel meer dan familie, want die krijg je en vrienden kies je zelf. maar ik herken de verhalen op dit forum wel. ik ben ook te vaak teleur gesteld in vriendschappen.
maar vergeet niet dat liefde nog belangrijker is zonder liefde heeft het allemaal geen zin. dus richt je op het vinden van een leuke relatie en zorg dat deze persoon ook je soul-mate wordt dan heb je de beste vriend die je kunt wensen!

leftboy (20) | 1 jul 2013, 01:58 uur

Zelf zit ik ook in zo'n situatie, dus ik begrijp hoe je je voelt. Deze zomer heb ik er echter het voornemen genomen om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Misschien is het een idee om even te lezen wat mijn "to-do's" zijn voor deze zomer?
1. Niet alleen naar buiten gaan als je afgesproken hebt met mensen die je al kent, maar ook alleen iets doen. (shoppen/boodschappen/wandelen (met de hond)/...)
2. Zoek een hobby in groepsverband. Misschien kan je iets doen van lichaamsbeweging (zoals zwemmen, dansen, hardlopen) of iets creatief (schilderen, tekenen, schrijven,...) In het zwembad/cafetaria, op de piste of in de tekenles ontmoet je zat genoeg nieuwe mensen. Je kiest zelf maar of je er naartoe gaat op eigen initiatief of je aansluit bij een club. Hoe dan ook, dit zal je al heel wat vooruit helpen. Bovendien heeft dit een groot voordeel met name dat je al op z'n minst één gemeenschappelijk kenmerk hebt met die vreemde personen: je vind ... leuk. Daarover kan je een gesprek starten.
3. Doe vrijwilligerswerk. Dit heeft hetzelfde principe als de hobby('s): je ontmoet nieuwe mensen, je doet wat je graag doet & je hebt een gespreksonderwerp.
4. Zoek vrienden op een website. Misschien ben je al jaren bevriend met iemand online? En wordt het eens tijd om die persoon in het echt te ontmoeten! Of bv: via facebook kan je in één muisklik iemand nieuw ontmoeten & met een tweede ermee in contact komen.

En vooral: concentreer je niet op het vinden van nieuwe vrienden, maar heb plezier in wat je doet. Probeer positiviteit en zelfverzekerdheid uit te stralen, ook al voel je je als een vis op het droge. En aarzel zeker niet om zelf het initiatief te nemen en mensen aan te spreken. Gewoon de gedachten op nul zetten & doen! Het grootste risico dat je loopt is dat de persoon je eens raar aankijkt. Maar daar ga je niet dood van, toch?

Elvira (16) | 6 jul 2013, 21:36 uur

na een feest had een mijn beste vriend een andere vriend

die jongen heeft mijn beste vriend afgepakt!!!!!!!

hihi (16) | 9 sep 2013, 20:04 uur

Hulpmix gaat sluiten

Hulpmix.nl krijgt niet langer subsidie en moet daarom stoppen. Dat vinden wij heel erg voor alle jongeren die gebruik maken van deze website. Insturen van berichten is helaas niet meer mogelijk. Alle discussies en verhalen zijn nog even beschikbaar om te lezen. Begin januari gaat Hulpmix.nl naar verwachting helemaal dicht.

Waar kan je wel naar toe?

Ben je onder de 18 jaar dan kan je gebruik maken van de chat en het forum van de Kindertelefoon.

Ben je boven de 18 dan kan je chatten of mailen met medewerkers van Korrelatie.

Regels

Het forum is bedoeld om elkaar te helpen. Je kan andere jongeren om advies vragen of gewoon wat vertellen. Je bericht kan door iedereen gelezen worden. Als je een vraag hebt voor een hulpverlener, ga dan naar de chat of e-mail. Belangrijkste regels:

  • Het forum is voor jongeren tot en met 20 jaar
  • Alleen berichten in het Nederlands worden geplaatst
  • Noem geen persoonlijke gegevens zoals naam, telefoonnummer, (e-mail)adres, schoolnaam, persoonlijke profiel op andere site, enz
  • Kijk voordat je een bericht gaat insturen of er al een discussie loopt over dit onderwerp
  • Blijf bij het onderwerp

Lees alle regels