Altijd bang, en nu bang om met iemand te praten

Ik ben bang voor een heleboel dingen (misschien ook wel een onzekerheid). Ik ben bang dat ik dit jaar mijn examens niet zal halen, hoewel ik een 7,5 gemiddeld sta. Ik heb 'het' laatst voor het eerst gedaan, ik ben sindsdien al 3 keer ongesteld geworden, maar ik ben nog steeds bang dat ik zwanger ben. Ik maak mezelf gek met al deze dingen, slaap slecht en kan me op school slecht concentreren. Ik heb deze problemen al jaren en ik praat hier nooit met iemand over, dus krop ik het op. Ik heb zelf heel erg het gevoel dat het er nu een keer uit moet. Ik heb al op het punt gestaan om bij mij op school met een contactpersoon te praten, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan, omdat ik vond dat ik het eerst met mijn moeder moet bespreken. Maar ook hier ben ik bang voor. Ik heb al 5 jaar problemen, ik heb nooit iets gezegd, dus durf ik hier nu niet ineens mee te komen. Daarnaast heb ik ook het gevoel dat mijn 'problemen' maar kleine dingen zijn, dus dat het ook niet nodig is om het met mijn moeder te bespreken. Ik heb sommige van mijn zaken als eens met vriendinnen besproken, maar nooit het gevoel gehad dat iemand me begreep.
Ik voel nu heel erg de behoefte om mijn hele verhaal te vertellen, in de hoop dat ik me beter voel daarna en dat er ook een oplossing voor komt. Wat raden julllie mij aan, zal ik toch eerst met mijn moeder praten?

Sophie (18) | 20 nov 2011, 12:31 uur

Hey Sophie,

Heb je het antwoord voor jezelf al gevonden? Zo niet, dan zou je het volgende kunnen doen: schrijf eerst alles voor jezelf op. Door dat te doen krijg je alles in je hoofd wat beter op een rijtje en daardoor wordt het ook weer makkelijker om een gesprek te beginnen doordat je niet meer achterin je hoofd hebt zitten van 'ik moet dit vertellen en dat vertellen en moet dat niet vergeten anders slaat het nergens op'.
Verder maakt het denk ik niet heel erg veel uit met wie je het eerste gaat praten. Als je het eerst met die contactpersoon gaat praten, dan gaat die waarschijnlijk zeggen dat je het er met je moeder (ouders) over moet hebben en als je het eerst tegen je moeder zegt gaat die bedenken hoe ze je kan helpen en dan komt ze waarschijnlijk ook bij zo'n contactpersoon terecht. Ik denk dat het voor nu vooral belangrijk voor jou is dat je alles wat je wil vertellen op een rijtje gaat zetten.

Heel veel suc6!

Sven

Sven (18) | 27 nov 2011, 00:22 uur

Hulpmix gaat sluiten

Hulpmix.nl krijgt niet langer subsidie en moet daarom stoppen. Dat vinden wij heel erg voor alle jongeren die gebruik maken van deze website. Insturen van berichten is helaas niet meer mogelijk. Alle discussies en verhalen zijn nog even beschikbaar om te lezen. Begin januari gaat Hulpmix.nl naar verwachting helemaal dicht.

Waar kan je wel naar toe?

Ben je onder de 18 jaar dan kan je gebruik maken van de chat en het forum van de Kindertelefoon.

Ben je boven de 18 dan kan je chatten of mailen met medewerkers van Korrelatie.

Regels

Het forum is bedoeld om elkaar te helpen. Je kan andere jongeren om advies vragen of gewoon wat vertellen. Je bericht kan door iedereen gelezen worden. Als je een vraag hebt voor een hulpverlener, ga dan naar de chat of e-mail. Belangrijkste regels:

  • Het forum is voor jongeren tot en met 20 jaar
  • Alleen berichten in het Nederlands worden geplaatst
  • Noem geen persoonlijke gegevens zoals naam, telefoonnummer, (e-mail)adres, schoolnaam, persoonlijke profiel op andere site, enz
  • Kijk voordat je een bericht gaat insturen of er al een discussie loopt over dit onderwerp
  • Blijf bij het onderwerp

Lees alle regels