weglopen van huis

Ik heb veel mee gemaakt, veel problemen gekend en nu bevind ik mij nog steeds in de problemen. Het speelt zich nu al sinds mijn 15de leeftijd af, dus 2 á 3 jaar. Mijn hoop is op, mijn verstand is leeg en mijn hart is koud. Wat moet ik doen? Enigste manier waar ik op dit moment aan denk is weglopen van huis. Ik ben van Marokkaanse afkomst, mijn problemen vertellen aan mijn ouders gaat niet! Mijn ouders zouden mij vermoorden, ik ben einde raad. Wie kan mij helpen?

ongelukkig (17) | 2 jul 2009, 16:07 uur

weglopen heeft echt geen zin lieverd……ik heb een zusje van mij die is ook weggelopen een tijdje terug en in haar ogen kan ze niet meer terug ze is ook 17 en ze ziet haar familie niet ze verkloot haar leven vooral door dat ze zich schuldig voelt.

Ze praat niet over haar gevoel,maar soms belt ze midden in de nacht heel erg dronken en dan praat ze en praat ze omdat ze zich zo schuldig voelt en dan vraagt ze vergeving enz.

mijn ouders zijn echt heel erg in bepaalde dingen,maar hoe erg je ouders ook zijn je zult altijd spijt krijgen als je wegloopt ,omdat weglopen niet voor een paar jaar is,maar voor je hele leven.

je gaat trouwen kinderen krijgen, je zussen of broers gaan trouwen of ze krijgen kinderen en jullie zullen nooit bij elkaar komen en samen feesten en genieten van elkaar.

1 ding kan ik jou zeggen heb sabr geduld wie weet kom je een jongen tegen met wie je trouwt en gelukkig zult leven de rest van je leven. met het contact van familie erbij.

want weglopen is leuk voor een jaar misschien. na dat jaar dan ga je je leven echt haten want je bent alleen. wij marokkanen kunnen niet zonder onze familie en jij ook niet. al ken ik je niet.

JE MOEST EENS WETEN WAT MIJ ALLEMAAL IS OVER KOMEN,MAAR IK HEB GEDULD WANT ALLAH IS GROOT.

HEB GEDULT EN ALLAH ZAL JE BELONEN INCHAALAH VOOR JE GEDULD

GEDULTJE (26) | 31 jul 2009, 20:23 uur

ik ben ook zelf uit een marokkaanse cultuur , en ik zeg je eerlijk makkelijk is het niet!..Heb ook verschillende keren gedacht van nu ga ik weglopen, maar als ik mijn familie zie, mn zussen…Ik kan dat hun niet aandoen!..zoals gedultje al zei, sbar moet je hebben…Ik zit nu ook in een moeilijke situatie waar ik nu momenteel denk van weg te gaan..ik heb al onderdak gevonden, geld heb ik genoeg, maar ik kan het toch niet..
en je bent maar 17 dan zullen de polities u opzoeken enzoverder..Denk echt 2x na vooraleer je dat gaat doen…
Met me praten mag je altijd, zal er voor je zijn, dan mailen we met elkaar over onze problemen, want je hart luchten kan soms deugd doen…

Liefs…

Sweetrose (18) | 10 aug 2009, 01:28 uur

ik ben uit een turk afkomst, ik snap percies wat je bedoelt
ma je meot niemand de baas over je late spele, en ja met hun kun je niet prate , ik dnk da je da beter ook niet meot doen want ze zulle je neit begrijpen en naar je met een ander oog kjken dan zal je daar helemaal niet mer kunnen wonen , maar niet weg lope van huis je krijg er echt spijt van en dan is het te laat want dan zal je familie jou neit meer thuis willen , je moet zo min mogelijk met ze russie make ,ik heb het ook alemal meegemaakt maar ik ben nu nog thuis? want ik weet als er iets met mij gebeurt dat tog die neefe , oome, tantes, MIJN MOEDER EN ME VADER als eerste bij mij zulle zijn

ik zeg je een ding Gedult , ma laat ze jou niet slaan of andere dingens als ze iets hore ,want dan hebbe ze jou in hun hande en ben jij niks meer

Cnann (16) | 21 okt 2009, 21:51 uur

Volg de weg van Allah Subhana Wa Ta3ala damens volg zijn paddddd!!! En jullie zullen alleen het goede tegen komen. Waarom pakken jullie nooit een islamitische boek en begin te lezen over je ouders!! Het paradijs ligt onder hun voeten ze hebben je zo lang gedragen en jullie, jullie willen ze verlaten en weg lopen van huis!!??? ( Subhana’Allah) Die gedachte alleen maar mogen jullie niet hebben, laat staan die gene die het al hebben gedaan denken jullie niet aan jullie straf bij Allah (swt)? En jullie ouders die jullie de schrik van hun leven gaat geven als hun jullie opgeven al vermist of er achter komen dat hun kinderen zijn weg gelopen van huis doet dat jullie niets? Hoe groot het probleem ook is en hoeveel problemen je ook hebt je ouders zijn nummer 1 en die verlaat je niet totdat je trouwt

Ya Rabie tehdie kolo Moslimien Insa'Allah (Amien) (18) | 23 okt 2009, 17:42 uur

Beste ongelukkig (17),

Iedereen zegt dat je niet moet weglopen en dat Allah je wel zal helpen!
Dat je niet moet weglopen dat ben ik met ze eens,maar dat je op Allah moet rekenen, daar heb ik mijn twijfels over,want hij heeft jou een goeie stel hersenen gegeven om na te denken!Dus maak daar dan ook gebruik van!

Even voor de duidelijkheid ik kraak niemand z,n geloof af,want mijn geloof is het Hindoeisme!En heb respect voor alle geloven dus geen domme reacties graag maar ik kan er niet tegen als mensen de Allermachtige erbij halen als ze zelf ook hun verstand kunnen gebruiken,daarvoor heeft HIJ ons boeken (Kennis) geschonken,maak daar dan ook gebruik van!

Jij zegt dat je hoop op is en je verstand leeg is,dan wil ik wel weten waarom?
Wat is jouw verhaal dat je al 3 jaar lang meemaakt en wat zijn je problemen, omdat problemen er zijn om opgelost te worden en niet om ervoor weg te lopen!

Ik ben benieuwd naar je reactie.

Succes!

The One (25) | 25 okt 2009, 00:14 uur

hallo, mijn zusje is van huis weggelopen en weten niet waar voor er speelt geen geweld ofso wat moet ik doen hoe kan ik haar vinden? kan iemand mij helpen

Sahid (22) | 15 dec 2009, 18:07 uur

vraag of je naar buiten mag en ga dan weglopen en woon dan bij een famillie

haitamd (10) | 3 mrt 2010, 20:28 uur

Ik wil ook weglopen!!
ik heb het ook super moelijk!!
ik ben niet marrokaans.
maar ik weet hoe het is als je ouders je slaan en je uitschleden
en hoe het si om het slcht te hebben op school!!

ej moet niet twijfelen recht op je doel afgaan!!
dus twijvel niet dus doe het als je het wil!!
ik vertrek ook morgen!!

1 wat je mee moet hebben
‘id
‘geld
‘kleren
‘sofinummer

maar denk na volgens mij houden je ouders zielsveel van je
voordat je gaat besef waar heen gaat . maak een stappenplan
voor als het fout gaat
denk n=goed na.
het si niet alleen maar weg gaan bereken de kosten enzo

hansje (13) | 8 mrt 2010, 20:14 uur

ee man ik heb die dinge allemaal zelf ook meegenmaakt.
2keer vastgezete ots en al die onzin en alles wat ik heb geleerd van die shit is NOOIT WEGLOPEN van je problemen !!!!!!!!!!!!!!

gr. ciskar

ciskar (17) | 21 mrt 2010, 22:14 uur

Heey,

Als ik jou was zal ik weglopen als je dat écht wilt, ik denk ook al 2 maanden lang elke dag om weg te lopen naar een achterbuurt van Los Angeles en ik ga het denk ik ook doen omdat ik het leven hier focked op find.

tristan (14) | 24 mrt 2010, 21:07 uur

ik wil morgen weg lopen van huis. ik heb het verschrikkelyk moeilyk met me moeder. elke dag ruzie. ik vindt et niet meer leuk sow. maar ik weet ni egt waar ik ga mischien by me vriend of zow

meri (15) | 16 apr 2010, 04:04 uur

Mensen zijn echt raar joh waarom bemoeien jullie er mee als iemand wilt weglopen dan doet die dat tog!

gelijk drama zetten van subanalah yallah dit dat

Meid ga gewoon weg lopen weg van dat kut gezeur van huis
ik heb dat ook gedaan en heb geen moment spijt van ben juist veeeeeeel gelukkiger !

ik leef zonder stress doe wat ik wil niemand die zijkt heb mijn eigen omgeving gecreerd.

je moet sterk staan in het leven en meeste buitenlandse moslim ouders gunnen hun kinderen niet om het recht alleen te wonen , gelijk wordt er drama gezet dat je hoer bent dit en dat!
dat is weer hun manier van denken omdat ze geen kennis hebben.
er is niks beters dan alleen wonen of met je vrienden wonen
dus wacht geen min <
sla je slag;)

doraa (20) | 27 apr 2010, 17:34 uur

ik heb altijd de nijging om weg te lopen maar ik weet nie waar ik naar toe moet?

ik mag echt nix ik mag nie eens in de avond naar buite

jmmr (13) | 25 mei 2010, 22:21 uur

Hoi, ik ben ook weggelopen van huis, vijf jaar geleden. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik het heb gedaan. Wat is een leven zonder dat je echt leeft. Alles werd voor mij gedaan, bepaald etc. Ik had niet mijn eigen identiteit, maar de identiteit van mijn familie. Ik deed alles wat van de familie verwacht werd. Toen ik 24 jaar was, had ik pas echt door dat ik niet leefde. Er ontbrak zoveel in mijn leven. Ik heb nooit geleerd om zelfstandig te zijn. En o wee als ik een eigen mening, of zegje had, want dat kon natuurlijk niet. Ik kom uit een grote familie, maar iedereen heeft afstand van mij genomen, omdat ik de familie-eer heb geschonden door voor mezelf op te komen en mijn eigen leven te leiden. Ik ben mezelf pas gaan leren kennen toen in niet meer thuis woonde. Jeetje, wat heb ik veel moeten leren toen. De eerste twee jaar ben ik echt vaak op mijn bek gegaan, omdat ik thuis niet had geleerd voor mezelf te zorgen. Tja, studeren en zo dat kon ik wel. Ik ben een goed gestudeerde jonge vrouw. Maar als je alledaagse vaardigheden niet zijn ontwikkeld, dan kom je er niet hoor.
Dus, denk goed na of weglopen echt de juiste beslissing is. Want je moet in je achterhoofd houden dat je je familie wellicht nooit meer zult zien of spreken. Maar wil jij jezelf steeds laten kleineren? Wil jij met dat geroddel leven? En als je beslist weg te lopen, weet dan goed waar je naartoe gaat en dat je iemand om je heen hebt die naar je luistert en jou door dk en dun zal steunen, ant makkelik zal het de eerste maanden niet zijn. Maar je leert wel volwassen te worden en je ontwikkelt je eigen identiteit.

Sterkte.

miss (29) | 29 mei 2010, 23:51 uur

ik wil ook weglopen maar waar kan ik naartoe ik wil graag met andere mensen gaan!

SuperG!rl (12) | 2 jun 2010, 17:30 uur

Hallo mensen. Ik zou ook zo graaag weg willen. Lekker je eigen huisje. je eigen omgeving zelf kiezen. Geen gezeur thuis. Als je thuis blijft met problemen heb je toch geen leven. Dan maar leven zonder familie en zonder gezeik. Het liefst zou ik naar een ander land willen. want je weet hoe turken en marokanen zijn. Ze gaan je zoeken en iedereen kent elkaar. Als je gaat weglopen moet je wel ver weg gaan.

hopeloos | 4 jun 2010, 22:33 uur

Ik ben op dit moment weggelopen en ben van marokaanse afkomst ik ben ten einde raaaad, me moeder wilt me niet meer thuishebben .. Ik slaap nu in een hotel en hmdl heb ik nog wel geld maar na een tijdje is dat ook op .. ik ben egt ten einde raaaaad.

halfmarokaantje (17) | 5 jun 2010, 15:37 uur

Hallo Hopeloos,

Hoe oud ben je?
En wat is je afkomst? Sowieso schrijf je zelf al, onder de turken en marokkanen kent iedereen elkaar. Dat probleem had ik ook. Ik heb vaak te horen gekregen, via via, dat ik slecht ben, hoer ben etc, omdat ik van huis ben weggegaan. In het begin deed het echt pijn, maar daardoor wist ik wel hoe hard mijn familie kon zijn. Het kon ze eigenlijk niets schelen dat ik weg was. Dat is het probleem met onze culturen. Ik ben zelf hindoestaans. En volgens mij gaat het onder de hindoestanen net zoals bij turken en marokkanen. Iedereen zeikt je af, en eerlijk gezegd, ben ik nu echt heel blij dat ik geen deel meer uitmaak van die rotfamilie, want echte familie is niet zo tegen elkaar. Iedereen in de familie is jaloers op elkaar, de een is mooier dan de ander, dunner dan de ander, slimmer dan de ander etc. Ik be echt blij dat ik geen famlie meer heb. Het is alleen zo jammer. Het had niet zo hoeven te gaan. Onze mensen moeten veranderen en anders gaan denken. Maar ik denk niet dat dat ooit gaat lukken. En ja, je eigen huisje, je eigen leven, je eigen beslissingen kunnen maken, ja, dat is zoals ik nu leef. En echt, het bevalt me prima! Ik wil nooit meer terug. Laat even weten wat je gaat doen, ben benieuwd. En ik zeg niet dat je MOET weglopen. Denk goed na. Ik zeg alleen dat je soms beter af bent zonder familiegezeik. In het begin is het moeilijk hoor, echt.

miss | 5 jun 2010, 17:20 uur

Hoi halfmarokkaantje, kun je niet bij een familielid terecht, of een goede vriendin? En zoek alsjeblieft professionele hulp!

hoihoi (20) | 6 jun 2010, 16:20 uur

Hallo iedereen,

Ik ben ook weg gelopen vanaf 2009. Ik had het thuis best wel zwaar, mocht bijna niks. ALs ik iets wou doen, kreeg ik gelijk commentaar van ben je gek ofzoiets. Iedereen zegt wel van je ouders zijn het paradijs en je hoort je ouders gelukkig te maken. Ouders horen ook hen kinderen gelukkig te maken en hen op de eerste plaats te zetten en natuurlijk niet alles kan je maken, maar overdrijven hoeft ook weer niet. Natuurlijk mis ik mijn ouders heel erg, helemaal omdat ik nu zwanger ben. Ik ben zelf van marokaanse afkomst, dus verlaat je ouders, dan verlaat je automatische je familie. Ik ben best wel een familie mens en hou er van om mensen om mij heen te hebben. Daar leer je mee leven. AF en toe huil ik wel en voel ik mijn soms ongelukkig, maar als ik dan weer denk thuis was ik altijd ongelukkig. Ben toch blij dat ik die keuze heb gedaan en je wordt alleen geboren en je gaat alleen dood. Zorg alleen als je weg loopt, dat je ergens terecht komt en dat je kleren meeneemt en id en wat geld.

Lady (23) | 23 jun 2010, 19:20 uur

Hallo allemaal!

Ik ben zelf ook van marokaanse afkomst. Ik ben al een hele lange tijd aan het denken om weg te lopen. Het enigste wat mij tegen houd is mijn ernstig zieke oma. Ik weet dat als ik wegloop geen contact meer kan hebben met de familie. Zijn er misschien nog meer dames van marokaanse afkomst die al weggelopen van huis zijn? Ik zou erg graag hun verhaal willen horen…

Sisi (19) | 24 jun 2010, 22:43 uur

Dag allemaal ik ben een Afghaans meisje van 18 bij mij thuis gaat het op zich niet zo slecht ik had van kinds afaan een hele goede contact met me moeder we waren twee dikke vriendinnen, dol op elkaar maar er veradneren veel.. ik kwam in de pubertijd en ik mocht vrij weinig en dat botste nogal ik had eerlijk gezegd wel vaak hun vertrouwen weggejaagd maar ik deed ook heel erg me best om ze terug te winnen.. maar ik heb sinds kort een vriend van een moslim afkomst die ik helemaal niet meer zie door hun.. en ik weet dat ik op hun systeem moet leven later en ik ben nu ook ongelukkig want ik lieg veel, om de kleinste dingen al.. en dat is slecht! ik lieg om hun niet boos te maken ik mag niks maar dan ook LETTERLIJK niks niet eens met familieleden ik word soms zo jaloers op mensen.. ik denk nu bij mezelf om na de zomer weg te gaan en ik weet ik zal me moeder met dit verdriet vermoorden maar ik weet ook dat ze niks aan me zult hebben als ik blijf want als mijn geluk haar geluk is.. dan accepteerd ze mijn keuze .. als je denkt dat je het wilt moet je het GEWOOON doen en als je denkt van is beter niet te doen GEWOON niet doen volg je gevoel.. voel je je blijer als je het gaat doen? besef je dan wel dat je nooit meer terug kan? .. tuurlijk je zult ze gaan missen maar wil je dan ook egt leven op een systeem & op een plek waar jij ongelukkig bent? nou ik ben er zeker van dat ik ze ga missen,. maar ik heb familie vaak om hulp gevraagd en hun dachten dat ik niet serieus was.. en nu ga ik weg ze hebben mij niet gesteund en zodra ik weg ben mogen hun diep gaan na denken wat ze verkeerd hebben egdaan.

lievemeid. (18) | 17 jul 2010, 22:28 uur

Ewa ik ben ook van marokaanse afkomst dus ik weet hoe je je voelt!

Jhamila. (17) | 24 jul 2010, 16:24 uur

Hallo allemaal (Salamu aleikum) Ik voel met jullie mee en weet ook wel hoe groot de problemen bij sommige zijn en sommige voelen zich ook niet lekker in hun vel door hun thuissituatie.... Wat ik erg jammer vind en zelfs heeeeeell erg is dat ik mensen hier hoor praten over weglopen van huis en niets anders!! Het is meteen de oplossing voor alle problemen....maar dat is niet zo... Waarom word er niet gepraat over de problemen die jullie hebben of het gevoel die jullie voelen,sta er open voor en deel je problemen met andere en zoek niet meteen de domste oplossing dat gewoon GEEN oplossing is! (Dus weglopen) Wat ik jullie aanraad is te praten met jullie familie en naar een oplossing zoeken..al dat niet lukt dan moet je gewoon een imam inchakelen om daarover te praten...

therapeute (27) | 27 jul 2010, 04:20 uur

@ therapeute :

hey, je hebt volkomen gelijk, ik probeer je adviezen ook niet af te raden, maar dat werkt niet bij iedereen zo schat, ik heb meerdere keren in verschillende vormen met me gezin hierover gehad het is dan zo van, vanaf vandaag mag dit en dat niet.. en dit en dat gaan veranderen maar na drie dagen is alles en iedereen hetzelfde, en vrijheid vragen van je vader? is het moeilijkste wat er bestaat, als je hem om vrijheid vraagt denkt hij je wil naar clubs, met andere woorden je wilt de hoer uithangen. terwijl ik niet meer vraag dan hun vertrouwen ik ben nooit van me leven in een club geweest alhoewel ik hier heel vaak de kans voor heb gehad, zo een persoon ben ik totaa; niet dat hangt natuurlijk af voor welk doel je weggaat.. ik ga niet weg om tot laat buiten te kunnen blijven, k ga weg omdat ik niet elke dag bang wil zijn van shitt straks word ik betrapt, ik wil niet elke dag liegen ik heb tot 4uur les. Moet eens ophouden.

en de imam lieve schat dat helpt niet bij mijn ouders helaas. als dat had gewerkt dan had ik er alles aangedaan.
ik heb het niet eens zo slecht thuis, qua kleding en geld krijg ik zoveel als ik wil. Maar het levengaat niet om kleren en geld
het gaat om iemand een beetje los te laten, ik voel me als een spin in een web gevangen.. ze moeten inzien dat we nu in een vrij cultuur leven waarbij het moeilijk is om dingen af te raden omdat er om je heen mensen van jou leeftijd zijn die het wel mogen en kunnen.

lievemeid (18) | 4 aug 2010, 17:50 uur

als ik ga wil ik ook heel graag met iemand anders gaaan.. zo fijner zijn

lievemeid (18) | 4 aug 2010, 18:14 uur

he je hebt gelijk

weet je waar ik momenteel aan denk ik wil ook weglopen ik hoorde mijn ouders praten: we moeten haar dumpen ik kan echt niet leven met haar.
toen ik dat hoorde wou ik niets anders dan weglopen ach ja ik dacht er toch al 4 jaar aan om weg te lopen
ik dacht ik ga naar een van mijn vriendinnen maar ja daar heb ik toch niks aan hun ouders bellen toch mijn ouders en je weet wat er dan gaat gebeuren!
wie kan mij het beste helpen

ik wil weggi weggi lopen (11) | 30 aug 2010, 18:20 uur

Hallo allemaal,

Ik ben van pakistaanse komaf en ik verlaat mijn familie over 10 dagen om naar dubai te gaan waar mijn vriend sindskort werkt. We hebben al 4 jaar een relatie en mijn ouders weten het al bijna twee jaar. Vanaf het moment dat ik mijn ouders over hem heb verteld waren ze erop tegen. Zij wilde ook eigenlijk dat ik in de familie ging trouwen. Vanaf dag 1 wilde ze dat ik het contact met hem verbrak. Ook tegen zijn familie hebben ze telefonisch gezegd dat ze tegen onze relatie zijn. Zijn familie heeft geprobeerd om ze over te halen om eerst mijn vriend en de familie te leren kennen voordat ze nee zouden zeggen, maar mijn ouders willen gewoonweg niet luisteren. Mijn moeder broer en zwager hebben mijn vriend persoonlijk gezegd dat hij geen contact meer met mij moet opnemen.

Mijn ouders hebben mij altijd goed behandeld en ik heb hun altijd goed behandeld. En mijn hart huilt zo erg als ik er aan denk om hun zo achter te laten, maar ik kan er niet meer tegen. Elke dag is voor mij het zelfde en ik wil ook mijn eigen leven beginnen met een man en kinderen. Ik heb vaak gedacht om weg te gaan maar hoopte altijd dat me familie misschien toch mijn vriend een kans zouden geven, maar twee dagen terug heeft mijn moeder nog tegen mijn zus gezegd dat ze het niet wilt.

Ik ben al bijna twee jaar verder zonder enige resultaat en nu kies ik voor mezelf. Ik weet dat ik hier door mijn familie ga verliezen ( ik denk wel dat twee van mijn zussen en mijn broertje contact met me houden via de mail en misschien ook wel telefonisch) maar ik ga de liefde van mijn moeder en mijn nichtjes en neefjes zo erg missen. Ik hoop dat ze me vergeven en me ooit weer zullen accepteren, want mijn vriend is echt waar een man uit miljoenen. Ik zou het niet zeggen als het niet zo was. Als ik naar mijn broers, zwagers en andere mannen in zowel mijn familie als omgeving kijk dan dank ik Allah zo erg dat hij mij iemand heeft gegeven zoals mijn vriend die echt alles voor me over heeft.

sana (24) | 5 sep 2010, 01:59 uur

gay people

noob (30) | 20 sep 2010, 17:57 uur

Hee,

Ik ben anderhalf jaar geleden weggelopen van huis, heb daar een jaar over nagedacht.
Heb keer op keer het weer geprobeerd met mn moeder om er samen uit te komen maar het lukte niet het werd alleen maar erger.
In het begin is het voor mij heel moeilijk geweest, heb in een opvang gezeten enzo maar nu gaat het goed.
Woon op me zelf, heb een hele leuke baan en een hele lieve vriend.
Ik was doodongelukkig toen ik bij mn moeder woonde maar sinds ik weg ben gegaan gaat het stukken beter met me.
Natuurlijk heb je wel is van die momenten dat je er aan terug denkt aan je familie enzo maar een ding weet ik zeker voor mij was het de beste stap.

Als je wilt weglopen denk goed na of er echt geen andere oplossing is, en natuurlik waar je terecht kan..

Succes allemaal en volg je gevoel.

Kusss

miiiiI (19) | 22 sep 2010, 23:28 uur

je kan nooit weglopen van je problemen!!
dan worden ze alleen maar erger!
en als je wegloopt::
of ze vinden je
of de politie zoekt je en die vindne je wel,
en dan heb je een nog groter probleem!

praat er liever met een vertrouwens persoon mee!!
ik weet niet wat voor problemen je hebt maarr er is altijd een oplossing!!

xx

essyy (15) | 23 sep 2010, 16:37 uur

Ik had ook problemen thuis ik ben weg gegaan en ik vind het jammer dat het zo gegaan is maar dat gebeurt gwn als je een stief vader of moeder hebt. Ik wil er graag met iemand over praten en als het moet wil ik je ook helpen.

s (19) | 24 sep 2010, 00:50 uur

Ik ben Marokkaanse heb een zusje dat van huis is weggelopen en ik vind het heel moeilijk om met haar contact op te zoeken. Zij had het erg goed. Mijn ouders waren erg makkelijk. Ze vonden het niet goed dat ze omging met een Antilliaan. Ze raakte zwanger en is toen van huis weggelopen om met hem samen te wonen en te zijn. Ik vergeef het haar nooit. Omdat je zoveel mensen achterlaat met verdriet, zorgen en schaamte, etc. Het is een egoistische daad. Een vriend, partner, hoe gek je ook bent op hem, is niet hetzelfde als moederliefde, zusterliefde, etc. Ik weet niet of ze gelukkig is met hem maar gun haar ook geen geluk en liefde in het leven. Je leeft in een bepaalde zonde waarbij je ouders zich dagelijks afvragen ....waarom, waar is het verkeerd gegaan, de schaamte, etc.

Denk goed na en kijk vooruit...alles is tijdelijk...zelfs het leven. De problemen lossen zich wel een keer. Kijk naar mogelijkheden. Ik denk niet dat je altijd moet kijken naar jezelf maar naar het hele systeem waarin je je bevindt.

mouna (26) | 25 sep 2010, 21:44 uur

Wie loopt er met mij mee?

Sammie (17) | 29 sep 2010, 20:06 uur

Ik ben niet weggelopen voor mn problemen, mn problemen werden alleen maar erger.
En dat je altijd gevonden word dat is niet waar als je boven de 18 bent dan kan je bij de politie aangeven dat je niet gevonden wilt worden.
Ik ben nu anderhalf jaar weg en mn moeder heeft me nog steeds niet gevonden.
Het klinkt heel hard maar dat is maar beter ook.
Ik heb verhalen gehoord van mn familie en vrienden over mn moeder die me soms zo boos kunnen maken en die bevestigen het gevoel dat mn moeder nooit van me heeft gehouden.
Het feit dat je je kinds kamer binnen een week leeg gooit en alles weg gooit en op nieuw schilderd zegt voor mij al genoeg
En als ik dan mn moeder bel dan zegt ze dat ik voor haar dood ben...

Ben nu nog steeds blij dat ik die stap heb genomen om weg te gaan.

Ik ga niet aanmoedigen om weg te lopen want je doet gewoon heel veel mensen pijn inclusief je zelf.
Alleen bij mij was het de juiste keuze..

Kuss

miiiil (19) | 3 okt 2010, 00:13 uur

ik voel mee met de mensen die willen weglopen..
ik heb ook altijd ruzie met mijn moeder om de kleinste dingen ze maakt van alles een drama..
ik heb sinds 2jaar een stiefvader en sinds hij er is is het nog erger geworden en ik heb het gevoel dat hij me moeder tegen me opsteekt.
ik doe in hun ogen nooit wat goed terwijl ik helemaal geen slechte dingen doe.
ze vertrouwd mij geewoon niet en denkt dat ik voor schande zal zetten in de familie terwijl doordat zij helemaal geen vertrouwen in me heeft ik sterker de neiging heb slechte dingen te doen ik denk zo van " ze denken toch dat het doe dus waarom zou ik het niet doen" en als ik zweer huil ze geloven me toch niet
ik heb er vaak aan gedacht en ik denk er nog steeds aan om weg te lopen van huis..
maar ik zou het toch nooit kunnen doen omdat ik weet eenmaal weg is geen waarde meer vooral in mijn familie zijn ze daar zo erg in..
ik ga het gewoon volhouden en ik denk dat jullie dat ook moeten doen en hopen dat jullie inchallah en met de kracht van allah snel iemand vinden die ons verlost en gelukkig gaat maken..
ik weet dat me moeder wil alleen het beste voor mij maar dat wil ik ook voor mezelf en ik weet wat ik doe maar daar denkt zij anders over..
ik wil ook iemand met wie ik erover kan praten en me hart kan luchten

WEGLOPEN IS GEEN OPTIEE
geduld allah(swt) zal je bijstaan inchallah

rotterdamse (17) | 4 okt 2010, 09:58 uur

hai , ik heb ook heel lang zitten denken of ik zou gaan weglopen of niet want ik heb namelijk ook veel problemen thuis . ben wel nog 15 maar dit gezeik is al bezig vanaf groep 7 en zit nu in 4e klas.

wat ik zou doen als ik jou was is in elk geval niet weglopen.. dat lost niks op en je ouders worden dan alleen nog maar bozer en worden ongerust gaan misscchien wel de politie bellen, krijg je politie achter je aan , kortom geen goed idee.

wat je wel kan doen is vragen aan je ouders of je misschien een paar nachtjes bij een vriendin mag slapen om even ergens anders te zijn en na te denken.. en als dat niet mag dan zou ik gewoon zoveel mogelijk met je vriendinnen praten over je problemen en je hart luchten en dan weet ik zeker dat het allemaal wel weer goed komt!

jamiee (15) | 27 okt 2010, 20:49 uur

ik vergeet steeds mijn rapport meetenemen van school omdat ik wat vergeet achtig ik heb al gezegd dat ik 1 onveldoende hadik wou m echt meenemen maar vergeet het steeds mijjn ouders zegge van je bent bang enzo maar dat is onzin en ik kan dat niet zegge tegen hun dat het onzin is want dan krijg ik gezeik mijn zus zegt als je je rapport niet meeneemt ik zweer het je je hoeft niet thuis te komen ik ga ook zodadelijk weg ik weet echt niet meer wat ik moet doen!

YNSZCANN (15) | 15 dec 2010, 17:12 uur

ik wil ook

rhsrgdsdgf (123) | 23 dec 2010, 15:18 uur

Ik ben al eens weggelopen . Mijn ouders zijn me dan komen zoeken met de auto. Weglopen kan je doen als je het niet meer aan kan. Loop weg naar een vriend/vriendin... Zal je deugt doen als je daarmee kan praten ;). Met mijn ouders kan ik niet praten ;s .

Anoniem (16) | 25 dec 2010, 17:24 uur

ik ben een jongen van 16 jaar en ik wil weg van huis. vroeger werd ik altijd mishandelt door mijn vader en me moeder deed er niks aan en toen op mijn 13e was ik al een keer weggelopen en kwam toen bij jeugdzorg en was na 5 dagen weer thuis. maar het was eigenlijk nooit opgehouden en toch heb ik er nooit meer wat over gezegd. me vader mag ik helemaal niet en ik kan hem helemaal niet uit staan. hij geeft me niet het gevoel dat hij van me houd en ik voel me niet bij hem thuis. afgelopen zaterdag(18-12-10) ging ik uit met me vrienden en toen hadden we gezellig wat gedronken. een goede vriend bleek die avond zelfmoord te hebben gepleegd zeiden wat mensen en dus smste ik dat naar me ouders toen ze smste dat ik thuis moest komen. gelukkig(voor mijn vriend) was het een andere jongen met dezelfde naam. me ouders zijn islamtisch en ze hebbn me ook zo opgevoed. maar ik zelf geloof eigenlijk helemaal niet. op me 13e dacht ik zelfs eigenlijk nog best wel veel aan zelfmoord plegen. me vader ziet namelijk een probleem in alles. maar ik mag helemaal niet drinken enzo maar ik wil weg want hij kwam me ophalen op die zaterdag en zei tegen me als je zo doorgaat zul je niet lang meer leven. en nu zeikt me moeder me ook altijd af en ik mag geen nederlandse vrienden meer hebben maar ik kan dus totaal niet opschieten met buitenlandse mensen. ik wil graag weg en nooit meer naar huis. ik heb ook nog een baan en een telefoonabonnement wat ik moet betalen. waar kan ik heen? en wat zijn mijn opties om uit huis te gaan en me spullen me te nemen en toch verder kunnen gaan met me opleiding?
ik weet zckr dat me ouders niet van me houden en als ik ze vertel dat ik niet geloof dan gooien ze me er zelf persoonlijk nog uit want dat heeft me moeder al wel eens gedaan toen ik 10 was dus help please?!

probleemkind voor me ouders (16) | 31 dec 2010, 22:53 uur

Hoi allemaal,
Ik heb al jullie verhalen gelezen en ik vind het echt verschrikkelijk! Hoe kunnen ouders hun kinderen zo behandelen?! Dat is een vraag waar ik de laatste paar maanden vaak aan heb gedacht. Ik ben zelf een meisje van Marokkaans afkomst en ik denk ook elke dag om weg te gaan! Ik ben het zo zat thuis. Het gescheldt van me ouders, de klappen. Het enigste wat me tegenhoudt is dat ik nog minderjarig ben (17) en dat ik geen idee heb waar ik naartoe zou moeten gaan..want áls ik weg ga wil ik echt nooit door me familie gevonden worden .. want dan breekt de hel los.

Ik zou graag in contact willen komen met Marokkaanse meisjes die ook van huis zijn weggelopen of dat willen. Mischien dat we elkaar dan kunnen helpen.

Marokkaans meisje (17) | 10 jan 2011, 13:00 uur

dames die weglopen,
alsjebleft denk goed na wat je doet. Verhaal gaat over mijn jongste zusje, de knapste van ons allemaal. Vier jaar geleden is het begonnen en nu is het echt erg. zij loopt om de twee weken thuis. Waar naar toe Allah mag weten. ze heeft ons nooit verteld waar ze uithangt. Ze liegt waar ze is geweest, noemet nooit plaatsen of adressen. Niemand weet waar ze uithangt. Thuis zijn er geen problemen, ze woont als enige met mijn arme ouders.
Als haar hoofd het zegt is ze weg ..zomaar.
Ik denk dat ze in een loverboy circuit zit. Als ze namelijk terugkomt heeft ze altijd gekke zaken bij, telefoons, parfum, pruiken, ongeoorloofd kleding etc. Ze blijft meestal 2 weken weg en komt terug en ze mag van mijn ouders gewoon weer naar binnen, ze sturen haar nooit weg.
Luister goed diegene die weglopen, bedenk je wat voor verdiet je de mensen aan doet die je achterlaat. Bedenk ook dat je in zeer slecht handen zou kunnen vallen, waardoor je problemen alleen nog groter worden. Mensen zijn niet vertrouwen en maken van weggelopen meisjes misbruik, ze weten dat ze toch nergens terecht kunnen.
weglopen is geen oplossing. Praat met je ouders over wat je dwars zit ..of praat met anderen. Maar loop nooit weg

weglopen why (28) | 13 jan 2011, 14:01 uur

Hoi allemaal,

Afgelopen zomer ben ik verloofd met een jonge uit Turkije. Ik vond hem wel leuk maar of het verstandig was om te verlofen weet ik eigenlijk niet. Ik had er gelijk spijt van toen ik terug in Nederland kwam. Ik ben ook achtergekomen dat hij vreemd is gegaan. Tegen mijn familie heb ik verteld dat ik niet meer wou met hem. Dat vonden ze natuurlijk niet goed, want het is een schande als je het uitmaakt met je verloofde :S Maar nu heb ik een vriend die ook gewoon in Nederland woont..We houden echt superr veel van elkaar. Mijn familie is er sinds kort achtergekomen, en nu dwingen ze mij om te trouwen met die jonge uit Turkije. Maar ikzelf moet er echt niet aan denken Ze zeggen dat ik aankomende zomer al moet trouwen enzo. Ik weet echt niet wat ik moet doen.. opmezelf wonen ??

?? (19) | 21 jan 2011, 13:47 uur

Hey allen!

Ik ben ook van arabische afkomst.
Het begon allemaal op mn 15e leeftijd...

Er is alweer een woordenwisseling die helemaal nergens over gaat, misschien was ik te laat of had ik per ongeluk iets gemorst en niet gezien.
Boem!!!! ik moet r uit...meer dan de helft van mn kleding is al verscheurd, mn kamer overhoop gehaald, ik in elkaar geslagen.
En t enige waar ik aan kon denken is: Waar ga ik nou heen?

Oke elk meisje van 15 heeft ontelbaar veel vriendinnen, maar op het moment had ik er maar 2... Want je gaat natuurlijk niet iedereen op de hoogte houden van deze nare situatie.
De ene gaf 't ineens op..tjaa die heeft ook ouders en kan er niets aan doen.
En de 2e was een topper bij wie ik voor langer tijd kon blijven.. Op die manier heb ik de hele familie leren kennen, en t waren geweldige ''Marokaanse'' mensen.
Met hen heb ik mijn Ramadan doorgebracht.

Opgegeven moment gaat men ook rare dingen over je denken, dat je op sexuele gebied betrapt bent, of alles wat bij ze opkomt: dat is hen oordeel!
Ik was een verstandig meisje, wel eigenwijs, maar heb mijn eer tot de dag van vandaag nog beschermd weten te houden!
(En inchallah tot ik zal trouwen!)

En toen ging 't al... je gaat terug naar huis omdat je moeder je terug belt. Maar vanaf toen ben ik al zeker tussen de 20 en 30 keer op de zelfde manier uit huis gezet.

Opvangtehuizen waar zwerfers met mij op een kamer sliepen, Stichtingen vol met drugs verslaafden, internaten 60 km verder op... heb ook op mezelf gewoond voor een jaar. Van alles heb ik er gezien, en ik heb r ook een aantal van gedaan..
Ineens kocht ik sigaretten en draaide ik mijn jointjes zelf 4 of 5 keer per dag.. Alleen met alcohol en sexbizz heb ik nooit iets mee gehad!

De sigarretten flow is allang al over!
Ik studeer nog steeds prima.
Werk fulltime.
En woon alweer 1jaar thuis. Dit gaat al soepel en eigenlijk kan ik zeggen: Fantastisch!
Ik ga regelmatig op stap met mijn vriendinnen. Of op vakantie!
En dat kan nu ook allemaal. het is net een soort training geweest voor beide kanten.

Na alles dat ik heb meegemaakt kan ik zeggen:
Ik ben zelfstandig, koppig, met mn doel voor ogen en mijn eigen regels kom ik overal waar ik wil!
Motto: Het komt zeker wel goed!
Dit is geen wereld probleem vergeleken met de 3e wereld problemen etc
Maar Ik heb op mijn eigen manier een soort van verdriet. Vergeven heb ik al, maar vergeten jammer genoeg niet!

Succes meiden!

Madameh (19 1/2) | 24 jan 2011, 14:38 uur

Probeer je te binden aan de jongen van NL
Je moet zeker nooit niet met die gek van daar gaan trouwen!
dit gaat om jou en niet jou ouders.
En als ze zelfs weten dat hij vreemd is gegaan..oke hier kan overheen worden gekeken.
Maar dochters keuzes niet accepteren gaat te ver!

speel anders het spelletje mee om tijd te winnen.
Maar zoek ondertussen jou eigen dingen op!

groetjes H

hz (19) | 24 jan 2011, 14:48 uur

H,

Bedankt voor je reactie... Ik heb er ook voor gekozen om het spelletje mee te spelen. Heb tegen mijn ouders gezegt dat ik het accepteer ( dus niet). Maar ben al begonnen met zoeken naar een eigen huis/kamer = ) Mijn mentor op school helpt mij er ook ontzettend mee.. Ik hoop dat ik weg kom :)

xx

?? (19) | 25 jan 2011, 15:21 uur

ik heb veel te veel geduld met mn ouders.
ik word er egt helemaal gek van. ze willen nooit wat voor mij doen alleen maar ikke ikke ikke.
ik wil weg hier egtwaar.
kon ik maar ergens heen dan was k allang gegaan..

patricia (-) | 16 feb 2011, 18:45 uur

Hallo,

Ik ben meisje van 18 jaar
en ook van marokkaanse afkomst
en heb een belgische vriend we zijn al 2jaar samen
mijn famillie accepteert hem niet
dus ik ga van zomer samen wonen met hem
ik heb ook veel erge dingen meegemaakt en nu nog steeds
daarom wil ik een nieuw leven beginnen
met hem.
ergens ver !
want ik weet als ik hier ga blijven er toch niks gaat veranderen
en het alleen maar achteruit zal gaan met mij ...

marokaantje (18) | 20 feb 2011, 17:28 uur

Hallo allemaal,


Ik ben een meisje van arabische afkomst ben 25 jaar. Heb al 10jaar een relatie met een jongen. Maar mijn ouders zijn er op tegen terwijl hij ook islamitische is, maar zijn afkomst is anders.
In die 10jaar relatie hadden we 2jaar geen contact meer.in die tweejaar dacht ik zelf aan zelfmoord. We zijn nu ruim 1jaar weer samen. Ik denk er ook over om weg telopen van huis. Ik heb alles geprobeerd er is geen andere keus meer. Ik moet voor me zelf kiezen me oudste zus is inmiddels 32jaar en zij had uiteindelijk voor me ouders gekozen maar zij woont nog steeds thuis. Maar me ouders geven ons niet eens de vrijheid om te gaan voor wie we zelf willen.ik mag niet eens bij mijn eigen zus op vakantie ( die is getrouwd en woont niet in nederland) Ik vraag niet veel,ga niet uit, rook niet, drink niet. Ben goed gestudeert. Ben altijd beleefd tegen mijn familie. Ik weet dat als ik wegloop dat ik me familie niet meer gaan zien, maar het meeste zal ik me kleine neefje missen die misschien zijn tante nooit zal leren kennen..

Mijn vriend is zo een lieve jongen die alles voor mij over heeft en echt een hart van goud. Ik hou zoveel van hem. Ik hoop inshallah dat het ooit goed komt


Sterkte allemaal.

visje (25) | 12 mrt 2011, 01:35 uur

Ik ben ook een meisje van marokkaanse afkomst.
Ik heb het nooit goed thuis gehad, altijd was ik slecht in hun ogen, ik mocht niks helemaal niks. En mijn andere zussen wel. Ik heb vaak aan weglopen gedacht. Maar op een gegeven moment kwam er een marokkaanse jongen in mijn leven. Zelf had hij het ook niet makelijk. En toch probeerde wij elkaar liefde tegeven. Wat ons ook lukte. Thuis ging het zelfs erger, maar ik had hem om mijn hartje teluchten. Tot op een gegeven moment ik helemaal gek werd van hem. De jongen die mij eerst alle liefde gaf, was oppeens veranders ik was bang voor hem. Durfde geen dingen meer tezeggen omdat ik bang was voor zijn reactie. Ik ben zo verliefd op die jongen dat ik mezelf vaak pijn heb gedaan zodat ik de pijn in mijn hart niet meer zou voelen. Nu is hij terug gegaan naar marokko. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Word gek.. Hoor hem in mijn hoofd.. Hoor hem de hele dag tegen me praten. Wollah ik kan gewoon niet meer. Gek word ik!! Ik heb besloten weggtegaan van huis.. En wel zo snel mogelijk. Hij was de gene die mij moed insprak. En weg is hij.

gebrokenmeisje (17) | 20 mrt 2011, 23:35 uur

Hey lieve meid..
Ik wou je even zeggen dat ik me ook vaak genoeg beroerd klote heb gevoeld. Ik ga nu ook met zoveel pijn door het leven. Ik heb drie broers en die zouden mij letterlijk neerknallen als ik wegloop. Hoe dan ook ze zouden mij echt vinden al was ik begraven ergens onder de grond. Maar echt ik heb daar schijt aan. Ik ben niet bang om wegtelopen maar ik denk aan mijn lieve moeder die mij negen maanden gedragen heeft en mij een leven heeft gegeven. Als mijn moeder er niet was, was ik allang weg en nooit meer teruggekomen. Maar ook denk ik vaak aan Allah ta3ala. Ik ben hem dankbaar voor mijn leven en voor de gezondheid die ik heb. Het leven dat ik nu lijd heb ik er zelf naar gemaakt. Mischien heb ik weinig vrijheid maar integenstelling tot veel andere Marokkaanse meisjes mag ik heel erg veel. Ik heb veel slechte dingen gedaan die volgens de islaam niet mogen en daar heb ik tot op de dag van vandaag heel erg spijt van. Ik durf geen enkele jongen meer te vertrouwen en als ik iemand vertrouw voel ik me vies en weinig waard. Ik huil elke nacht om mijn verleden en vraag Allah (swt) elke dag om vergeving en om mij ooit nog een toekomst met kleur te geven. Ik ben vaak heel erg bang voor wat er nog gaat komen en dat mensen erachter gaan komen en dat er consequenties volgen. Maar weetje ik sluit mijn ogen ik volg mijn pad ik richt me op school en probeer mijn einddoel te behalen. Ik sluit mijn verleden voor wat het is en ook al ga ik met een ondragelijke pijn door het leven ik ga op beide benen blijven staan. Mijn lieve moeder is dit niet waard en vooral als ik inaar ogen kijk voel ik de tranen.

Intissar (17) | 4 apr 2011, 22:13 uur

Ik ben een meisje van 21 en ik ben ook van Marokkaanse afkomst. Ik heb serieuze plannen om binnenkort weg te lopen van huis. Als er Marokkaanse meisjes zijn die behoefte hebben om hierover te praten (Hulpmix plaatst geen persoonlijke gegevens)

Onze cultuur is niet de makkelijkste en weglopen is zeker geen eenvoudige taak dus door met elkaar in contact te komen kunnen we elkaar misschien helpen en steunen.

WegUitDezeHel (20) | 5 apr 2011, 19:12 uur

Hey allemaal,
ik heb echt raad nodig...
ik mag nooit iets van mijn vader ik moet altijd sporten en studeren... maar als ik vraag of ik naar buiten mag gaan of waar dan ook mag dat niet, ik moet dan altijd liegen om ergens naar toe te mogen.. maar mijn vader is er achtergekomen en is boos en nu houdt die mij contenu in de gaten met alles net een spion.. ik dacht om weg te lopen maar ja waar ik dan terecht kom weet ik dan weer niet ik word bijna 17 ik dacht om op 18e van hem te vertrekken maar ik hou het niet meer uit!
Als iemand goede raad heeft wil ik het heel graag horen
(L)!

NightWolf (16) | 5 apr 2011, 20:59 uur

hey ik wil ook weg lopen naar wansington wil ik want mijn ouders houden de wereld voor mij verborgen ik kan hier niet studeren wat ik wil en ik word geslaogen en uitgescholden ik wel echt naar amerika maar ik weet ni hoe

hopeloosje (14) | 7 apr 2011, 10:22 uur

Hallo,
Ik ben zelf van nederlandse afkomst. Heb al jullie reacties gelezen en ze zijn allemaal erg herkenbaar. Ikzelf ken ook een meisje van Marokkaanse afkomst, zij is 21 jaar. Ze mag van haar ouders overdags wel het huis uit, maar ze willen precies weten waar ze is en wat ze doet. Ze wordt een aantal keren per dag gebeld om te kijken waar ze is. Als ze niet opneemt, heeft ze problemen. Door de weeks mag ze om 9 uur 's avonds thuis zijn en in het weekend om 6 uur 's avonds. Ze heeft echt goede ouders, die veel van haar houden. Toch valt er over deze tijden niet over te praten met haar ouders en ook niet over het feit dat ze meerderjarig is en dit dus eigenlijk zelf zou mogen bepalen. Zij is sinds kort haar baan kwijt in haar woonplaats. Het is erg moeilijk om wat anders te vinden. Nu heeft ze de kans om in een grote stad werk te krijgen en ook een woning. Ze kan hier niet met haar ouders over praten. Die vinden dat ze gewoon thuis moet blijven wonen en in de zelfde stad als nu. Als ze toch de beslissing neemt om weg te gaan, willen haar ouders haar nooit meer zien, zeggen ze. Ze weet niet wat ze moet doen en voelt zich voor hetzelfde dilemma gesteld als al die andere meisjes in dit forum. Hoe kan het zijn dat Marokkaanse ouders, die zelf goed zijn geintregeerd in Nederland, hun dochter, zelfs als ze meerderjarig zijn, zo weinig vrijheid laten? Waarom zien ze niet in dat ze hun eigen kinderen op deze manier ongelukkig maken? Het ergste is dat ze hun kinderen chanteren met het feit dat ze hun familie zullen verliezen als ze weggaan. En dat juist terwijl de Marokkaanse familieband zo hecht is en warm, vind ik zelf. Uiteindelijk dwingen ze hun kind tot de keuze tussen vrijheid in je hart en hoofd, maar zonder familie of ongelukkig en onderdrukt, maar met familie. Het gaat hier om een weldenkende en liefhebbende familie en meerderjarige dochter. Mocht het meisje de keuze maken om haar eigen pad in te slaan, dan kiest ze voor vrijheid, maar verliest ze het contact met haar familie. Een familie die zelf ook alleen maar verliezer is dan. Dubbele pijn dus. waarom gaat dit zo? Ik zou heel graag hier reacties op ontvangen en zodoende misschien wat meer emphatie kunnen voelen voor een cultuur die ikzelf bewonder en waaruit ik zelf al heel veel heb geleerd. Er zit zoveel moois in de Marokkaanse cultuur, waarschijnlijk veel meer dan in de Nederlandse, maar ajb, laat je kinderen los zodra ze meerderjarig zijn. Respect staat hoog in het vaandel bij de Marokkaanse cultuur, dat weet ik. Dus respecteer je kinderen ouders, zoals zij jullie respecteren. Luister naar ze. Praat met ze.

denie (42) | 13 apr 2011, 13:28 uur

Ik heb veel ruzie met mijn ouders ik zelf wil graag weglopen maar zou niet weten waar ik heen zou moeten...

Help mij....

Anoniem (13) | 17 mei 2011, 15:57 uur

hallo meiden,

Ik begrijp jullie wel , dat het soms moeilijk is om dingen van je ouders aan tenemen en vooral als je heel veel niet mag. Ik ben zelf moeder en mijn dochter is nu voor de tweede keer wegelopen met een illegale , naar duitsland. Dat heb ik begrepen en weet het nog steeds niet zeker, omdat ze haar telefoon niet opneemt. Kinderen denken dat ouders de boosdoeners zijn maar elk ouder wil het beste voor zijn of haar kinderen. Als je wegloopt los je niks op , je kan een vriend hebben die dan van je hou , maar je ouders blijven je ouders en je familie blijven je familie dat zal nooit veranderen en liefde van je vriend kan veranderen. Ik heb heel veel verdriet en de politie die doet ook niks om te helpen omdat ze al 18 is en ze is vrijwillig vertrokken. Meiden als jullie van plan zijn te vluchten minste wat je kan doen is een bericht , brief of wat dan ook achterlaten zodat je ouders weten waar je bent. ik weet hoe het voelt als ouders , het verdriet gaat nooit over en je leven is dan daar opgehouden.

verdrietige moeder (41) | 18 mei 2011, 12:05 uur

hallo allemaal ik ben een afghaanse meisje van 18 en heb het erg slecht thuis. ik heb zussen die heel veel van me houden. ik heb een vader en een stiefmoeder ik woon bij hun. me vader haat me erg. omdat ik om kleine dingen lieg en dat vergeeft hij mij nooit. ik heb zussen die getrouwd zijn maar ze kunnen niks voor mij doen. een moeder die overleden is. me vader heeft me uitgehuwelijkt aan een neef van mij. ik wil dit totaal niet want ben er erg tegen. al jaren mishandeld me vader mij. ik zou het hem nooit vergeven maar ik had altijd saber( geduld) ik dacht geef niet er komt ooit wel een prins op het wiite paard om met hem te trouwen. alleen voor die hoop had ik altijd geduld. alles wat me vader me aan deed ik vond niet erg. totdat hij het ja woord tegen me neef zei. en ja ik ben een moslims meisje en waar je ja zegt is het al genoeg.ik wil totaal niet met hem en wil weg van huis. want ik heb het zo lang vol gehouden. ik heb 2 nichten waar bij het zelfde het probleem is. maar de grootste probleem is dat de ene nicht nog minderjarig is 16. ik wil vragen of zei in een huis mag wonen met iemand van 18 en 21 . en wat de opties kunnen zijn.


Afghaan

afghaan (18) | 23 mei 2011, 21:05 uur

hallo allemaal
ik ben van een marokaanse afkomst
soms heb ik het gevoel om weg te lopen maar dan ook weer niet
ik word geslagen door mijn moeder ik word uitgecholden en dat is niet fijn en vooral niet met zo n leeftijd dat ik heb ik ben pass 11 en het is helemaal niet fijn mijn moeder en mijn zus zeggen tegen mij dat ik helemaal nix goed doe iedere keer heb ik hebt wee gedaan altijd en alleen mijn zussen en mijn broertje zijn de liefste thuis vind mijn moeder maar ja allah is groot en ik heb melelijden met jullie allemaal xxxx m

xxxxm (11) | 3 jun 2011, 13:37 uur

Salamo'leykoem allemaal!

Het begon allemaal toen ik 8 jaar was. Ik ben nu 20 jaar. Elke dag zijn er problemen thuis. Ik ben enigste meisje en heb nog 3 broers. Maar zoveel jaarverschil zit er eigenlijk ook weer niet tussen. De oudste is maar 5 jaar ouder dan mij. Mohim, elke dag wordt er op mij geschreeuwd en tot de dag van vandaag weet ik nog steeds niet waarom. Er wordt gescholden, ik word altijd geduwd en geslaan door mijn broers. Dit speelt zich al 12 jaren af! Op school gaat het de laatste jaren slecht. Ik voel mij niet meer veilig en op mijn gemak. Ik zit elke dag te stressen en mijn moeder dat elke dag tegen mij zit te schreeuwen voor de kleinste dingen. Zij houdt nooit rekening als ik examens heb of als ik veel moet doen voor school, dan zit ze weer te schreeuwen tegen me en moet ik het huishouden doen. En ja de laatste 2 jaar negeer ik het gewoon en doe ik het wanneer ik wil. Mijn geduld raakt echt op. Ik mag echt niks van mijn moeder. Mijn vader is de enige waar ik enorm veel van hou maar hij kan niks doen. Hij probeerd mij soms te helpen maar dan begint mijn moeder weer en gaat zij haar zonen erbij halen. Dan is het 4 tegen 1. Is toch niet eerlijk. En als ik mezelf wil verdedigen, beginnen ze te roepen van hou je grote mond blablabla en beginnen ze weer te duwen en te slaan. Even serieus, is dit nog normaal? Zo ver ik weet ben ik nog steeds een mens en geen dier! Zelfs dieren behandelen ze niet zo!! Mohim, hier wordt gewoon niet eerlijk behandeld en in de Islam moet je de kinderen gelijk behandelen. Ik heb hier echt geen kracht meer voor om het nog aan te horen en hier te blijven. Dit is gewoon maar een korte samenvatting wat ik hier vertel. Het doet gewoon allemaal pijn! Hoe ga jij je voelen als dochter en ook nog eens enigste en jongste dochter als jouw eigen moeder zegt: jij bent niks, jij kan niks, andere dochters zijn beter dan jou, kijk de dochter van die die die!! Het kwetst natuurlijk maar nu is het zo'n gewoonte geworden. Ik werk mij hier kapot thuis, huishouden, koken, voor school werken,.. en dan komt ze af met dat ik niks waar ben en dat ik niks kan!!! Ik ga gewoon de stap zetten binnenkort en hier weggaan! Nu is het hun beurt om te voelen hoe het is om zich kapot te voelen! Als meisje is het echt moeilijk om geen band te hebben met haar moeder. En dit al van kleins af aan! Dit kan je gewoon niet meer veranderen met alles wat er gebeurd is! Dag en nacht zit ik mij kapot te huilen. Zelfs tijdens mijn gebed! Ik vraag elke dag Allah swt om mij te helpen en mij de kracht te geven. Ik maak mezelf hier gewoon kapot. Maar waar kan ik terecht als ik hier weg wil? Veel geld heb ik niet want ik werk maar af en toe.

Anonymous (20) | 12 jun 2011, 15:30 uur

inshallah komt t allemaal goed meiden blijf in jullie zelf geloven en als jullie t egt niet meer aan kunnen, ga dan naar familie of vrienden, op straat is voor jullie niks tezoeken.

bella (19) | 14 jun 2011, 00:07 uur

Ik wil heel graag een fijne mooie toekomst voor mezelf opbouwen,alleen wonen,baan,school en alles eromheen. Ik ben echt diepongelukkig thuis ik had graag me verhaal hier gedaan maar het is allemaal gewoon teveel veels teveel...

Als er meiden zijn die ook meerderjarig zijn en willen praten en ook wat van hun toekomst willen maken kan je me mailen, ********@******.com

Xx Karima..

(Hulpmix plaatst geen persoonsgegevens)

diepOngelukkig (20) | 16 jun 2011, 11:50 uur

Lieve marokkaanse meiden,

Ik begrijp heel goed hoe het is om weg te willen lopen. Eerlijk is eerlijk en de meeste marokkaanse ouders weten nou eenmaal niet hoe ze hun kinderen met vertrouwen kunnen opvoeden.
Ze geven hun eigen harde opvoeding door aan hun kinderen en dat helpt niet.
Maar het klinkt gek, toch willen ze het beste voor jou. Ook wij moeten accepteren dat wij niet Nederlands maar Marokkaans of Marokkaans-Nederlands zijn. Probeer wat meer een tussenweg te vinden. Weglopen is niet een goeie optie. Uiteindelijk maak je het daarmee alleen maar jezelf moeilijker, ook al lijkt dat niet zo. Wij zijn beschermd opgevoed en de maatschappij is hard hoor. Probeer een Marokkaanse jongen te huwen die normaal met je omgaat, dan heb je in ieder geval je eigen leven.
Het klopt dat als je wegloopt altijd je ouders en je oude leventje zult missen. Hoe gek het ook klinkt, maar tja wij zijn nou eenmaal in groepsverband opgegroeid. En een nederlandse vriend is leuk, maar tijdelijk. Want als je teveel op zijn familie leunt zul je ook zien hoe afhankelijk je jezelf maakt. Zeker op de lange termijn. Vertrouw alleen op jezelf, daar is kracht voor nodig.

Mijn advies is:
-trouw jong met een marokkaans/ nl jongen die je accepteert zoals je bent;
-ga studeren en probeer daarna op je jezelf te wonen;
-heb heel veel geduld...

Sterkte lieve meiden...

Semra (30) | 19 jun 2011, 21:04 uur

ik heb niks maar ik wil zegge n dat ik egt wil weglopen

jkg; (kljhk) | 5 jul 2011, 13:12 uur

ik heb nu hetzelfde probleem als jij me ouders zijn wel heel lief en kan vooral goed met me vader praten maar ik heb nu ook een probleem ik was verlooofd en ik mag niet meer met hem trouwen om veel redenen ik ga vandaag weg ik ben trouwens ook marokaans zorg er wel voor dat je een brief achter laat dat heb ik ook gedaan en laat wel wat van je horen dat je ouders ook weten dat je veilig bent sms je moeder of 1 van je zussen als je die hebt als mij ouders mij gaan bellen ga ik niet opnemen ik hou wel contact via sms ik kan het niet verdragen om hun stem te horen zou te pijnlijk zijn denk er nog ff goed over na je bent echt nog jong

jamila (22) | 4 aug 2011, 22:14 uur

Ik ben een marokaanse meisje van 18 jaar ik heb me hele lefen lang al probleme met me ouders als ik een x weg ga en ben iets te laat word ik helemaal kapot geslagen laats pakte me vader een strijkijzer en sloeg em keihard op me hoofdt me hoofdt begon helemaal te bloede me vadeR stopte meteen. En sloeg me keihard weer op de grond. Me vader. Die haat me gewooon zo lijkt et hij zegt dat ik nooit iets in me lefen zal bereiken dat ik een vieze hoer ben dit en dat terwijl ik na school ga ik werk me kapot en al het geld wat ik verdien moet ik altijd inleveren. Kan iemand me aub helpen ik zit er echt aan te denken om mezelf gewoon van kant te maken wat is dit voor lefen ik ga nog liefer dood en ik ga gewoon eerst kijken voor een goede opvang en dan pak ik me spulle en vertrek ik want dit kan ik niet meer ze maken me depressief en helemaal gek allah is groot

marok (18) | 27 aug 2011, 13:53 uur

ik ben van chileense afkomst ik woonde toen ik 14 was bij mijn oom hij sloeg mij elke dag 2 jaar na een stuk uiteindlijk toen ik 16 was heb ik en een paar argentijnen begonnen met cocaine te verkopen we kregen meer dan 4000 euro bij elkaar en we betaalden een engelsman om ons me te smokkelen naar groot brittanie . we vertrokken uit de antwerpse haven in een container . toen we aankwamen kregen we ook onderdak voor 2 weken van die zelfde man. we zochten een manier om naar canada te geraken maar we zijn er nooit geraakt . we woonden ilegaal in groot brittanie 3 jaar en waren eigelijk wel gelukkig . uiteindelijk hadden we asiel aan gevraagt en zijn beginnen werken achter een paar maande had ik het geld voor een ticket naar chili . nu woon ik in chili in de provincie la serena ik werk nu in een viswinkel en ben gelukkig . ik kan het zelf bijna niet geloven wat we alemaal in die 5 jaar hebben megemaakt. maar ik zal nooit weten of men oom nog leeft of hij nooit de politie heeft gewaarschuwt . maar als ik hem ooit terug ze dan zeg ik hem probeer mij nu maar eens te slaan! voor de mensen die mishandeld worden weg ik doe er iets aan! maar voor de mensen die gewoon weg willen lopen denk 2 keer na.
Groeten uit Chili !

santiagobest (22) | 14 sep 2011, 21:11 uur

Weglopen? Nooit.. ik zou het niet kunnen. Ik zou me moeder nooit op zo'n manier willen verlaten, niet naar alles wat zij voor me heeft gedaan.

Ik heb ook genoeg problemen gehad, wou vaak weglopen..ik dacht er alleen aan maar uitvoeren, ben je gek.

Het paradijs ligt onder de voeten van je moeder. We gaan allemaal dood dus denk ff goed na wollah.

Marokkia (17) | 16 sep 2011, 14:33 uur

Oh zusters, Oh zusters. Oh zusters,

Het enige, het enige wat jullie ouders willen is het goede voor jullie. Zij willen niet dat jij terecht komt in blijf-van-me-lijf huis, ze willen niet dat jij een hoer wordt. Zij willen het beste voor je, en al was je moeder een hond het blijft je moeder. Ik heb ook een moeder, die heeeel erg moeilijk is, en oh mijn lieve zusters.. Wallahi Wallahi Wallahi, jullie zijn verloren zonder jullie ouders.. Al doen ze zo, heb geduld, en ik weet dat het kapot moeilijk is om geduld te tonen, je wordt gek, je raakt het zat, en krijgt haat, en wil weg, maar Die gedachte komt niet van jou maar van de Shaytaan.. Kijk, zou jij wijde kleren dragen, kleding dragen die nog geaccepteerd kunnen worde in de islam, jezelf bedekken en geen vormgeving laat zien en je lichaam niet ontbloot, dan zullen je ouders niets tegen je zeggen. Kom je vroeg thuis, zit je op school, van school naar huis, van werk naar huis, moet je ergens heen en je komt wat later en je belt even naar je moeder of vader, oh ma, of oh pa, ik kom wat later thuis want ik ben daar en daar, dan overkomt jou niets en hoef je je geen zorgen te maken. Bidt jij 5 keer per dag, dan zal Allah swt jou helpen. Hou je dingen voor je ouders verborgen, en ben je bezig met jongens, en kom je laat thuis, en draag je schaarse kleding, en luistert niet naar hen, en je doet dingen stiekem, dan zal je nooit slagen en je ouders doen zo, door jou.. Als je nou eens wist wie Allah was.. Als je dat eens wist.. En geloof mij, die stap nemen, en terug gaan naar je ouders is echt moeilijk, maar jezelf verbeteren is makkelijk, en dan kan je naar je ouders toe gaan. Geloof me, Ze gaan huilen als ze je zien, want je bent en blijft hun dochter en alleen zeggen: Oh ma, en Oh pa, Kunnen jullie mij alstjeblieft vergeven voor wat ik jullie heb aangedaan? en kus je ma en je pa, en omhels hen.. Denkje dat als ze jou met tranen zullen zien en zien dat je spijt hebt van alles, dat ze je nog wat aandoen.. Vanaf die dag zala lles anders worden... Keer je terug tot je Heer, ga boeken lezen wat de waarde van ouders zijn, en begin met bidden, begin alleen met dat... Ik wil het beste voor jullie, en niet het slechte,, Moge Allah jullie beschermen, en jullie hart vervullen met al het goede, moge allah jullie belonen, moge allah jullie doen welslagen, Moge Allah jullie du3a verhoren, en moge Allah jullie harten zuiveren en jullie zondes doen vergeven, en Moge allah jullie leiden.. Ameen Ameen... en nog iets, Jongens, zijn nikkssssssss, 10 keer niks, ben zelf een jongen, maar ik zeg jou, heb je je leeftijd bereikt, en ben je er klaar voor om te trouwen, w8 dan tot hij naar je toekomt en zegt wil je trouwen, geen spelletjes meer, want je leven gaat naar de klote door hen.. Als jij niet bezig was met stiekem doen, LIEGEN, laat komen, jongens, zouden je ouders je nooit zo behandelen, ik ken het verschil(K) Beslama zusterss, moge allah jullie bijstaan xxx

Soldier (18) | 16 sep 2011, 17:23 uur

iedereen in het leven wordt getest met wat hij/zij aan kan.

het is natuurlijk hoe je der mee om gaat.


iedereen heeft wel problemen, maar om weg te gaan rennen van huis? nee dat is absoluut geen oplossing.

je bent nog jong, je bent 17 a 18 jaar.

vergooi je leven niet, en neem niet zomaar advies van mensen aan die jou zeggen dat je weg moet gaan van huis etc.

zoek je toevlucht bij Allah *********.

meneer-Amsterdam (26) | 16 sep 2011, 18:48 uur

lieve schat,

weglopen is geen optie, als je dat doet zal op een dag spijt krijgen van welke keus je gemaakt hebt
je zult terug denken aan de fijne herinneren die je krijgt aan je ouders,

doe het niet, je gaat ze pijn doen.

vind iemand met wie je kan praten. bv: een vertrouwde familie lid. zus,broer, nicht.

het is geen ten einde raad jij moet gwn sterk zijn.
geduld loont

gwnhanan (18) | 16 sep 2011, 23:56 uur

Heey,

Ik ben S***. Ik denk er nu echt al bijna een jaar aan om weg te lopen. Ik Heb het echt moeilijk en voel me altijd kut. Ik ben soms zo depressief geweest dat ik bijna een einde aan mn leven wilde maken, ik heb het geprobeert. Ik wordt over 2 maanden 18 en wil dan meteen weg uit huis. Maar ik weet niet waarheen, heb geen vrienden bij wie ik kan wonen. Op kamers gaan is heel erg moeilijk. Ik ben vastberaden om uit huis te gaan, maar zoals vele meiden wil ik het eigenlijk het niet alleen doen. Nu ik dit aan het schrijven ben en nadenk hoe miserable mijn leven is barst ik gewoon in tranen.

Ik ben dus echt opzoek naar een uitweg. Ergens waar ik heen kan en opnieuw kan beginnen.

Voor de meisjes die ook weg willen lopen en iemand zoeken om het mee te doen. Ik ben op zoek naar een "buddy"

Liefss GG
*hulpmix plaats geen persoonlijke gegevens.

GGhere! (17) | 17 sep 2011, 00:15 uur

beste zuster

ik wil je alvast heel veel sbar geven, maar a.u.b ga niet van huis
wat je ook gedaan hebt je zult heel je familie uit elkaar trekken
praten is meestal de beste oplossing en wat je ook gedaan hebt zuster of dat een ander je in de dwaling heeft gebracht
allah is vergevings gezind
richt je tot allah
ga bidden en haal die gedachtes van weglopen uit je hoofd
het is de shaitan die dat zegt
koop een paar cd van el quraan roqya en luister naar allah

je gaat de leven van je moeder kapot maken als je wg loopt

appie (31) | 17 sep 2011, 00:19 uur

Hey dames

Doe het niet, loop niet weg dat is echt het domste wat je kan doen het lost helemaal niks op. Ben zelf ook marokaans en ben nu 7 jaar geleden wegelopen van huis en dat was het stomste wat ik ooit heb gedaan. Dacht dat ik het slecht had thuis, vond dat ik te weinig vrijheid kreeg en dat terwijl me vriendinnen altijd leuk vertelde wat ze allemaal hebben meegemaakt zat ik altijd thuis, ik wou ook dat leventje waar ik zelf kom bepalen hoe laat ik thuis kwam wat ik deed en dat zonder dat iemand me vroeg waar ik was.
Dus ik besloot weg te gaan van huis en ging op mezelf, maar als je jong bent ben je afhankelijk van veel mensen, je moet een woning hebben etc. En om dat te regelen moet je contacten hebben, en vooral als je dan wegloopt naar een stad waar je niemand kent gaat het snel rond dat er een jonge meid is met moeilijkheden, en geloof me slechte mensen hebben daar een neus voor en voor je het weet proberen ze misbruik van je te maken. En omdat je nergens terecht kan laat je het maar gebeuren.
In het begin was het prachtig, zoveel vrijheid ik kon lekker uitgaan, laat thuis komen, doen en laten wat ik wou, maar ik bereikte niks.

Ik leerde een jongen kennen met wie ik ben gaan samen wonen en toen ging het al helemaal mis. Jongens maken namelijk nou eenmaal misbruik van meisjes die niemand hebben en geestelijk was het zo erg dat ik afhankelijk werd van hem. Ik heb daarna vreselijke dingen moeten doen om te overleven die ik tot de dag van vandaag niet vergeet.
En ik dacht dat ik het thuis slecht had, nou geloof me hoe erg het thuis ook was ik verlangde zoooo erg terug naar thuis zijn, desnoods met alle regels etc. Liever dat dan dit.
Uiteindelijk is het gelukkig goed gekomen allemaal ben getrouwd en heb 2 kindjes, maar ik zie nog dagelijks meiden met een slechte afloop en dat zijn er veel.

Dus meiden ik vertel dit om 2 redenen
De eerste omdat ik even me hart wou luchten en ten 2de om jullie te waarschuwen, hoe moeilijk en hard het ook lijkt, geloof me in de buiytenwereld zonder familie om je heen is het bijna niet te doen.
Thuis heb je tenminste mensen die om je geven al lijkt het soms niet zo, buiten geeft niemand om je al lijkt het soms wel zo,
En luister niet naar mensen die zeggen als je het wilt doen doehet gewoon, want die helpen je niet als je in de put zit.

Doe je dagelijkse dingen en leef uiteindelijk komt het allemaal goed met veel geduld.

Groetjes en veel sterke
Xx Saloua

happy end (24) | 17 sep 2011, 02:23 uur

Loop vooral weg van je problemen... Dan laat je je zwakte helemaal zien! Pak je problemen aan en laat zien wie je bent en wat je wilt.

Jullie denken aan weglopen, maar vergeten wat jullie je naasten aandoen. Mijn zus liep weg op haar 15e.. Om een beetje vrijheid. Ze kwam terug thuis wonen en kreeg ook de vrijheid. Maar ze dacht niet helder na..

Dat vriendje van der was niet verliefd, maar had andere plannen! En ze raakte al gauw in de problemen, het scheelde weinig of ze stond achter het raam. Hij had alles al klaar en gelukkig wisten m'n ouders net op tijd in te grijpen... Ze namen haar voor twee maanden mee naar Marokko verbraken al haar contacten met haar vrienden en vriendinnen! Ze kreeg voor de rest alle liefde en warmte en kwam niks tekort. Zij zag t op dat moment alsof m'n ouders slecht waren. Maar is ze nu tot op de dag van vandaag dankbaar.

Ze heeft verder een mooi leven gehad. Mooie dingen gedaan in haar leven. Anders had ze dat allemaal niet kunnen doen. Uiteindelijk verliefd geworden en twee mooie dochters. Als je haar nu vraagt 'hoe zou jij het aanpakken als je dochter zoiets overkomt'. Dan zegt ze 'precies hetzelfde'.

We zien niet in dat ouders het beste voor ons willen. Heb je geen band met je moeder, creëer die dan! Mijn moeder is mijn beste vriendin. Mijn zus had dat niet, maar nu ook!

En oh ja,... Ik was 10 toen m'n zus wegliep. Ik heb tot de dag van vandaag nog een trauma eraan overgehouden. Mijn grootste angst: dat iemand bij me weggaat :(

Ik zou nooit weglopen... Ik ken de gevolgen en wat bereik je ermee? Ga studeren werken... Maak wat van je leven. Richt je op het geloof... Allah swt test ons alleen maar uit en er zijn mensen die hopen om nog 1 dag met hun ouders te kunnen doorbrengen. En jullie zeggen ik wil weg??!! Denk helder na, want die vrienden zijn maar voor even. Je ouders voor altijd!!!!!!!!!!!!

Sensabille (26) | 17 sep 2011, 03:31 uur

Beste mensen,

Ik heb alle reacties gelezen, de meeste reacties komen overeen met elkaar. De ene situatie is erger dan de ander maar waar het op neer komt is dat jullie allen naar de makkelijkste weggrijpen en dat is ''weglopen van huis''. Ik kan mij niet verplaatsen in jullie situatie, alhoewel ik het thuis niet altijd makkelijk heb gehad. Echter heb ik altijd de hoop gehad dat het ooit goed zal komen. Dit heeft natuurlijk tijd nodig, maar ze zeggen niet voor niets 'hoop doet leven'..

Weet dat na alle tegenslagen altijd een periode zal komen met voorspoed. Of dat nu binnen een week, maand of jaar zal zijn, de goede momenten zullen er zeer zeker zijn indien je geduld hebt. Weet dat in dit leven je niets zomaar wordt gegeven. Als je iets wilt bereiken dan dien er ook hard voor te werken. Zo is ook een goede band met je ouders van belang. Probeer je ouders te begrijpen, geloof me..ze hebben echt alleen het beste met je voor. Dat sommige worden beperkt in hun vrijheid wil niet zeggen dat ze je haten/hekel aan je hebben, ze willen je enkel beschermen en behoeden voor het slechte.

Velen denken dat wanneer ze de stap nemen om daadwerkelijk het ouderlijk huis te verlaten, de problemen als sneeuw voor de zon oplossen. Meiden/jongens dat is slechts een illusie. De problemen worden niet opgelost, ze worden slechts tijdelijk onderdrukt en weggestopt maar werkelijk oplossen zal niet gebeuren.
Het woordje weglopen klinkt oh zo gemakkelijk, maar als je geen slaapplek hebt, geen geld, jong en naief bent en totaal niet weet waar je naartoe moet of terecht kan, maar slechs een impulse beslissing hebt genomen om het huis te verlaten, weet dan dat het weglopen gevaarlijk consequenties met zich meebrengt. Mensen hebben niet altijd het beste met je voor, in dit soort situaties wordt juist misbruik gemaakt van je onmacht, dus dames (en jongens) wees aub gewaarschuwd. Wellicht voel je je eindelijk vrij, los van je ouders/omgeving/vrienden. Je denkt een eigen leven te hebben en het te kunnen leiden zonder alle ellende. Maar uiteindelijk hoe je het went of keert, zul je altijd in je achterhoofd het gemis van je ouders/familie/vrienden voelen, omdat je ze hebt achtergelaten.

Denk aub goed na, waar je aan begint. Voor de meeste Marokkaanse dames is een dergelijke stap, een stap waar geen weg meer terug is. Het verdriet en het immens gemis dat je je familie zult aandoen, is dat het weglopen waard..?

Jamie (24) | 17 sep 2011, 03:51 uur

Lieve schat,

je bevindt je meschien nu op dit moment in een moeilijke situatie waarvan je denkt dat de oplossing weg lopen is, dat is dus NIET de juiste oplossing.

Ben een meisje van Rotterdam en ken genoeg meisjes die weg gelopen zijn, en 9 van de tien is het een marokaans meisje.

de eerste paar weken is het leuk geen hoofdpijn geen stres weloe..maar waar eindig je.. je eindigt meestal in een kut leven, wat bestaat uit uitgaan drinken roken met jongens afspreken elke keer zoeken waar je moet gaan slapen, de meisjes die ik ken die gaan dan met jongens mee voor geld, om een hotel eten en drinken te gaan betalen..

ik woon zelf bij mij moeder, en heb vaak gepraat met de meide ik werk in een buurthuis met alleen maar jongeren, en kom dus regelmatig meisjes tegen die dwars en uit naifiteid DOMME en STOMME oplossingen bedenken.

blijf thuis werk ga naar school en wat mama en papa zeggen is meestal alleen voor je eigen bestwil, ook al lijkt dat niet zo.

in de 3 jaar dat ik werk heb ik voor weg gelopen meisjes meerdere malen hotels betaald zodat ze rustig kunnen overnachten zonder uit te gaan hun lichaam moeten verkopen etc etc etc....

gewoon thuis blijven is het beste schat, en ik denk wel dat jij beter weet, anders had ke uberhaupt geen topic geopend.
je weet dat weglopen van je problemen geen oplossing is.

praat er met een vriendin over die je vertrouwd,

zorg in iedergeval dat je de juiste keuze neemt mop.


Grt, shniewla.

shniewla (21) | 17 sep 2011, 04:55 uur

Mensen mensen van de slechte leven
waarom gebruiken jullie verstand niet?
Jullie weten dat weglopen geen optie is.!
Weglopen brengt je juist meeer in de problemen!
Voor de zusters binnen de islam, vraag vergevenis aan Allah en aanbid hem. Want hij is de enigste die aangebeden moet worden! Er is geen god dan behalve Allah swt en dat Mohamed zijn boodschapper is! Maak contact met Allah en Allah zul je van de problemen helpen, want hij is de enigste die jullie kunnen helpen! Moge Allah jullie vergeven. Allahoema ameen!

Mr Van Damme (22/23) | 17 sep 2011, 04:58 uur

OOh mijn Allah... Zoveel Marokkaanse meisjes die het zat zijn en willen weglopen. Dat had ik niet verwacht...

Als ik al deze verhalen lees, ben ik hamdoelilah heel erg dankbaar met mijn ouders. Ik ben 22 jaar en ze laten mij vrij in mijn doen en laten. Ik mag niet uitgaan of een vriend hebben, maar dat mag niemand en hamdoelilah ga ik niet uit, maar heb wel een vriend en mijn moeder weet het. Hij komt inchallah binnenkort mijn hand vragen..

Weet je ik denk dat veel ook aan je zelf ligt, hoe je met je ouders om gaat. Als je ouders je eenmaal vertrouwen kan je alles doen, maar als dat vertrouwen stuk gaat kan je het vergeten. Meisjes denk wel 10x na voordat je wat gaat flikken, want weglopen is echt geen optie. Wat voor leven heb je dan, telkens verstopt voor je broers, vader, neven etc. En als ze je een keer toevallig tegenkomen dan weet je zelf hoe laat het is. Wat ik ook zeker weet is dat je toch weer terug gaat naar je ouders, je haat ze nu je kan ze niet uitstaan maar over 10 jaar begin je ze zoo erg te missen dat je maar een blik in hun ogen wilt zien, maar misschien zijn ze dan dood en zijn ze er niet meer. En dan zie je ze nooit meer terug.. Ewa ben je dan gelukkig. Wat zegt allah swt tegen ons, wees goed voor je ouders. Al zijn ze slecht voor je. Als je geduld hebt zul je de liefde van je leven tegenkomen, zal je mee trouwen en gelukkig mee worden. Natuurlijk een islamitsche jongen.
Kijk de meisjes die verliefd zijn geworden op een kaaskop, ik begrijp dat niet. Tuurlijk kan je verliefd worden, maar dat doe je zelf. Je geeft er aan toe en je geeft zo´n man een kans en tjah dan kan je verliefd worden. Ik zelf zou dat nooit doen, genoeg nederlandse, antiliaanse, surinaamse noem maar op hebben mij leuk gevonden. Op school, de werkvloer etc. Zelf een antiliaan ooit waar ik stage heb gelopen was gek op mij, maar ik besloot om daat weg te gaan want als ik er aan toe zou geven zou ik zo verliefd kunnen worden. Hoe lief die voor mij was etc. Geef er niet aan toe en vooral niet als het geen moslim is. Ik zelf val alleen op Marokkanen en op berberse jongens en dat ligt dan ook aan je zelf. Als je voor jezelf die grens legt dat en niets anders dan zal dat het worden en niets anders. Je weet dat een niet moslim niet wordt geaccepteerd in de familie en dat je als uitschot wordt gezien. Hoe modern mijn ouders zijn, hoe vrij ze me ook laten ze bellen mij nooit als ik wegga ik mag zelfs bij vriendinnen slapen een niet moslim zullen ze nooit accepteren. Me vader zou me verbannen en dat heb ik er niet voor over...

En wbt weglopen is geen optie KLAAR PUNT UIT.
En jullie moeten niet zo overdrijven na een poep of scheet ik wil weglopen. Raare wijfen je weet waar we allemaal naar toe gaan als we doodgaan.. Naar allah swt.

Marokkaansemeisje (22) | 17 sep 2011, 14:23 uur

Heyy allemaal

heb al jullie teksten gelezen.. Mijn zusje is nou al 3 jaar weggelopen en ik kan jullie zeggen dat ze tot de dag van vandaag heeft zij niks bereikt.. Helemaal niks dan alleen haar eige ouders en zussen pijn gedaan.. Ik zeg niet van als je probleemen thuis hebt dat je ze zo moet laten nee helemaal niet maar weglopen is een oplossing helemaal niet..

Ik heb het zelf ook heel moeiloijk thuis maar hmdl..
Het is gwn geduld ik kan mijn ouders tog niet alleen laten kom op zeg wie zeg dat ze nog lang te leven hebben.. hou. Van ze zal ze nooit in de steek laten en waarom omdat ze ons hebben opgevoed en ons groot hebben gebracht..

En als wij het moeilijk hebben dat onze ouders tegen ons schreeuwen of schelden slaan.. Pff het zijn je ouderss weglopen schiet niet op echtt niet..

We hebben ook mooie momenten met onze ouderss dus denk aub niet alleen aan de slechte momenten

Vraag allah swt om hulpen en dan komt het zeker goed inshallah dus denk goed na voordat je zo een grote domme fout maakt..

keltoumpje (20) | 17 sep 2011, 21:29 uur

Soldier (18) | 16 sep 2011, 17:23 uur

.wollah je hebt dit mooi beschreven
inshallah zien onze zusters dit in ameen ameen

magrabiaa94 (16) | 17 sep 2011, 23:01 uur

Meisje, alsjeblieft zoek hulp! loop niet weg van huis, blijf bij je ouders en familie die je liefhebben!

moost (17) | 18 sep 2011, 02:29 uur

bekrompen gedachte van sbar en dat komt er een jongen die jou huwt!
Het geluk moet je niet bij een ander vinden of zoeken`!
ZOEK t bij jezelf!
Moest er even uit!

Me (24) | 18 sep 2011, 14:36 uur

Helelujaaaa soo veel mensen willen weglopen!! Allatiff !! Heb ook shit met me ma maarja k negeer t gwn wees sterk en sta erboven, probeer je leven te lijden! Xx

naima (20) | 19 sep 2011, 00:05 uur

hallo ik ben een jongen van 16 jaar en ik wil wegrennen van huis omdat mijn moeder mij laptop uit de raam had gegooid en nu kan ik geen porno meer kijken

help!!!! (16) | 19 sep 2011, 17:01 uur

never run away from an issue, let the issue run away!
Hopelijk zal alles goed met jullie komen! Heb geduld,(K)

Assia (19) | 19 sep 2011, 19:05 uur

je bent al over 18 dus je gaat byna trouwe wijffie chill m gewoon nog jaar of 2 ben je gelukkig i p v weglopen bereik je niks mee

Rotterdammer (18) | 19 sep 2011, 20:19 uur

Ik ben ook van marokkaanse afkomst, en heb ook m'n problems hierzo pfff..
Wil met andere marokkaanse meiden erover praten.

Anoniem (20) | 20 sep 2011, 08:14 uur

wat is dit erg, had het echt niet verwacht.. meiden denk maar niet dat je iemand bent zonder je ouders en familie..

geloof mij maar, zonder je ouders ben je niemand, je vrienden zijn je vrienden maar als ze zien dat je in de shit zit, zullen ze je echt niet helpen geloof mij maar.. je ouders zullen altijd klaar voor je staan..

en weglopen omdat je niet uit mag of je krijg af en toe gezeik thuis, wie heeft dat niet.. als dat de reden is om weg te lopen dan ging iedereen weglopen... je ouders zeiken alleen omdat ze weten wat er gaande is daar buiten..

en weglopen voor een jongen is helemaal DOM...

verdrietig (26) | 22 sep 2011, 13:47 uur

IK ben een marokkaanse meid van 17 en heb ook heel veel problemen met mn ouders vooral met me vader ik kan echt niet met hem opschieten. soms denk ik echt ht huis te verlaten het is echt moeilijk. je kan wel zeggen ja je moet sbar hebben enzo maar sbar is echt moeilijk en ik hb het al van klein af aan dus soms denk je echt om weg te lopen ofsoo weg van alle problemen !!...

Ps : wel fijn zo's site om met andere te kunnen praten ik ben dus niet de ENIGE....

anoniem marokkaanse (17) | 22 sep 2011, 16:29 uur

Heey Anoniem Marokkaanse (17),

Ik snap precies wat je bedoelt, Ik ben ook zelf van Marokkaanse afkomst.
Wat ik jou echt wil mee geven is...
De opvoeding van de generatie voor ons.. is anders dan wij gewend zijn, wat wij bij anderen zien..
Onze ouders werden anders opgevoed en voeden ons ook zo op.
Bij aantal Marokkaanse ouders is de opvoeding ook anders.
Geloof me zuster, ik geef je het beste advies.
Ik heb bijna van alles meegemaakt en zien gebeuren in het leven.
"Vlucht nooit van problemen, negeer het!"
Dat ben jij een echt mens!
Ik spreek dit namens uit ervaring..

Ik wil mijn broeders en zusters niet kwetsen, ik wil ze HELPEN!
Dat heb ik geleerd in mijn leven sinds ik alles heb gezien!
Niemand hielp mij! Niemand gaf mij advies! Ik was niet meer gelovig!
Alle vrienden die ik had verdwenen, toen ik geen geld meer op zak had!
Ik verloor mijn hoop echt in liefde, ik verloor mijn vriendinnetje 3 jaar geleden en ga nog steeds er kapot van!
Ik heb zelf neigingen gehad om weg te lopen en zelfmoord te plegen!
Als ik eraan denk... denk ik echt van : Ik ben dom geweest!
Ik geef mijzelf de schuld!
Ik liet mijn ouders achter met pijn!
Terwijl ze mij heel slecht behandelden!
Ik kon niks aan ze vertellen en ze hielpen mij nooit!
Ik moest alles zelf doen en sinds dat ik die problemen heb gehad..
Ben ik echt veranderd!
Ik denk nu veel anders in het leven.
Ik heb hoop voor de toekomst en dat alles goed komt!(L)

Dit is 1 van de dingen die ik heb gedaan, terwijl ik in zo'n gedachte zat :
- Ik schreef songteksten!
- Doe iets wat jij leuk vind om te doen!

Dat is wat ik alles kan vertellen!

groetjes,

Adviesgever

voor meer info :
***

Hulpmix plaatst geen info over persoonsgegevens in forumreacties.

Adviesgever (18) | 22 sep 2011, 21:06 uur

Subhanallah hoe jullie zo makkelijk kunnen denken over weglopen.. Knoop dit goed in jullie oren, je hele familie zal tot je verleden behoren, je zal altyv vrienden en vriendinne krijge die zegge kga effe naar mn moeder kga effe naar huis, en indire0t krijgen jullie steken in jullie hart. Alss je een vriend hebt bij een ruzie t eerste wat hij gaat zeggen is diegene die je 9 maanden heefft gedragen en moeite voor je heeft gedaan die heb je in de steek kunnen laten. Ben je vrijgezel? Geen enkele jonge die je tegenkomt zal je serieus nemen, je bentt in iederrs ogen een hoer die opzoek was naaar vrijheid.

Denk na voor jullie wat doen!

Leees dit bericht daarom ook heeel goeddd!

beauty (19) | 2 okt 2011, 12:17 uur

Beste Broeders en zuster,

NIks is mooier dan eigen familie, een echte goede familie die moet voor jou klaar staan en jou steunen en niet onderdrukken, en ook anders om een goede kind moet voor zijn familie zijn en hun steunen,

Maar alles heeft zijn grens, ook in Islam heeft god grens gemaakt tussen goed en slecht

Iemand die zijn kind tegen zijn of haar wil wil uithuwelijken is haram en mocht niks helpen dan weg lopen is goed

Iemand die zijn of haar kinderen onderdrukt mishandelt en er komt geen oplossing weg lopen is niet haram

wie zijn of haar familie verlaat om een vriendje of uit gaan leuke leven is haram bezig allee leuke dinges zijn tijdlek maar een goede ouders zullen je leven lang vr je zijn denk goed na

Als je ouders je liefde geven respect vrijheid dan hebben zij ook recht om wat terug van jou te eisen maar ze mogen je nooit tegen je wil uithuwelijken (zwaar haram) of mishandelen en onderdrukken want wie zo doet die houdt niet van zijn haar kind maar is ziek in haar hoofd

Elke situatie is anders voor ene is weglopen juiste weg voor andere is domme weg, voordat je wilt zo iets doen ga stil staan denk dip over na wat heb je in je leven en wat is belangrijk voor je in het leven en dan pas tot je daad over gaan

Geen liefde kan je ouders vervangen, vriendje zal je ooit verlaten maar je ouders niet, maar anders om ook ouders die hun kind tegen haar wil uithuwen aan een persoon waar zij voor rest van haar leven pijn verdriet krijgt is dan is de weg naar vrijheid beter dan je ouders in dit geval

Ga naar politie of hulp instanties met je echte verhaal om tot oplossing te komen voor dat je weg wilt gaan

Allah wil dat wij leven in vrede en liefde met elkaar, wat sommige ouders doen is geen geloof maar achterlijk cultuur en zieke mensen die tot zulke daden gaan waardoor kinderen juist op verkeerde pad komen

Moge Allah jullie allemaal rust geven en goed denk vermogen om goed na te denken voordat wat gaat doen

Ik ben Afghaan en heb heel fijne familie waar wij veel van elkaar houden en leven met veel respect en liefde alhamduliilah voor mij is zo vreemd en ook pijnlek te horen jullie verhaal hoop insjallah met elke van jullie 1 dag goed afloopt

Pas op voor mensen die van je kan misbruik maken om je situatie !!!!!!

Wie wil praten met mij ******@hotmail.nl zal proberen hun te helpen tot zover ik dat kan

wens jullie fijn leven verder

Hulpmix plaatst geen persoonlijke gegevens op het forum.

Nuur (27) | 6 okt 2011, 12:08 uur

egt zieleg man ik ben zelf ook maarokaan dus ik begrijp je
sterkte

souhaila (17) | 8 okt 2011, 16:26 uur

Ik ben fucked up boos me moeder gaat trouwen met een persoon die ik niet mag, ik heb het haar vertelt.
Maar alles gaat gewoon door.
Ik vertelde haar dat ik vertrek uit deze huis wanneer ze me dat aandoet, ik hoef geen stiefvader fuck die shit.
Ik ga zoiezo vertrekken.

TurkishBoy (16) | 12 okt 2011, 20:51 uur

stiefvader's en stiefmoeder's zijn idd fucking kut ik heb ze zelf ook daar mijn stiefmoeder heb ik geen kontacht meer met mijn vader.
bij mijn moeder gaat het ook fucking kut voelt niet goed hier thuis.
denk aan weg lopen maar duurf niet echt. help wat kan ik doen

liza (14) | 15 okt 2011, 21:45 uur

haahha somige mensen zijn hier grapig weglopen van huis, en komt er meer problemen mee naar en tijtje raakje die liefe tog zat. liefde is niet voor altijd. dus ja. dat zijn die kleine meisjes. die net om de hoek kijken die nog veel kennis moeten heben. wat doen ze weglopen van huis. lekker makkelijker gepraat. dan gedaan.en voor en jongen hun leven wagen. of hun familie wagen ben je zwaar zielig. liefde moeiie aan je geloof geven . en je moeder en je pa tot nu ik mij zelf ken ik heb liefde nooit sereuis genomen. zo was ik altijd al van jong . weglopen mensen zijn grapig mensen die tegen jou zegen van jou leven dit dat. als het jou leven zoekt het lekker maar uit. moeiie van je hele familie alleen dome achterlijke dames. wat verboden is in de islam. moeiie gwn aan de regels houden ken je het niet. zal je later voor gestraft worden in de hel. en. sory dit dat . allah zal je niet vergeven. tot in de hel. en ik zal mensen niet vertrouwen en naar ze luistren. tot in de hel niet wijn ze alle maal steltjes, sukkeltjes en zwervertjes. bij elkkaar. die kleine meisjes. proberen voor de te gek te houden ,,tuurlijk uit gaan mag niet drinken mag niet wil je geneukt worden door iedreen. en jekont geven aan iedreen kom je en keer ziekte tegen. zal je zelf zien . en slechte meisje. komt nooit uit haar problemen. zal altijd die problemen ,, steltjes alle flikkertjes jullie maal mogen op mij lul zitten kk sulletjes. bij mij elkaar wat denkje jullie let die dames met rust ze heben nog kleine hersen . ze komen ze zich zelf tegen . luister naar je ma en luister wat ze vraagd moeiie gwn je afsrpaak naa komen niet. je zin krijgen als hoer uit hangen rot op man kkk rotziooo mensen ik haat die lichtgehandicpate meisjes die niet genoeg slim zijn kkk rare heksen wordt nou fucking waker met die mannen van jullie die jullie sterkeverhalen vertelen en in in jullie oortjes goed verluistren . en der in trapen nog ook tazz. fuck iedreen en alles. laterss

xxxxxx (19) | 20 okt 2011, 09:42 uur

Beste mensen.

Ik ben een van nederlandse afkomtst (19) jaar

Ik wil o zo graag weg van huis!

Maar ik weet niet waar ik kan gaan wonen.

Ik heb geen geld en werk.

Ik wordt gewoon agressief van me ouders!

Ze maken me helemaal gek.

Iedere dag RUZIE! SCHELDEN. ik heb er gewoon geen zin meer in!

Ik heb geen zin meer in school, om te leven.

Ik ben iedere dag verdrietig, en kan in de nacht ook zelden slapen, ik slaap altijd pas tegen 4 uur.

Me moeder zegt iedere dag tegen me.

''Jij moet het huis uit ga dood''

Me vader spreek ik bijna nooit.

Als ie avonds thuis komt van zijn werk gaat ie thuis op de bank zitten met een chagrijnig hoofd en zegt ie de hele avond niks.

Als ik een keer een voetbal wedstrijd met hem wil kijken, lukt dat niet eens.

Ik ben echt ten einde raad. Ik wil zo snel mogelijk weg het liefst naar een ver land Spanje of zo. Ik heb geen ouders en familie nodig!

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Mvg Luuk

Luuk (19) | 20 okt 2011, 19:04 uur

weglopen heeft echt geen nut!!! Daar maak je het waarschijnlijk alleen maar erger mee. Ik ben niet van Marokkaanse of Turkse afkomst dus kan niet weten hoe streng je ouders zijn, maar als je zegt dat ze je vermoorden als je er met ze over praat, dan zullen ze je ben ik bang niet eens meer in de familie opnemen als je wegloopt. Ik heb geen slechte ervaring met Marokkanen maar wat ik in verhalen heb gelezen (eerwraak, Heleen Vreeswijk) gaan je ouders zich voor je schamen als je bent weggelopen.

Kun je niet met iemand praten die je vertrouwt (op school ofzo) en die belooft het niet tegen je ouders te zeggen?

Ik denk dat dit heel moeilijk is en ik kan me ook best in jou situatie verplaatsen.

Sterkte ermee!!

Demi (14) | 20 okt 2011, 21:56 uur

heey allemaal.. ikben nu 15 jaar en ik ben zelf ook van marokkaanse afkomst me vader is altijd streng en zeikt altijd door waar ik heeel veel hoofdpijn van krijg, maar mijn moeder is zown schatje en steunt me in alles ik kan haar gwn geen pijn doen. ik ben vaak buiten met vriendinnen en ben nu ook gaan blowen.. dat is de enige manier om fftjes niet aan al die hoofd pijn te denken en te rlxen, ik heb veel problememen met politie,en dat soort onzin en alles wat ikdoe gaat gwn misssss ikwil hier zo graag weg mar wil dat mijn moeder niet aan doen. mijn vader is ook een man die drinktt. en heeft wel eens een slokje te veel op en dan komt dat gezeik weer altijd als ik thuis kom van buiten. dan begint ie weer te zeiken over dat ik te laat ben of over alles en nog wat, als ik met vriendinnen thuis kom gaat hij zeiken over dat ik niet met ze mag om gaan dit dat omdat hij ze niet mag enzz . Ik word zo gek van allesss ikwil zo graag weg en mijn eigen leventje lijden maarik ben nog zo jong en kan dat dus niet op deze leeftijdd.. weet iemand raadd?? aub

jeweetNiks (15) | 29 okt 2011, 11:09 uur

heb geduld. geduld is een schone zaak en ik zelf be ook van de marokaanse afkomst.
je weet wij zijn van de marokaanse afkomst vertel jou problemen bijvoorbeeld aan iemand die je kan vertrouwen hoeft niet perse aan je ouders.
heb geduld schat van weglopen ga je echt spijt krijgen.

warda18 (18) | 1 nov 2011, 23:01 uur

Ik ben niet marrokaans maar ik wou net ook weglopen ik had mijn spullen gepakt en stond buiten maar ik ben weer naar binnen gegaan ik weet niet wat ik nu moet doen moet ik de kindertelefoon bellen of doen alsof dit niet gebeurt is...

Swag_x (12) | 17 dec 2011, 12:35 uur

hee mensen,

het is inderdaad allemaal ***** op heb zeker 20 verhalen gelezen ik vond het zo jammer dat het zo moet lopen, sommige overdrijven het wel, maar iedereen heeft z'n eigen idee over de problemen. ikzelf ben 17 ben van afghaanse afkomst en geen meisje. mijn ouders zijn ook van islamitische geloof/cultuur en ik woonde in nederland sinds mijn 5e tot me 16e en woon nu half jaartje in engeland me ouders wilden verhuizen"voor ons", maar dat is bullshit ik mis all me vrienden m'n vriendin het slaat nergens op kmocht niet veel dingen maar ik redde me wel was geen probleem kon er mee leven. maar nu deze verhuizing ikdacht echt aan zelfmoord ik heb me erbij neergelegd nieuwe school, nieuwe voetbalclub(speel prof) maar dan.. gooien me ouders letterlijk zout op de wond.. ikmag niet naar nederland voor me vakantie tot nu toe nooit niet.. alles doe ik verkeerd thuis. terwijl ik een jongen ben die niet blowt rookt of drinkt. ik heb respect voor iedereen alle mensen mogen mij famiie maar dan me ouders die gelijk denken dat ik dan uitga ga drinken met verkeerde vrienden terecht kom ga stelen, slaat toch nergens op zo denken ze al sinds ik me middelbare school begonnen ben. ik heb vaak zitten denken aan weglopen ik ben slim genoeg mezelf te redden., maar dan dacht ik aan me lieve moeder.. en dan kon ik het weer niet.

voor alle mensen die willen weglopen denk er goed bij na en besef wat je laat vallen, want als het eenmaal gevallen is, is er een kans dat het voor altijd breekt;) praat erover zoek informatie op internet en bedenk positive manieren het te overleven.

ik bijvoorbeeld denk nu dat alsk nu me 2 jarige opleiding af heb ik me uni afmaak ver van huis alsof ik geen keus heb. zelfs als dat niet lukt ikga dan beginnen met werken en dan kunnen ze niks zeggen.. en alsk dan vrij ben hoeven ze me niet blij elke week terug te verwachten;) dan zal ik thuis opzoeken om de maand (voor mama ) de islamitische gelovigen moeten zich is bezig houden met geloof en zich er wat meer in verdiepen dan iedere keer de cultuur met geloof te mengen. vergeet niet dat we allemaal nog zo jong zijn grootste deel van onze leven staat nog op ons te wachten. aan alle jongeren die denken weg te willen lopen..
vergelijk je reden met het weglopen en wat je achterlaat is dat het allemaal waard? waarschijnlijk niet, zoja? wacht geen seconde langer.

goodlife (17) | 21 dec 2011, 03:01 uur

ikben 15 en ik heb problemen thuis, ik ben van frans marokkaanse afkomstt.. me vader werkt me op mn zenuwen ik heb veel meegemaakt en me pa snapt me maar niet elke dag geschreeuw en gezeik, elke dag als ik thuis kom waar wasje met wie waar woont ze DIT DAT me vader zegt dat hij me uit huis wil plaatsen ik moet 19jan voorkomen voor een paar domme dingen die ik heb gedaan en dat komt alemaal doormijn vader ik kan me ook niet concentreren opschool omdat ik steeds zit te denken aan thuis.. en ik reageer me woede ook af op school en dan doe ik het weer niet goed opschool!!! mohiem over ander halve week ga k bij een vriend wonen en dan Walllou gezeik meer over alles en nog wat ik hoop dat dit de beste oplossing zou zijn voor me..

Undercover (15) | 25 dec 2011, 11:12 uur

juli zijn mogoolen als juli weg lopen dus

soesi (55) | 25 dec 2011, 17:50 uur

heee ik ben 12 en zoek van alle info over weglopen omdat ik daar nu zoveel aan denk na nieuwjaar wil ik weg

pumtumetje (12) | 25 dec 2011, 19:20 uur

Ik ben van marokkaanse afkomst , (14) ik heb het heel moeilijk thuis ik word mishandeld ik mag niet naar buiten van huis naar school en van school naar huis mijn ouders checken me ook altijd en ik kan dit niet meer volhouden

Daarom ben ik van plan om weg te lopen !

.................. (14) | 3 jan 2012, 18:11 uur

ben 12 best jong maar al volwassen lichaamelijk enzo
ik loop ook weg alleen ik kreeg een aanbod om te kiezen of ik nog bij me ouders wou wonen loop nog steeds weg mr dat doe ik alleen als ik er gwn niet meer tegen kan me ouders ze zeuren en heb altijd straf en op school is het ook kut want me docent ging in gesprek met me ouders omdat ik steeds te laat op school kom maar soms ben ik maar 5 minuten te laat en en dat gaat hij door het lint en ook omdat ik voor 2 toetsen helemaal niks had opgeschreven maar dat kan iedereen gebeuren dat hij of zij het niet meer weet toch? en denk er steeds aan maar het brengt me ook in de problemen met familie snapt me niet meer waarom ik dat doe en klasgenootjes doen alsof ik zielig ben dat ben ik helemaal niet en ben ook een keer een paar jongens tegen gekomen en dat liep gelukkig nog wel goed af me vader en moeder wisten dat er wat gebeurd was dus ik moets ik met een psyoloog praten ook omdat het heel slecht gaat thuis met me broer en vader dus ik zou zeggen begin er niet aan eenmaal aan begonnen blijf je het doen dan weet je geen andere oplossing meer

anoniemieeeeee (12) | 6 jan 2012, 21:03 uur

weetje ik heb t zelfde ik ben 10 en ik heb altijd de gedachten kon ik maar 3 wensen doen
wens 1 is dat ik goede ogen heb
wens 2 dat me moeder geen vriend meer wil
wens 3 dat alle slechte dingen die ik heb gedaan verdwijnen

me moeder en ik hebben 2 keer in de week ruzie
maar ik weet niet of ik het weglopen overleef en ik heb nog teveel dromen
daarom durf ik niet
ik heb maar 2 dromen maar ja
zangeres worden
(onzin maar) 3 wensen kunnen doen

je raad al dat als ik 11 word dat ik deze wensen ga opnoemen

XxXx WW v

WW v (10) | 8 jan 2012, 22:01 uur

marokaanse meisje (17)

ben ook van plan om weg te lopen ben ook van marokaaans afkomst
heb je misschien msn waar we ove rkunen praten xx

delinda (19) | 14 jan 2012, 16:00 uur

Weglooq van huis is groot fout die je kan maken in je leven

nadia (22) | 19 jan 2012, 01:07 uur

- Hee,
Ik heb veel diingen mee gemaakt heb veel mensen verloren en ben er achter gekomen wie de echte waren en wie niet.
Het begon eigenlijk allemaal bij mezelf.. Ik veranderde nja dat doen de meeste als ze ouder worden..
Me ouders accepteerde het niet hoe ik veranderde...
Ze deden gekke dingen ik mocht 's-avonds niet meer naar buiten toe dus ik ging dingen verzinnen waardoor ik toch naar buiten kon.. ook begon ik met stelen en blowen en alles wat god verboden had. ik werd / word aan het lijntje gehouden. Nu ga ik morgen weglopen , ik doe alsof ik na school ga ma ik ga niet.. ik slaap by een vriendin van me en neem al me spullen mee myn doel is om 3 dagen weg te gaan en kyken hoe me ouders gaan vechten om me terug te vinden ...

bossenaartjex073 (14) | 29 jan 2012, 21:02 uur

ik mag thuis helemaal niks niet s,avonds naar buiten geen mobiel op me kamer opladen en ik mag geen energie en nog veel mee van die dingen en als ik meer dan een uur boven en roepen ze me al naar beneden !!

anoniem (13) | 31 jan 2012, 20:06 uur

ik mag thuis helemaal niks niet s,avonds naar buiten geen mobiel op me kamer opladen en ik mag geen energie en nog veel mee van die dingen en als ik meer dan een uur boven en roepen ze me al naar beneden !!

anoniem (13) | 31 jan 2012, 20:06 uur

ik wil ook weglopen

wassima (8) | 3 feb 2012, 18:58 uur

Je bent 17 dus bijna volwassen en kan je de keuze maken om zelfstandig te gaan wonen. Als je zelf inkomen hebt kun je een huisje huren of als je dat nog eng vindt kun je kamertraining of begeleid wonen gaan doen. Bij de meeste instanties moet je een indicatie hebben maar je hebt ook particuliere pleeggezinnen, gastgezinnen of pleeggezinnen maar je kan wonen. Ze vragen alleen wel een inkomen want wonen kost wel geld. Kijk maar eens op google

pleegmoeder (44) | 4 feb 2012, 17:28 uur

ga naar iemand die je vertrouwt en vertel het aan hem of haar

robo (14) | 10 feb 2012, 19:47 uur

Jeetje, wat lees ik nu allemaal? Schrik hier echt van, vooral omdat er veel van Marokkaanse afkomst zijn.

Met weglopen zijn de problemen niet opgelost. Communicatie is het sleutel na een goede relatie. Dus dames/heren, probeer te praten over de problemen waar je tegen aan loopt. Als het niet met je ouders/broer(s)/zus(sen) dan met een vertrouwt iemand. Voor elke probleem heb je een oplossing.

Dus raap je moed bij elkaar en voer een gesprek met degene die je vertrouwt. Weglopen van huis zorgt voor meer spanning en dat willen jullie nou niet hebben.


Ps ik ben zelf 25 jaar, maar wilde hier toch op reageren omdat het mij toch wel wat heeft geraakt.

mevr Utrecht (20) | 16 feb 2012, 05:27 uur

Ik woon nu gewoon thuis maar ik wil hier echt weg .
Me moeder was boos omdat ik haar een heks noemde en toen bleef zy maar schreeuwen. Toen gaf ze mee een trap in me buik ik stond te koken van woede. Ik liep naar me kaper en pakte een harde etui.
Ik liep naar de kamer en gooide hem keihard tegen haar hoofd.
Ze is nu heel erg boos en zegt dat ik op moet dondere uit huis.Het liefste doe ik dat echt !
er zyn alleen 3 redenen waarom ik het niet doe.
1. ik weet niet waar ik naar toe moet.
2.ik ben echt blut 1
3.kan in het wel ...'

ik ben van egyptische afkomst en da's ook niet echt een pretje..

bitter hard live (12) | 1 mrt 2012, 12:59 uur

Hallo, ik ben ook van Marokkaans afkomst. Ik wil ook graag weg lopen, ben het hier volkomen zat. Altijd gezeur met me moeder en me zus. Ze proberen samen mijn leven zuur te maken ik kaan het echt niet meer uithouden ik heb al heel lang gedacht om weg te lopen maar ik weet niet waar naar toe! Als ik nou onderdak had had ikhet allaaaang gedaan. Mijn moeder reageert nooit lief tegen me ze moet altijd gemeen tegen me zijn en mij afkraken. ben het zat enhet boeit me niet dat ik mijn familie in de steek laat want we hebben toch geen goeie contact met familie en de familie die hebben toch schijt aan mij en ik natuurlijk ook aan hun.

Is er iemand die ook de neiging heeft om weg te lopen? En weet er iemand waar ik naar toe kan zonder dat politie er achter komt etc? Want ben nog geen 18 word pas in de zomer 18.

Hopelooss (17) | 4 mrt 2012, 14:10 uur

Ik ben ook van plan om weg te gaan.
Alleen waar moet je dan heen?
Ik ben pas 18 ik denk dat ik eerst naar zo'n verblijfhuis ga , en dat ze me dan mischien kunnen helpen aan een baan en een apartement ofzo..
wie heeft hier meer info over of kan helpen?Xxxxxxxx

Maroccia (18) | 5 mrt 2012, 17:39 uur

Ik wil graag reageren op degene voor mij. Je bent 18 en kan dus gewoon het huis uitgaan als je dat wil. Geld moet je wel hebben in de vorm van een uitkering of studiefinancering maar werk is er overal wel te vinden als je maar alles aan wil nemen. Later komt dan de beter baan wel en misschien een leuker huis. Ik begrijp er helemaal niet van. Ik bied een kamertraining aan op internet en niemand reageert terwijl ik hier lees dat er zoveel mensen het huis uit willen. Zoek een oplossing voor je zelf. Misschien een kamer samen met een vreind of vriendin is ook een oplossing

monique (44) | 5 mrt 2012, 19:25 uur

Hallo, ik ben ook van marokkaanse afkomst..
De laatste 2 jaar gaat het heel fuckedup thuis, de ene keer gaat het super goed en is het super gezellig.. Maar de andere keer zijn er veel downs ruzies enzo, eigelijk meer downs dan ups en ik sta op het punt om het op te geven ik wil graag uit huis maar ik weet niet waar ik naartoe moet en ik heb ook geen geld en school gaat het ook super slecht.. Het lijkt alsof iedereen tegen me is en iedereen me haat. Me moeder zegt dat het haar niet meer intreseert en het nu opgeeft dat het niet uitmaakt als ik uit huis word geplaatst.. Ik ben radeloos. Wat moet ik doen?

Nijmeegse (16) | 27 mrt 2012, 17:45 uur

ik word altijd gepest en kom altijd weer in de problemen door anderen. ze maken me het leven zuur. ik kan geen vriendin krijgen. ik ga weglopen van huis. ik ontloop mijn leven. het wwas dit of zelfmoord.

A. Noniem (17) | 30 mrt 2012, 23:30 uur

Ik ben weg gelopen van huis omdat mijn moeder en mijn broertje mij een marokanen sletje vind!!Omdat ik alleen maar met jongens om ga, en neej ik ga niet met hollanders om!Terwijl ik zelf wel een hollander ben..en een meisje. Ik heb facking ruzie thuis gehad, En ben nu ergens anders verweg van waar ik woon in elk geval! Eingelijk wil ik helemaaal niet mer trug gaan maar ja in mijn stad waar ik woon heb k wel mijn werk enzoo. Pff soms is het leven zo moeilijk:(.

Anoniem.. (18jaar) | 12 apr 2012, 14:19 uur

Hallo mensen,

Mijn leven is binnen twee maanden helemaal kapot gegooid. Alles verliep goed ik had niks te klagen (teminste kom ik nu pas achter) school,vrienden, bezig met rijbewijs en trotse ouders Maar toen kwam de dag dat ik de verkeerde vertouwde en sinds die dag heb ik nu vier abbonementen van 2jaar op mijn naam staan en rekeningen waar je scheef van kijkt. Ik kan het nog steeds niet geloven ik heb mij en die van ons gezins leven compleet verwoest. Het ergste is dat mijn ouders van 2 abbonementen nog maar weten dus de helft. Maar wat ik het mijzelf het meeste niet kan vergeven is dat binnekort mijn zus waar ik een hechte band mee heb gaat trouwen en ik structureel de sfeer heb ontnomen.


Elke dag val ik huilend in slaap en word ik huilend wakker ik voel mij te schuldig om nog thuis te blijven daarom ben ik aan het na te denken dat ik de huis uit ga en dan tot ik mijn probleem heb opgelost weer terug te komen dat kan maanden duren of jaren of vooraltijd maar ik wil mijn familie hier niet onder laten lijden daarom ga ik dit doen.


Het enigste probleem is dat ik niet weet waar ik voor onderdak terecht kan, dat gaat een hele moeilijke fase wordn vooral ik nu helemaal zonder raad zit ik ben nou gewoon een hopeloos geval maar mijn familie rondom mij verdient dit niet dankzij mijn fouten.

Triest dat het zo moet lopen ben er kapot van ik verheugde me zo erg op de mooiste dag in mijn zus's leven. Nooit zal ik het mezelf vergeven als ik er niet bij kan zijn.

Geschreven door jonge marokkaanse komaf

pobre (19) | 14 apr 2012, 00:16 uur

hoi ik ben 26 , kan ik nog begeleidend wonen ?

dante (26) | 4 mei 2012, 23:19 uur

hey, ik ben een meisje van een marokaans afkomst en me ouders begrijpen me niet,ik word mishandelt en mag bijna niks ik word uitgescholden,,ik wil weglopen maar weetniet waarnatoee,als er nog een iemand is van een marokaans afkkomst zou k graag contact willen

(Hulpmix plaatst geen persoonlijke gegevens)

marokaantje met problemen (14) | 6 jun 2012, 16:20 uur

Omg. ik dacht dat ik de enige was! ik ben ook van marokkaanse afkomst, 21jaar. ik begrijp hééél goed hoe die meiden zich voelen! alleen zie ik in mijn omgeving marokkaanse meisjes die wat los zijn en veel mogen van hun ouders, daarom durf ik er nooit over praten. want ik schaam me.

Ik mag ook echt niets thuis maar echt niets he, ik heb zelfs geen vriendinnen. dat mag ik niet! verboden! Ik heb 2 zussen waarvan ik 1 echt vertrouw, maar onlangs hadden we ruzie, ze heeft me gewoon zwart gemaakt bij mijn ouders. ik had héél veel verdriet heb dag en nacht gehuild, en toen voelde ik me zó alleen! ik dacht aan zelfmoord! (ik had er vaker aan gedacht) maar nu wou ik het echt doen. want mijn zus was de enige tegen wie ik mijn hart kon luchten en ze begrijpt me ze weet ook hoe het is om hier bij mijn ouders te wonen ( ze is getrouwd)

Maar iets houd me tegen om zelfmoord te plegen.
Mijn ouders zijn altijd al heel streng geweest, maar toen had ik mijn zus nog die me sbar (geduld) gaf. Maar nu voel ik me zo alleen en ben echt kapot vanbinnen. Het is mooi weer mensen genieten buiten van het zonnetje en ik zit hier hele dag op mijn kamer depressief te huilen te denken ik ga echt kapot. ik hoopte dat ik een moeder had die me begreep maar zij vertrouwt me echt niet ik heb heel vaak proberen te spreken met haar over hoe ik me voel, ik voel me gevangen, meiden van mijn leeftijd mogen veel, ik wil ook eens iets leuks doen met vriendinnen. 'Ben je gek' zegt ze dan, blijf thuis tot je trouwt, vriendinnen brengen je op de slechte pad! Maar wolah ik ben niet van die meiden die helemaal los willen gaan. ik wil dat ze me vertrouwen, dat ik ook leuke dingen mag doen met leeftijdsgenoten.

Maar dat zal nooit gebeuren, daarom dacht ik er aan om op mezelf te wonen.
zodat ze inzien dat té streng zijn niet de oplossing is!
ik wil leven. ik wil met mensen praten, sociale contacten leggen. Ik ga echt kapot. mijn leukste tijden waren de schooltijden, weg van huis, onder leeftijdsgenoten dan kon ik echt mezelf zijn. help me aub. wat zouden jullie doen? gewoon opgesloten blijven?

Levend_Begraven (21) | 1 jul 2012, 23:46 uur

Salaam/dag iedereen,

Ik heb bijna alle verhalen gelezen en het heeft me erg geraakt. Zo jonge mensen allemaal.

Eerst en vooral wil ik zeggen: Ons cultuur (marokkaanse) is heel moeilijk en met heel veel rotte elementen, maar dan welke cultuur heeft dat niet?


Ten tweede: Vrijheid is een illusie, eens je je vrijheid beleeft ga je weer het ander missen.

Ten derde: Ruzies thuis komen in elk gezin voor: Turks, Marokkaans, Nederlands, Fins, Portugees, CHinees,.. Het maakt niet uit. OVERAL is er wel ruzie.

Ik begrijp dat mensen ervan uitgaan dat het bij hen 'superstreng' is omdat het cliché zegt dat sommige culturen nu eenmaal streng zijn.

MAAR= Is het niet beter om ouders te hebben met waarden en normen die gebaseerd zijn op waarheid en eerlijkheid (ook al laten ze dat jou niet op een goede manier zien)
of heb je liever ouders die zich niets van je aantrekken en zeggen doe maar je hebt alle vrijheid van de wereld?

Mensen kunnen niet leven zonder regels en wetten. Dat geld ook voor een gezin.

Ik begrijp als geen ander dat je meer 'vrijheid' wil en wat losser gelaten wil worden zodat je ouders je meer vertrouwen. Dat ga je spijtig genoeg niet bereiken als je geen vertrouwensband kunt opbouwen met je ouders. Sommige ouders zijn heel erg en daar valt niet mee te praten dat zie ik ook, maar leg hen uit wat Islam voor jou betekent en toon dat ook.

Daar werk ik nog elke dag aan. Ik ben in jullie ogen waarschijnlijk al oud (27) en nog elke dag probeer ik men moeder te laten zien dat niet iedereen slechte intenties heeft. Je kan dat beter proberen bespreken wat jij wil bereiken met je leven dan dat je gewoon wegloopt.

Eerlijk gezegd denk ik ook niet dat het helpt, maar ik begrijp wel dat sommige ouders een harde klap nodig hebben om te beseffen dat ze verkeerd bezig zijn. Islam komt namelijk van beide kanten.

Ik hoop gewoon voor de (oudere) meiden dat ze een juiste intentie hebben. Voor mij persoonlijk is een jongen geen reden om weg te gaan. Enkel studie, werk of geloof.

Niet weglopen, maar een tijdelijke verhuis met overeenkomst kan wel helpen geloof ik.

Mijn moeder zegt altijd dat haar kinderen als haar vingers zijn, als er een ontbreekt voelt ze haar incompleet. Ik kan mij niet voorstellen hoe zij haar voelt als zij een van haar kinderen nooit meer zou terugzien.

Ik zou dat haar niet kunnen aandoen maar ik zou er wel over willen praten met haar.

Voor diegene die niet kunnen praten met hun moeder, probeer, het gaat met vallen en opstaan.

Blijven proberen.

Het is nooit gemakkelijk, maar je moet je prioriteiten stellen.

Een ouder is belangrijker als een vriend in mijn ogen.

Wslm

fanoni (27) | 31 jul 2012, 01:14 uur

Juliie zijn echt para mocro`s. Denk heel goed na meiden op straat zijn er alleen. Maar peraten
Die bloed willen zuigen. Ik ben zelf ook een jongen man van 27 jr uit Rotterdam. En ik heb heel vEel meiden gekent die weg gelopen zijn, en het gaat alleen maar slecht met hun ze worden gebruikt.ze verkopen hun licham iedereen komt boven op je te liggen. Heb je nog waarden dan ben jre nog een vrouw. Heb je dan respect voor je zelf . We zijn moslims zo mogen we niet denken zustters. Vooral deze leeftijden wat nu zie is niet te geloven.

rotterdamer | 7 aug 2012, 08:12 uur

Ik voel me de laatste tijd nu hoe me stiefmoeder is een draak wat moe ik tog doen

Help (13) | 3 sep 2012, 16:46 uur

hoi allemaal
ik ben een meisje van 14 jaar en ik heb nogal wat problemen thuis ikzou graag willen weglopen maar ik weet niet hoe..
ik ben afgelopen maadag met mijn vriendin naar wijk geweest (een dorpje naast ons) daar woont haar neef en vrienden. ze zijn allemaal rond de 16 jaar. die neef vind ik heel leuk. ik heb 2x met hem gezoend en die avond ben ik veelste laat thuis gekomen en daar doen ze heel moeilijk over ( dat hebben ze op een foto gezien die mijn broer heeft ) ze blijven er maar over door gaan en die jongen afkraken alleeen omdat er een verhaal rond gaat dat hij zijn ex zwanger had gemaakt terwijl dat helemaal niet waar is.. ik heb ook 2 weken huis arrest gekregen. mijn vriendin vinden ze maar sneaky maar ze weten helemaal niet hoe zij in elkaar zit grote onzin vanhun. net hebben ze me weer een preek gegeven omdat ik een grote mond tegen hun geef en mijn mening vertel het probleem is hun zien mij als iemand van 10 jaar ofzo ze denken dat als ik met die jongen ga dat dt mij ook gaat overkomen grote onzin gewoon!! ik mag ook niet naar feesten zoals de kelder ( uitgaansplek voor 14 jarigen ) terwijl al mijn vriendinnen en klasgenoten daar allemaal naar toe gaan ik vind het echt niet leuk meer ze drijgen me te gaan slaan als ik niet naar ze luister of de andre kant opkijk ik weet het echt even niet meer

xxxj (14) | 8 sep 2012, 14:23 uur

Lieve mensen,

Ik ben 11 en heb vaak ruzie of problemen met mijn ouders. Als eerste kwam bij me op om weg te lopen. Ik moest naar boven en ben achter mijn laptop gekropen. Nu zit ik hier en ik wil heel graag tips om weg te lopen. Soms ben ik bang om het te doen. Maar nu weet ik het zeker. Ik wil vannacht vertrekken. Wat moet ik meenemen en waar kan ik naartoe? Ik hoop dat iemand dit leest en mij kunt helpen.
xx Sanne

Sanne (11) | 10 nov 2012, 20:02 uur

Hoi Sanne.
Ik begrijp je situatie, ik leef ook bijna het zelfde mee.
Ik word over een maandje 15, mijn ouders zijn gescheiden toen ik 11 jaar was,
Sinds dien heb ik alleen maar problemen met mijn moeder vader en broer.
Alsof niemnd mij wil, met me moeder gaat het soms goed tussen ons, maar mijn 'broer' noem ik echt geen broer meer vanaf dit datum!
Hij mishandeld mij bedreigt mij enorm. Ik vind het vreselijk dat ik dit minstens 4 keer in een week moet meemaken, ik ben eigenlijk rustig vetrouwbaar respect toneent mens. Sins vaandaag wat ik beleeft heb, ben ik glijk gaan opzoeken naar een trein dat morge vetrekt naar een plek waar ik na toe wil.
Ik ga weglopen, ik ben het helemaal zat. Elke keer geslagen worden? Of bedreigt zo kan ik mijn leven echt niet meer volhouden. Mischien ligt het aan het cultuur van mij Turkse afkomst. Ja dat is het! Hoe jongens meisjes slaan in een Turkse cultuur. Ik vind het zeker eng maar ik ga 1 dagje weg de volgende dag meld ik me bij de politie. Zodat hun mij van dit situatie kunnen helpen.
Ik kan niks over jou probleem zeggen, ik zal mijn verantwoording niet willen aannemen bij je..
Maar dit is een inleiding 'zegmaar' hoe ik ben opgegroeit tot mijn 11e ook geslagen en bedreigt na mijn 11e gingen mijn ouders scheiden en dacht ik dat het goed zal komen, inmiddels 3 en 11 maanden voorbij en nogsteeds het zelfde en veel erger.
Ik hoop van je nog vanavond een mailtje te krijgen!.
Liefs

krullenbol (14) | 20 nov 2012, 20:21 uur

Halloo, ik en mijn vrienden zijn een beetje zoals jij. We zijn 14 en willen ook van huis lopen want er is een lange tijd slechte dingen aan de gang. Hoop dat je voor het goede kiest want weg lopen is niet een optie, daar kwamen mijn vrienden en ik ook achter
xx

ANO (14) | 23 nov 2012, 17:03 uur

Beste meiden,

weg lopen is geen optie ga knokken praat over je problemen samen met je ouders.Als dit niet lukt familie inlichten een ding zal ik niet doen en dat is weg lopen.

sel (20) | 14 jan 2013, 01:07 uur

wat zijn je problemen dan?

monir (19) | 6 mrt 2013, 23:24 uur

Hoi allemaal, ik ben een jongen van 18 die een verleden heeft gehad met zowel Lichamelijk, Mentaal, en Sexueel misbruik. Ik heb gister de keuze gemaakt om weg te lopen, en verblijf op het moment bij mijn opa en oma. Ik snap ook dat dit geen oplossing bied, maar heb geen ervaring met het leven en weet niet wat ik nu moet doen. Ik zou graag op mijzelf willen, maar het probleem is dat ik dit jaar overstap met opleidingen, en dat mijn intake pas voor begin dit schooljaar plaatsvind geeft me natuurlijk ook geen gevoel van vastigheid. Deze opleiding is in een stad waar ik naartoe moet met de trein, maar zoals ik al zei, weet ik nog niet 100% dat ik aangenomen ben, dus ik kan nog niet opzoek naar een huisje.

Mijn vraag is zeer simpel, weet een van jullie waar ik al aan kan gaan werken tot ik wat meer vastheid heb in de toekomst (Ik heb geen baan, en een basis inwonende studiefinanceering, ik weet ook niet hoe ik dit moet gaan regelen)

Anoniem (18) | 26 jul 2013, 20:09 uur

Hulpmix gaat sluiten

Hulpmix.nl krijgt niet langer subsidie en moet daarom stoppen. Dat vinden wij heel erg voor alle jongeren die gebruik maken van deze website. Insturen van berichten is helaas niet meer mogelijk. Alle discussies en verhalen zijn nog even beschikbaar om te lezen. Begin januari gaat Hulpmix.nl naar verwachting helemaal dicht.

Waar kan je wel naar toe?

Ben je onder de 18 jaar dan kan je gebruik maken van de chat en het forum van de Kindertelefoon.

Ben je boven de 18 dan kan je chatten of mailen met medewerkers van Korrelatie.

Regels

Het forum is bedoeld om elkaar te helpen. Je kan andere jongeren om advies vragen of gewoon wat vertellen. Je bericht kan door iedereen gelezen worden. Als je een vraag hebt voor een hulpverlener, ga dan naar de chat of e-mail. Belangrijkste regels:

  • Het forum is voor jongeren tot en met 20 jaar
  • Alleen berichten in het Nederlands worden geplaatst
  • Noem geen persoonlijke gegevens zoals naam, telefoonnummer, (e-mail)adres, schoolnaam, persoonlijke profiel op andere site, enz
  • Kijk voordat je een bericht gaat insturen of er al een discussie loopt over dit onderwerp
  • Blijf bij het onderwerp

Lees alle regels